Totul părea împotriva lui Nadal înainte de confruntarea cu marele său rival. Rafa venea după o perioadă teribilă din punct de vedere al sănătății, cu problemele la coaste și cu sindromul Muller-Weiss care i-a dat dureri insuportabile la Roma. Pentru prima oară în cariera sa, "Matadorul" nu a câștigat vreun turneu pe zgură înainte de Roland Garros, iar acum disputa cu numărul unu mondial urma să se joace noaptea. La temperaturi care au scăzut sub 13 grade, care au făcut din zgura pariziană un adevărat teren de hard, unde mingea trimisă de Rafa cu forehandul său plin de top-spin sare prea puțin și nu incomodează adversarul.
Deși totul îl indica pe Nole mare favorit, Rafa a arătat de ce e regele absolut al Parisului și de ce se îndreaptă cu pași tot mai mari spre titlul de "GOAT" în tenis. Ibericul a făcut o partidă magnifică, nici măcar revenirea senzațională a sârbului din setul doi nereușind să sape în încrederea sa.
Nadal a fost un om cu o misiune azi-noapte, dar la final și-a păstrat calmul, deși a fost vizibil emoționat. Spaniolul a rămas extrem de cerebral și a vorbit despre faptul că nu a câștigat încă nimic.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
"A fost o noapte foarte emoționantă pentru mine, încă joc pentru astfel de nopți. Dar e doar un meci într-un sfert de finală, nu? Deci nu am câștigat nimic. Dar mi-am oferit șansa să mă întorc pe această arenă peste două zile pentru o nouă semifinală la Roland Garros. Înseamnă enorm pentru mine acest lucru", a explicat Nadal, pentru ca apoi să excludă faptul că s-ar putea relaxa în semifinala cu Zverev: "Dacă nu voi juca bine sau dacă voi pierde semifinala nu va fi pentru că nu am fost concentrat".

Nadal, mesaj special pentru publicul de la Roland Garros, după victoria cu Djokovic

Arena Philippe Chatrier a fost în proporție de peste 80% de partea ibericului, lucru de înțeles în contextul în care Rafa a câștigat la Paris 13 titluri. Energia primită de la public a fost neprețuită pentru "Matador", care a ținut să le mulțumească fanilor pentru atașamentul lor.
"Publicul a fost incredibil pe durata întregului turneu, probabil că spectatorii știu că nu voi mai fi aici de multe ori. Sentimentul că joc în cel mai important și special loc al carierei mele și că primesc o astfel de susținere din partea publicului sunt lucruri foarte dificil de descris. Nu le pot mulțumi suficient celor din Paris pentru că mă fac să mă simt așa cum mă simt. A fost o nouă seară de neuitat", a spus Nadal.
Pentru Nadal urmează o semifinală de foc, cu Alexander Zverev, jucător care a făcut poate partida carierei cu tânărul Carlos Alcaraz, în sferturi. Germanul a arătat că poate să își ridice nivelul incredibil de mult și cu siguranță va veni plin de încredere în duelul cu Rafa.
6-3 este scorul întâlnirilor directe Nadal - Zverev, dar 3 din ultimele patru meciuri au fost câștigate de german. Cei doi s-au întâlnit de 5 ori pe zgură, neamțul impunându-se o singură dată, în sferturile de finală de la Madrid 2021.
https://i.eurosport.com/2022/05/31/3384967.jpg
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30