Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic - Nadal are un mare favorit, e convins Wilander. Suedezul anticipează un meci istoric

Cristian Mihală

Publicat 30/05/2022 la 11:52 GMT+3

Mats Wilander aşteaptă cu nerăbdare duelul dintre Djokovic şi Nadal, din sferturile Roland Garros. Fostul mare campion suedez îl vede pe Nole favorit, însă e de părere că ne aşteaptă una dintre cele mai mari partide din istoria tenisului.

Novak Djokovic e în sferturi la Roland Garros! Liderul mondial, victorie cu Diego Schwartzman

Sorţii au făcut din nou ca Nadal şi Djokovic, cei doi titani care se luptă pentru titlul de "cel mai bun jucător din istorie", să se întâlnească prea devreme la Roland Garros. Anul trecut, Nole a trecut în semifinale de "Matador", pentru ca apoi să câştige trofeul, dar de această dată cei doi vor fi faţă în faţă încă din sferturi.
Chiar dacă faza turneului nu e cea mai potrivită pentru un duel care avea loc de obicei cu trofeul pe masă, Wilander consideră că partida de marţi va fi una dintre cele mai interesante din istoria tenisului. Pentru că e posibil să fie ultima dintre cei doi super-jucători, în contextul în care Nadal are atât de mari probleme cu sindromul Muller-Weiss, care îl deranjează tot mai mult.
"Sunt incredibil de nerăbdător să văd partida Djokovic - Nadal. Ţin minte că anul trecut, în cubul Eurosport, am spus că semifinala dintre ei e unul dintre cele mai importante partide din istoria tenisului. Acum, o spun din nou: cred că trebuie să ne bucurăm că mai putem asista la o asemenea dispută. Nu ştiu de câte ori se vor mai afla faţă în faţă aceşti doi titani - aici, la Roland Garros, sau în altă parte - aşa că trebuie să ne bucurăm de oportunitatea de a-i vedea din nou. Trebuie să celebrăm o dispută între Nadal şi Djokovic", a spus Wilander la Eurosport.

Roland Garros 2022: Djokovic - Nadal are un mare favorit - Nole

Rafa Nadal a prefaţat deja disputa cu Djokovic şi a recunoscut că este outsider, în contextul în care problemele medicale l-au împiedicat să pregătească Roland Garros 2022 aşa cum ar fi vrut. De partea cealaltă, Nole are nouă victorii la rând pe zgură, e campion la Roma şi nu a pierdut vreun set la Paris. Şi Mats îl vede pe sârb mare favorit, acesta având un mare atu şi ca urmare a vremii: e extrem de frig în capitala Franţei, iar mingile nu sar foarte mult. Ca atare, Nadal îşi pierde marele atu al forehandului, topspinul imprimat mingii neincomodându-i atât de mult pe adversari.
"Novak a arătat incredibil de puternic, a arătat determinat, se mişcă uluitor şi evoluează foarte agresiv. În acelaşi timp, apelează la nişte scurte uimitoare, care îl scot din ritm pe adversar", a mai spus Wilander.
Întregul Philippe Chatrier îl va susţine pe Nadal, mâine, evident jucătorul mai popular. Prin ceea ce a făcut în trecutul recent, Djokovic şi-a atras antipatia multora, iar acest lucru a fost evident şi în optimea cu Schwartzman, când Nole a fost huiduit de fani.
Wilander crede că o atitudine de genul acesta a fanilor îl "hrăneşte" pe sârb, care e motivat suplimentar de faptul că suporterii sunt de partea adversarilor săi.
"Publicul e de partea celuilalt jucător când joacă Djokovic. Nu pentru că ar fi împotriva lui Novak, ci pentru că vor să vadă că şi jucătorul mai slab are o şansă. Dar Novak îşi ia energie din atitudinea spectatorilor: limbajul corpului pare să spună "vă arăt eu de ce sunt numărul unu mondial". Îl ajută că fanii sunt împotriva lui. Aşa se va întâmpla şi cu Rafa, pentru că nimeni nu e împotriva lui Nadal, cu atât mai mult la Paris, la Roland Garros. Va fi o bătălie excelentă şi din punct de vedere al emoţiilor. Sper că voi putea găsi un loc în tribune", a concluzionat marele campion suedez.
Nadal și Djokovic sunt protagoniștii celei mai mari rivalități din istoria tenisului masculin, cei doi fiind față în față de 58 de ori. Sârbul conduce cu 30-28, dar pe zgură situația e total diferită, Rafa câștigând 5 din ultimele 6 partide. Totuși, în ultimul duel direct, la Roland Garros 2021, Nole s-a impus în semifinale: 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2.
Duelul Nadal - Djokovic, din sferturi de la Roland Garros, are loc marți și va fi transmis în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 30 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo