Carlos Alcaraz a uimit lumea tenisului mondial cu titluri cucerite la Miami, Barcelona și Madrid. Spaniolul i-a învins pe Nadal și Djokovic în capitala Spaniei și a demonstrat că se poate lua oricând la trântă cu titanii sportului alb, fără a se teme vreo clipă că va fi învins.
Cu doar câteva zile înainte de startul turneului de la Roland Garros, Alex Corretja a vorbit despre impactul pe care Carlitos îl va avea asupra tinerei generații de fani ai tenisului.
Expertul Eurosport a spus că Alcaraz va atrage publicul tânăr mai mult decât o face Rafael Nadal, explicând ce calități îi vor atrage pe suporteri.
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
ACUM O ORĂ
"Este o versiune modernă a timpului în care trăim. Noile generații se identifică mult mai mult cu el decât cu Rafa, care are 35 de ani. Deși Nadal este reperul nostru, pentru noile generații nu înseamnă atât de mult. Alcaraz va atrage noua generație care este mai departe de Rafa din cauza vârstei.
Nadal ne-a răsfățat pe noi și, la fiecare turneu important, a fost mereu acolo. Este idolul vieții noastre, dar pentru cei tineri Alcaraz va însemna mult mai mult. Ei îl văd cu acel fel calm de a fi, ca tinerii de azi, și asta îl face special pentru că este foarte bun pentru tenisul și sportul spaniol", a declarat Corretja.
Fostul nr. 2 mondial a comentat și numeroasele calități pe care le are Carlos Alcaraz, arătându-se încrezător că sportivul în vârstă de doar 19 ani va ajunge pe locul 1 ATP datorită încrederii în sine.
"În primul rând, 'materia primă' este spectaculoasă. Are niște lovituri care îi dau încredere în sine, încredere că își poate răni adversarii. Are multă încredere în el însuși, varietatea loviturilor lui l-a făcut să fie un jucător foarte incomod pentru rivali. Și, de asemenea, convingerea lui, faptul că poate fi cel mai bun, îl face să fie cel mai bun. Nu știu când, dar am încredere că va fi numărul 1.
Asta se datorează modului său de a gândi, iar potențialul său îl face să creadă că poate fi cel mai bun și asta îi dezarmează pe adversari, are atât de multe arme... Asta îl face un jucător foarte greu de învins. Este riscant să spunem că va fi sportivul care va domina circuitul. Deși ceilalți nu au izbucnit cu o forță atât de surprinzătoare la vârsta de 19 ani, sunt totuși rivali foarte greu de învins", a conchis expertul Eurosport, citat de sportskeeda.
CINE CÂȘTIGĂ ROLAND GARROS 2022 LA MASCULIN?
Citește și:

"CARLOS ALCARAZ LE ESTE SUPERIOR MULTORA!"

După victoria lui Alcaraz de la Madrid, Alex Corretja a spus că tânărul iberic este într-un moment în care reușește să facă tot ce își propune, continuându-și cu brio ascensiunea rapidă prin joc.
Expertul Eurosport a punctat care este unul dintre cele mai mari avantaje ale lui Alcaraz și a spus că este convins că sportivul de doar 19 ani va continua să se îmbunătățească, urmând a ajunge la un nivel și mai înalt.
"Alcaraz le este superior celorlalți în acest moment. Se mișcă mult mai repede, agresivitatea lui... Este uriaș, găsește mereu lovitura potrivită la momentul potrivit, a amestecat foarte bine stilurile și joacă și foarte agresiv, dar se și apără bine, așa că e foarte greu de învins.
Se va îmbunătăți, desigur, poate va avea mai multă răbdare când va fi nevoie, va servi mai bine, cred că doar va dobândi puțin mai multe cunoștințe despre joc, joc pe care cred că îl cunoaște deja foarte bine.
Dar mintea lui, se instalează în joc foarte calm, dar în același timp foarte agresiv, așa că este o combinație importantă și totul depinde foarte mult de el. Și aceasta este o veste foarte bună pentru un jucător, când e pe teren și simte că are puterea, simte că OK, dacă face totul bine, va ajunge să câștige. Asta se întâmplă cu Alcaraz chiar acum", a declarat Alex Corretja pentru Eurosport.
Următorul turneu la care Carlos Alcaraz va participa este Roland Garros, programat în perioada 22 mai - 5 iunie. Competiția de la Paris va fi transmisă în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Carlos Alcaraz, din ce în ce mai bun pe iarnă! Ibericul, calificare la pas în turul 3 la Wimbledon
IERI LA 19:35
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
IERI LA 11:21