Rafael Nadal este într-o situație teribilă, din cauza problemelor de la picior, cauzate de sindromul Mullter-Weiss. "E posibil să fie ultimul meci aici, la Roland Garros", a spus "Matadorul" înainte de marele meci cu Novak Djokovic, din sferturi.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Apoi, după semifinala cu Zverev, ibericul a fost întrebat ce ar alege între un "picior nou" și titlul din acest an de la Roland Garros, iar răspunsul a venit prompt, fără ca spaniolul să stea pe gânduri: "Un picior nou, aș avea în sfârșit o viață normală".
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
Nadal e tot mai afectat de problemele la piciorul stâng, evoluând la Paris anesteziat pentru a nu simți durerea. Un "gladiator", Rafa s-a sacrificat în toată cariera sa, din cauza sindromului de care suferă, dar acum pare să fi ajuns la capătul răbdării.

Federer e la Paris. Au apărut speculații că el și Nadal și-ar anunța împreună retragerea

În contextul problemelor nesfârșite de sănătate și al durerilor atroce, Nadal a anunțat deja că nu va juca la Wimbledon, tot restul sezonului fiind în dubiu.
În această dimineață, în condițiile în care Federer a sosit în capitala Franței, probabil special pentru meciul bunului său prieten, au apărut informații că cei doi au ales să își anunțe împreună retragerea, după finala lui Rafa cu Ruud.
Mai mult, s-a acreditat și mai mult o astfel de ipoteză odată cu altă informație apărută în spațiul public: Nadal ar fi făcut demersurile pentru o a doua conferință de presă, după cea clasică, care va fi la finalul marii finale. Nimic mai fals, dă asigurări PR-ul ibericului.
"Bună dimineața. Informația care a apărut azi în media potrivit căreia Nadal ar fi cerut o a doua conferință de presă, după finală, este complet falsă", a scris Benito Perez-Barbadillo pe twitter.
Informația falsă prezentată în media de Vest și pe rețelele de socializare nu avea, dacă analizăm bine, niciun fundament real, dincolo de problemele medicale ale celor doi titani.
Evident, există contracte de publicitate și acestea trebuie respectate; chiar dacă cei doi ar decide să facă anunțul retragerii împreună, un astfel de demers e complicat și nu poate fi făcut de pe o zi pe alta.
În altă ordine de idei, Federer nu ar fi avut de ce să aleagă Parisul drept locația pentru acest anunț extrem de important, în contextul în care Roland Garrosul a fost o frână în cariera sa, impunându-se aici o singură dată (2009).
Nu în ultimul rând, Nadal este probabil cel mai mare luptător din istoria sportului și nu se va retrage niciodată când e în vârf de formă, fiind la un pas să bifeze primele două Grand Slamuri ale anului. Cu siguranță el va strânge din dinți în continuare și, chiar dacă durerile sunt teribile, va căuta să își organizeze calendarul astfel încât să fie la un nivel bun în preajma turneelor de Mare Șlem.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30