Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal a dat verdictul în privința "GOAT-ului" din tenis, după ce l-a învins pe Djokovic la Roland Garros

Irina Aldea

Publicat 01/06/2022 la 14:45 GMT+3

Rafael Nadal a trecut de Novak Djokovic în sferturile de finală de la Roland Garros și a vorbit la conferința de presă despre cursa pentru "GOAT-ul" din tenis (cel mai bun tenismen din toate timpurile).

Djokovic - Nadal, rezumatul unui meci pentru istorie! "Matadorul", în semifinale

Episodul 59 al rivalității dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic nu a dezamăgit. Spaniolul s-a impus în sferturile de finală de la Roland Garros cu 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4), într-o partidă care a durat mai bine de patru ore de joc. Deși condițiile de joc îi erau prielnice sârbului, Nadal a avut o evoluție de zile mari pe arena unde a cunoscut cele mai mari succese ale carierei.
Nadal l-a dominat pe Nole ieri la toate capitolele - inclusiv fizic și mental -, lucru care a părut ciudat, în contextul în care spaniolul venea după o partidă de peste 4 ore, în optimi, cu Felix Auger-Aliassime. Totuși, Djokovic nu a părut să fie în forma cu care ne-a obișnuit, sârbul ridicându-se la cel mai înalt nivel doar în anumite momente, mult prea puține pentru a-i pune probleme reale ibericului.
CITEȘTE ȘI:

Nadal a vorbit despre "GOAT-ul" din tenis după ce l-a învins pe Djokovic la Roland Garros

În mod inevitabil, la conferința de presă a ibericului a apărut și întrebarea legată despre cel mai mare tenismen din toate timpurile. Nadal este, desigur, cel mai titrat tenismen din istorie, cu 21 de turnee majore, urmat de Djokovic și Federer, care au câte 20. Deși este puțin probabil ca elvețianul să își mărească numărul, având în vedere vârsta sa și problemele cu accidentările, Nadal și Djokovic sunt încă foarte competitivi în cursa pentru titlurile majore.
"Ei bine, meciul cu Djokovic este un episod în plus al rivalității noastre. Asta e tot. Am jucat, așa cum am mai spus, în cele mai importante evenimente, în cele mai importante meciuri, timp de mulți ani, și este întotdeauna special să jucăm unul împotriva celuilalt. Bineînțeles că există întotdeauna o conversație despre jucătorul care termină cu mai multe slamuri sau care este cel mai bun din istorie, dar din punctul meu de vedere nu contează atât de mult.
Noi ne îndeplinim visele. Facem istorie în acest sport pentru că am făcut lucruri care nu s-au mai întâmplat înainte. Deci, din punctul meu de vedere, nu contează prea mult care jucător va termina cu mai multe slamuri sau care va fi în opinia unuia sau altuia care e cel mai bun din istorie, pentru că, din punctul meu de vedere, nivelul nostru de joc este egal. Nu este o diferență prea mare, așa că nu contează", a spus Nadal.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 1 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo