Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, după a 300-a victorie într-un Grand Slam: "Știți ce înseamnă asta?"

Cristian Mihală

Publicat 26/05/2022 la 08:56 GMT+3

Rafa Nadal a trecut cu 6-3, 6-1, 6-4 de Corentin Moutet în al doilea tur la Roland Garros, într-o partidă cu însemnătate aparte: a fost a 300-a victorie pentru "Matador" într-un Grand Slam. Ibericul e mulțumit de nivelul arătat și poate începe să spere la titlul de GS cu numărul 22.

Nadal a trecut fără probleme de Moutet și e în turul 3 la Roland Garros! Rezumatul partidei

Cel mai bun jucător pe zgură din istorie visează să își extindă avansul față de Djokovic și Federer la două Grand Slamuri, pe zgura atât de familiară de la Paris. Totuși, pregătirea pentru al doilea turneu de Mare Șlem al anului nu a fost una ideală, accidentarea la coastă de la Indian Wells forțându-l să stea departe de teren aproximativ o lună și jumătate.
La Madrid și Roma, Rafa nu a arătat excelent, fiind pentru prima oară în cariera sa când ajunge la Roland Garros fără vreun turneu câștigat pe zgură. Chiar și așa, Nadal a ajuns în turul 3 fără set pierdut, iar lucrurile par să se regleze pentru cel mai titrat jucător din istorie.
"Sunt în turul trei de la Roland Garros fără să pierd vreun set, ceea ce este un început bun de turneu. Lucrurile ar fi putut fi făcute mai bine, dar și mult mai rău. Sunt conștient că este o treabă zilnică, zi de zi caut drumul către nivelul care trebuie să îmi ofere opțiuni să continui în turneu. În momentul de față, am jucat la un nivel bun și acest lucru este pozitiv. Trebuie să confirm mâine la antrenament și să continui să mă perfecționez. Am să fiu gata pentru vineri, pentru că voi avea un adversar dur", a spus Nadal, citat de Marca.

Nadal nu a urmărit partida dramatică a lui Alcaraz, de la Roland Garros

Chiar înainte de partida pe care Rafa a jucat-o, Roland Garros a propus o confruntare cu accente dramatice. Carlos Alcaraz a salvat minge de meci în duelul cu Ramos, pentru ca apoi să se impună cu 6-1, 6-7(7), 5-7, 7-6(2), 6-4. Întrebat despre înfruntare, Nadal a mărturisit că nu a urmărit aproape deloc meciul.
"Înainte de meciuri sunt mereu cu echipa care joacă Parcheesi. Nu am urmărit meciul, doar câteva puncte. Dar toată lumea suferă, nu doar Carlitos. A suferit și Zverev, și Tsitsipas. Toate jocurile sunt complicate și toți rivalii sunt la un nivel bun. Tu trebuie să-ți respecți rivalii, în fiecare zi în care ieși pe teren poți câștiga sau pierde", a mai spus Nadal, pentru ca apoi să prefațeze duelul din turul trei, cu olandezul Van De Zandschulp: "El a jucat la un nivel înalt de-a lungul anului, are o lovitură puternică și curată de forehand și va trebui să continui să joc mai bine dacă vreau să am opțiuni. Meciul îmi va arătat unde sunt, pentru că el este deja un rival major. Aștept cu nerăbdare partida".
A 300-a victorie pentru Rafa într-un Grand Slam nu are o însemnătate aparte pentru "Matador", care e obișnuit să doboare recorduri.
"Nu-mi pasă foarte mult. Djokovic, Federer și eu depășim anumite borne în fiecare zi, la fiecare turneu. Este normal când joci atâția ani să se acumuleze niște cifre. Știți ce înseamnă că am trecut cu toții de 300 de victorii în Grand Slamuri? Că suntem destul de bătrâni", a concluzionat, cu haz, Nadal.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 26 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo