Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG | Irina Begu e în turul 3 la Roland Garros! Simona Halep, eliminată în turul 2. Rezultatele zilei

Alex Masgras

Actualizat 26/05/2022 la 19:37 GMT+3

Irina Begu s-a calificat cu peripeții în turul al treilea la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe Ekaterina Alexandrova în 3 seturi, revenind de la 0-1 la seturi. Românca era cât pe ce să fie descalificată. Din păcate, Simona Halep a fost eliminată în turul 2

Irina Begu

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep, eliminată în turul 2 la Roland Garros

Simona Halep a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng, cu 2-6, 6-2, 6-1, joi, la Paris, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros. Fostul lider mondial s-a înclinat după aproape două ore de joc (1 h 56 min) în faţa tinerei jucătoare asiatice (19 ani, 74 WTA).
Halep o învingea fără probleme pe Zheng în ianuarie, în semifinalele turneului Melbourne Summer Set 1, cu 6-3, 6-2.
Simona Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 19, a controlat fără probleme primul set de la Paris, câştigând cu 6-2. În actul secund, românca a făcut break la 1-1, dar nimic nu avea să prevadă ceea ce a urmat. Halep a început să greşească tot mai mult, în timp ce Zheng şi-a ridicat nivelul şi a pus-o constant în dificultate pe fosta campioană de la Roland Garros. Zheng a reuşit o serie incredibilă de opt ghemuri consecutive, câştigând setul secund cu 6-2 şi desprinzându-se în decisiv la 3-0. Halep a părut că are probleme de respiraţie, că se sufocă, nereuşind să găsească antidotul pentru jocul agresiv al chinezoaicei, care s-a impus cu 6-1.

Iga Swiatek, evoluție incredibilă la Roland Garros

Iga Swiatek își continuă parcursul de vis început în urmă cu mai bine de 3 luni. De atunci, poloneza a câștigat turneele de la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma și este mare favorită să triumfe și la Roland Garros.
La paris, cea mai bună jucătoare a lumii a ajuns deja în turul 3, după ce a surclasat-o pe Alisson Riske, scor scor 6-0, 6-2. Meciul a fost unul fără istoric, liderul mondial jucând un tenis perfect pe tot parcursul partidei.

Daniil Medvedev și Casper Ruud, calificare în minimum de seturi în turul 3

Daniil Medvedev a obținut, în această după-amiază, calificarea în turul 3 la Roland Garros, după ce l-a învins pe Laslo Djere în trei seturi, scor 3-6, 4-6, 3-6, după două ore și 36 de minute de joc. În urma acestei victorii, tenismenul de pe locul 2 ATP s-a calificat în turul 3 la Roland Garros, acolo unde va da peste Miomir Kecmanovic, care a trecut în 4 seturi de Alexander Bublik, scor 4-6, 7-5, 6-2, 6-1.
De cealaltă parte, Casper Ruud, favoritul numărul 8 de pe tabloul de simplu masculin, a trecut de finlandezul Emil Ruusuvuori cu scorul de 6-3, 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 10 minute de joc. În continuare, norvegianul se va duela pentru un loc în optimi cu învingătorul meciului dintre Sousa și Sonego.
Alte rezultate pe tabloul masculin de tenis:
  • Ilya Ivashka - Cristian Garin 3-6, (5) 6-7, 6-4, 3-6
  • Marton Fucsovics - Marin Cilic 6-4, 4-6, 2-6, 3-6
  • Joao Sousa - Lorenzo Sonego (4) 6-7, 3-6, 4-6
  • Marco Cecchinato - Hubert Hurkacz 1-6, 4-6, 2-6
  • Nikoloz Basilashvili - Mackenzie McDonald 3-6, 1-6, 4-6
  • Frances Tiafoe - David Goffin 6-3, (1) 6-7, 2-6, 4-6
  • Petro Cachin - Hugo Gaston 4-6, 2-6, 4-6
  • Holger Rune - Henri Laaksonen 6-2, 6-3, 6-3
  • Miomir Kecmanovic - Alexander Bublik 4-6, 7-5, 6-2, 6-1

Paula Badosa e în turul 2 la Paris. Victorie muncită cu Juvan

Favorită numărul 3 la Roland Garros, Paula Badosa s-a calificat în turul al treilea după ce a trecut de slovena Kaja Juvan în trei seturi, scor 7-5, 3-6, 6-2, după două ore și 19 minute de joc. Sportiva din Spania se va duela în continuare pentru un loc în optimile de finală cu Veronika Kudermetova, favorita numărul 29.
Alte rezultate pe tabloul feminin de tenis:
  • Danielle Collins - Shelby Rogers 4-6, 3-6
  • Madison Brengle - Aryna Sabalenka 1-6, 3-6
  • Camila Giorgi - Yulia Putintseva 6-3, 7-5
  • Madison Keys - Caroline Garcia 6-4, 7-6 (3)
  • Katie Volynets - Elena Rybakina 4-6, 0-6
  • Anna Karolina Schmiedlova - Danka Kovinic 3-6, 5-7
  • Fernanda Contreras Gomez - Daria Kasatkina 0-6, 3-6
  • Jessica Pegula - Anhelina Kalinina 6-1, 5-7, 6-4
  • Aleksandra Krunic - Veronika Kudermetova 3-6, 3-6

Irina Begu s-a calificat în turul 3 la Roland Garros

UPDATE / Irina Begu s-a calificat azi în turul al treilea la Roland Garros după ce a eliminat-o pe Ekaterina Alexandrova (favorita numărul 30), revenind de la 0-1 la seturi. Begu s-a impus cu scorul de (4) 6-7, 6-3, 6-4, după 2 ore și 38 de minute de joc.. În continuare, Begu se va duela cu Leolia Jeanjean în turul 3, care a eliminat-o pe Pliskova în turul 2.
picture

Irina Begu a mers direct la puștiul pe care era să-l lovească la Roland Garros! Cum s-a revanșat

UPDATE / Irina Begu a primit doar un avertisment și meciul s-a reluat. Românca a găsit înțelegere la supervizor, spre dezamăgirea Alexandrovei, care se aștepta ca Begu să fie descalificată.
UPDATE / Meciul dintre Irina Begu și Ekaterina Alexandrova a fost întrerupt după ce românca și-a aruncat racheta pe teren, aceasta sărind în tribune, unde ar fi lovit un spectator. Arbitrul de scaun a chemat supervizorul pentru a se consulta asupra unei sancțiuni.
picture

Irina Begu, la un pas de descalificare la Roland Garros, după ce a lovit cu racheta un spectator

UPDATE / Avem set decisiv în meciul Begu - Alexandrova! Irina a trimit partida în decisiv după ce a câștigat setul secund cu scorul de 6-3, după 37 de minute de joc.
UPDATE / Irina Begu a avut un început de set excelent, însă Ekaterina Alexandrova a revenit chiar când românca servea pentru set. Rusoaica s-a impus în manșa inaugurală cu scorul de 7-6 (3), după o oră și 4 minute de joc.
UPDATE / Meciul Irinei Begu cu Ekaterina Alexandrova a început. Partida e în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.

Karolina Pliskova, OUT în turul 2 la Roland Garros

Karolina Pliskova, semifinalistă la Roland Garros în 2017, este eliminată la ediția din 2022 încă din turul secund. Cehoaica, aflată pe locul 8 WTA, a fost învinsă de-o manieră categorică de către beneficiara unui wildcard, Leolia Jeanjean (227 WTA) cu scorul de 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 17 minute de joc.
Jeanjean este cel mai slab clasată jucătoare care câștigă un meci în fața unei adversare din Top 10 WTA la Roland Garros,de la Conchita Martinez (1988, cu Lori Mcneil). Fără să fi jucat vreun meci până acum în circuitul feminin de tenis, Jeanjean s-a calificat astfel în turul 3 la Paris, iar acolo se va duela cu învingătoarea meciului dintre Irina Begu și Ekaterina Alexandrova.

Simona Halep, a treia partidă pe Simonne Mathieu

Simona Halep revine astăzi pe terenul Simonne Mathieu, acolo unde a învins-o în primul tur pe nemțoaica Nastasja Mariana Schunk, scor 6-4, 1-6, 6-1. Partida campioanei din 2018 este a treia partidă programată pe a treia arenă a complexului de la Paris, urmând să o întâlnească pe chinezoaica Qinwen Zheng (74 WTA).
picture

Simona Halep, calificare cu emoții în turul 2 la Roland Garros! Rezumatul meciului cu Schunk

Zheng a avut parte de un prim tur foarte bun, atunci când a trecut fără probleme de Maryna Zanevska (62 WTA), scor 6-3, 6-1. Până acum, Simona Halep și Qinwen Zheng s-au mai întâlnit o singură dată, chiar la începutul acestui an.
Simona Halep a câștigat fără emoții singura partidă împotriva lui Zheng din cadrul turneului Melbourne Summer Set, scor 6-3, 6-2. Cele două s-au întâlnit în semifinalele turneului pe care Simona Halep l-a câștigat.
Citește și:

Irina Begu, prima partidă pe terenul numărul 13

Irina Begu (63 WTA) va evolua pe terenul cu numărul 13, acolo unde o va întâlni pe Ekaterina Alexandrova (31 WTA), începând cu ora 12:00. În primul tur, Begu a obținut calificarea după ce a revenit de la 0-1 la seturi. Românca a învins-o pe Jasmine Paolini (55 WTA), scor 4-6, 6-1, 7-6(5), într-o partidă care s-a desfășurat pe durata a două zile.
picture

Irina Begu, revenire de senzație la Roland Garros, în primul tur cu Paolini! Rezumatul meciului

În ceea ce privește întâlnirea cu Alexandrova, Begu are toate motivele să se gândească la o partidă bună. Până acum, Begu și Alexandrova s-au mai întâlnit de trei ori, iar de fiecare dată s-a impus Begu.
Ultima oară, cele două s-au întâlnit în august 2021, la Cleveland, pe hard. Atunci, Begu s-a impus cu 7-6(3), 6-3. De menționat că partida de astăzi va fi prima în care cele două se vor întâlni pe zgură, după ce primul duel s-a desfășurat pe iarbă, în timp ce următoarele două s-au jucat pe hard.

Medvedev, Tsitsipas și Swiatek joacă și ei astăzi

Astăzi revin pe teren și favoriții de pe cealaltă jumătate de tablou. Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, va deschide ziua pe Philippe Chatrier, împotriva sârbului Laslo Djere (56 ATP). Ambii vin după partide în care s-au impus fără mari probleme în primul tur. Medvedev a câștigat cu un triplu 6-2 partida cu Facundo Bagnis (103 ATP), în timp ce Djere s-a impus cu un triplu 6-4 în fața Ricardas Berankis (101 ATP).
Tot astăzi va juca și finalistul de anul trecut de la Paris, Stefanos Tsitspas. Grecul vine după un prim tur extrem de solicitant, în care a obținut victoria în fața lui Lorenzo Musetti (66 ATP) după ce a revenit de la 0-2 la seturi, într-o partidă care a durat peste trei ore și jumătate. El îl va întâlni astăzi în ultima partidă a zilei de pe Suzanne Lenglen pe Zdenek Kolar (134 ATP), cel care a trecut în primul tur de francezul Lucas Pouille (162 ATP), în patru seturi.
picture

DRA-MA-TIC! Tsitsipas a revenit de la 0-2 la seturi cu Musetti și a evitat cea mai mare surpriză

Înaintea meciului lui Tsitsipas de pe Suzanne Lenglen, Iga Swiatek o va întâlni pe americanca Alison Riske. Numărul 1 mondial caută să ajungă la 30 de victorii consecutive și, implicit, calificarea în turul al treilea. În primul tur, ea a trecut de Lesia Tsurenko în aceeași manieră cu care ne-a obișnuit în ultimele luni, scor 6-2, 6-0. Swiatek și Riske s-au întâlnit în urmă cu două săptămâni la Roma, într-o partidă în care americanca a abandonat la finalul primului set, din cauza unei accidentări, la 5-4 pentru Swiatek.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 26 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo