Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Wilander, despre cine crede că va câștiga Roland Garros 2022: "Djokovic devine deodată favorit"

Alex Masgras

Actualizat 28/03/2022 la 15:44 GMT+3

Mats Wilander crede că Novak Djokovic va fi favorit la Roland Garros. Sârbul poate participa la turneul de la Paris, după ce guvernul francez a anunțat că nu mai este nevoie de certificate verzi. De asemenea, cea mai nouă accidentare a lui Rafael Nadal îl face pe Nole favorit în ochii expertului Eurosport.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Mats Wilander îl vede pe Novak Djokovic favorit la Roland Garros. Câștigătorul a șapte titluri de Grand Slam, Wilander susține că numărul 1 mondial are cele mai mari șanse la turneul din capitala Franței.
După ce a ratat turneul de la Australian Open, dar și turneele de la Indian Wells și Miami, din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19, Novak Djokovic va putea participa la Roland Garros, după ce guvernul francez a relaxat regulile în privința certificatelor verzi.
Djokovic este favorit în ochii lui Mats Wilander, deoarece sârbul este odihnit, atât fizic, cât și psihic:
"Va fi odihnit în ceea ce privește mintea lui, inima lui. Din punct de vedere fizic, el a putut să își facă programul așa cum și-a dorit. Evident, și-ar fi dorit să joace mai multe meciuri, dar dacă merge la trei turnee înainte și joacă 10-15 meciuri, el va merge probabil din postura de favorit la Roland Garros", a declarat Mats Wilander pentru Eurosport.
Citește și:

Djokovic poate profita și de accidentarea lui Nadal, crede Wilander

Rafael Nadal, de 13 ori câștigător la Roland Garros, a avut un start fabulos de sezon. Până la finala de la Indian Wells, pierdută în fața lui Taylor Fritz, spaniolul avea un record impresionant de 20 de victorii consecutive. După turneul din California, Nadal a anunțat că a are o coastă fisurată și că va lipsi în următoarele patru săptămâni de pe terenul de tenis.
Mats Wilander crede că accidentarea lui Nadal este un alt motiv pentru care Novak Djokovic va pleca favorit la Roland Garros:
"Acum că Rafael Nadal nu va avea, cel mai probabil, cea mai bună pregătire, Djokovic devine deodată favorit. Dar cel mai probabil el are nevoie de puțină încredere în unele turnee premergătoare French Open.
Novak Djokovic & Rafael Nadal
Dar acestea sunt vești grozave, deoarece nu vom vedea această cursă că se sfârșește cu o coastă fisurată a lui Rafa Nadal, cu operațiile lui Roger Federer și cu Djokovic care nu poate juca tenis din cauza problemelor cu vaccinarea atunci când vine vorba de Covid-19.
Sperăm să îi avem pe toți trei înapoi sănătoși și în cea mai bună stare. Și pentru un singur turneu, vreau să îi văd pe toți trei jucând din nou împreună. Acela va fi cel mai mare turneu de tenis din istoria tenisului profesionist", a mai spus Mats Wilander.
Novak Djokovic va reveni pe terenul de tenis la Monte Carlo, primul turneu ATP Masters 1000 pe zgură al anului, turneu ce se desfășoară în perioada 9-17 aprilie, în timp ce turneul de la Roland Garros este programat să înceapă pe 22 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo