Un luptător excepțional - probabil sportivul care a făcut cele mai mari sacrificii în toată istoria -, Nadal pare că a ajuns aproape de captul răbdării din cauza problemelor pe care le are la piciorul stâng. De peste un deceniu și jumătate marele campion spaniol suferă de sindromul Muller-Weiss, dar în ultimii ani durerile s-au acutizat, astfel că Rafa nu mai duce o viață normală. Soluția ar fi operația, dar ibericul a refuzat-o pentru moment, pentru că aceasta, deși i-ar rezolva durerile, ar însemna finalul carierei de tenismen.
Pentru a evolua la Roland Garros, Nadal face tratament zi de zi, însă pare că nu mai e dispus la multe sacrificii. El a anunțat deja că va "sări" peste Wimbledon, dar nu a putut da garanții nici cu privire la participarea la US Open, Grand Slamul care i se potrivește cel mai mult după Roland Garros. În conferința de presă de după partida cu Zverev, în care abandonul germanului l-a trimis pe Rafa în al 14-lea ultim act de la Paris, Nadal a fost întrebat de un reporter ce ar alege între victoria cu Ruud, din finală, și garanția că nu va mai avea probleme medicale. "Matadorul" nu a stat nicio secundă pe gânduri, semn că momentul în care va apela la intervenția chirurgicală pentru a-și rezolva problema e aproape.
"Fără îndoială că aș prefera să pierd finala de duminică și să am un nou picior stâng. Viața mea ar fi cu totul altfel, ar fi o viață fericită. Să câștigi e minunat, dar viața înseamnă mult mai mult decât să adui titluri, mai ales după o carieră ca a mea", a spus Nadal în conferința de presă de după partida cu Zverev.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Cilic îl vede favorit pentru Nadal în finala contra lui Ruud

Chiar și cu problemele avute la picior, Nadal pleacă mare favorit în marea finală de duminică, cu toate că se anunță din nou ploaie și cel mai probabil se va juca în condiții indoor, cu acoperișul tras.
După înfrângerea din semifinale, Marin Cilic a fost rugat să prefațeze disputa de duminică. Evident, și croatul l-a indicat pe "Matador" favorit, cele 13 finale din 13 câștigate pe Philippe Chatrier fiind principalul său atu. În plus, chiar dacă cei doi s-au antrenat de multe ori la Academia lui Nadal, nu au jucat niciodată un meci direct în circuit. În astfel de situații, jucătorul mai experimentat are un avantaj, crede croatul.
"Din câte știu eu, el și Rafa nu s-au mai întâlnit până acum, ceea ce reprezintă un avantaj pentru Nadal. El are și un avantaj psihologic pentru că la Roland Garros se simte ca acasă. Pentru Casper va fi o primă finală de Grand Slam și e posibil acest lucru să îl afecteze. Dar l-am simțit foarte calm, își ține în frâu emoțiile excelent, astfel că are șansa lui", a spus Cilic la conferința de presă de după partida pierdută cu Ruud.
Partida Nadal - Ruud, marea finală masculină de la Roland Garros 2022, e în direct duminică, de la ora 16:00, pe Eurosport 1.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30