Rafael Nadal și Alexander Zverev se vor întâlni astăzi în prima semifinală de la Roland Garros, una care se anunță extrem de disputată. Problemele fizice ale ibericului îi oferă o șansă în plus lui Zverev, care traversează de altfel o formă deosebită.
Neamțul a făcut un meci mare în sferturi contra lui Alcaraz și dacă va repeta acea evoluție îi poate pune probleme serioase lui Nadal. Rafa face eforturi supraomenești pentru a juca la Paris, dar dacă durerile de la picior nu vor fi mai puternice decât au fost până acum, pornește ca favorit.
Citește și:
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
ACUM O ORĂ

Mats Wilander îl compară pe Zverev cu Robin Soderling

Mats Wilander, expertul Eurosport, a prefațat super-duelul care va avea loc azi pe Philippe Chatrier și este de părere că nu doar starea precară de sănătate a lui Nadal este un argument pentru Zverev să spere la victorie. În opinia suedezului, Zverev are suficiente arme pentru a avansa în finală.
Wilander a subliniat că germanul îi amintește foarte mult de Robin Soderling, primul om din istorie care l-a învins pe Rafa la Roland Garros. De altfel, suedezul este singurul jucător, în afară de Djokovic, care l-a bătut pe Nadal la Paris.
"Cred că Zverev are multe arme pentru a-l învinge pe Nadal. Primul serviciu al lui Zverev este poate cel mai bun prim serviciu din tenisul masculin în acest moment. A servit absolut fenomenal. Dacă va menține un procent ridicat, va primi puncte gratuite. Apoi mai e reverul înalt, cu două mâini, de la nivelul umerilor, care este, de asemenea, o armă puternică. Îmi amintește atât de mult de Robin Soderling, cel care l-a învins pe Rafa aici în 2009. Dar am și un al treilea motiv: forehand-ul. Cred că pentru Zverev este meciul perfect pentru a juca împotriva lui Rafa. Îl poate învinge? Sunt convins că el crede asta", a spus Wilander pentru Eurosport.
Rafael Nadal și Alexander Zverev se vor duela pentru a 10-a oară în circuit. Ibericul conduce cu 6-3 la întâlnirile directe, dar 3 din ultimele patru meciuri au fost câștigate de german. Cei doi s-au întâlnit de 5 ori pe zgură, neamțul impunându-se o singură dată, în sferturile de finală de la Madrid 2021.
Semifinala dintre Nadal și Zverev va începe în jurul orei 15:45 și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Învingătorul va lupta pentru trofeu cu Marin Cilic sau Casper Ruud, care se vor întâlni în cea de-a doua semifinală.
https://i.eurosport.com/2022/06/02/3386328.jpg
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
IERI LA 11:21
Wimbledon
Rafael Nadal, victorie muncită în primul tur la Wimbledon! L-a învins pe debutantul Cerundolo
28/06/2022 LA 18:06