Alexander Zverev, al treilea jucător al lumii, a avut o misiune foarte grea în meciul din sferturile de finală de la Roland Garros împotriva lui Carlos Alcaraz, nr. 6 mondial, unul dintre cei mai în formă jucători și liderul circuitului în ceea ce privește titlurile câștigate. În condițiile în care Alcaraz a fost ales favorit pentru constanța și adaptabilitatea sa la suprafața de joc în fața lui Sascha, Zverev a venit cu toate armele și l-a învins pe adolescent în 4 seturi, într-o bătălie epică ce a durat mai bine de 3 ore.
Premiul pentru victoria în fața lui Alcaraz este acum o confruntare în semifinale cu Rafael Nadal, numărul 5 mondial, care este de 13 ori campion la Roland Garros și care se prezintă la meci după ce a câștigat un meci în 5 seturi împotriva lui Felix Auger-Aliassime în turul al patrulea și apoi o victorie în 4 seturi împotriva lui Novak Djokovic, numărul 1 mondial și campionul en-titre, ambele meciuri depășind 4 ore.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Sonego l-a taxat pe Rafa Nadal la Wimbledon: "Vezi așa ceva doar la turnee de categoria a treia!"
ACUM 14 ORE

Mischa Zverev, convins că Alexander are prima șansă cu Nadal la Roland Garros

În ciuda gloriei pe care Nadal o are pe zgură și mai ales la Roland Garros, unde a debutat în 2005 și unde a pierdut doar 3 meciuri în timp ce a câștigat 110, Mischa Zverev crede în fratele său mai mic, Sascha, care ar putea să-i servească lui Nadal a patra înfrângere la Grand Slam: "Dintre cei patru rămași pe tabloul masculin, Sascha are cel mai rapid forehand, cel mai rapid rever și cel mai rapid serviciu. De asemenea, este cel mai înalt dintre toți, la doi metri, are cea mai mare gamă de lovituri posibilă, iar jocul său de picioare nu este cel mai rău.
Așa că întreb, cum poți pierde dacă joci bine? Ai un repertoriu aproape complet de lovituri, poți juca agresiv și ai o apărare bună, deci poți fi numărul unu. A învins un jucător din Top 10 pentru prima dată la Grand Slam, chiar dacă nu era favorit. Alcaraz este mai tânăr, dar a jucat bine pe zgură în acest an. Sascha le-a arătat criticilor că poate juca bine, că este capabil, că poate învinge favoriții cu un tenis frumos. Cred că este pregătit pentru Rafa. Tatăl nostru îi dă încredere în tot, face parte din echipă și este foarte important pentru jocurile bune. Sascha și-a sărbătorit cele mai mari succese alături de el. Când ai emoții, te uiți la tata, orice ar fi, el este acolo. Este un caracter solid, iar pentru Sascha este necesar să-l știe acolo", a declarat Mischa, conform publicației sârbe Kurir.
Aceasta va fi cea de-a 10-a întâlnire directă dintre cei doi jucători, Nadal conducând în prezent cu 6-3. Nadal a câștigat primele lor cinci întâlniri înainte ca Zverev să înceapă o serie proprie, câștigând trei meciuri consecutive. Nadal a întrerupt seria lui Zverev în Masters-ul de la Roma din 2021, când l-a învins în minimum de seturi în confruntarea lor din sferturile de finală. În cele cinci întâlniri pe zgură de până acum, Nadal a câștigat patru dintre ele. Aceasta va fi, de asemenea, a doua lor întâlnire la un turneu major, după ce s-au întâlnit anterior în turul 3 al Australian Open 2017, un meci epic de 5 seturi câștigat de Nadal.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM 16 ORE
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Kyrgios a câștigat un meci epic contra lui Tsitsipas, cu tensiune
IERI LA 09:27