Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Matteo Berrettini nu va participa la Roland Garros! Când va reveni italianul

Alex Masgras

Publicat 15/05/2022 la 12:15 GMT+3

Matteo Berrettini a anunțat că nu va participa la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Numărul 8 mondial a luat această decizie pentru a nu forța și pentru a se pregăti mai bine pentru sezonul de iarbă.

Matteo Berrettini

Credit imagine: Getty Images

Matteo Berrettini a revenit la antrenamente, dar nu va participa la Roland Garros. Anunțul a fost făcut chiar de către jucătorul italian. Operat la mâna dreaptă în luna martie, Berrettini a început recuperarea, dar turneul de pe zgura pariziană nu se află în calendarul său în acest an.
Acesta a anunțat că recuperarea decurge conform planului, dar nu vrea să forțeze și să revină într-un turneu în care partidele se dispută în sistemul "cel mai bun din 5". Astfel, el va continua să se pregătească și va reveni pe iarbă:
"În urma unui update pozitiv din partea echipei medicale, am revenit pe teren și mă antrenez la cel mai înalt nivel. Mâna mea se simte grozav și acum lucrez la condiția fizică.
Împreună cu echipa am stabilit că revenirea pe zgură în meciuri de cinci seturi la Roland Garros nu este cea mai bună, așa că voi amâna revenirea mea pentru a juca în sezonul de iarbă", a spus Matteo Berrettini.
Citește și:

Matteo Berrettini a ajuns în sferturi anul trecut la Roland Garros

La ediția de anul trecut de la Roland Garros, Matteo Berrettini a ajuns în sferturile de finală pe zgura pariziană, acolo unde a fost învins de Novak Djokovic. Evoluțiile sale bune au continuat și pe iarbă, câștigând turneul de la Queen’s și ajungând în ultimul act de la Wimbledon, unde a pierdut în fața aceluiași Novak Djokovic.
Novak Djokovic e Matteo Berrettini nella premiazione di Wimbledon 2021
În acest an, Berrettini a ajuns în semifinalele de la Australian Open, unde a fost învins în patru seturi de Rafael Nadal, jucând ultimul său meci în optimile de la Indian Wells, când a fost învins de Miomir Kecmanovic.
Berrettini s-a operat la mâna dreaptă imediat după turneul din California, iar acum se pregătește pentru revenirea pe teren, odată cu debutul sezonului pe iarbă, imediat după Roland Garros, turneu care se desfășoară în perioada 22 mai-5 iunie și care va fi transmis în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo