Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, întrebat ce ar alege între titlul de la Roland Garros și un "picior nou". Rafa a răspuns fără să ezite

Cristian Mihală

Publicat 04/06/2022 la 13:16 GMT+3

Rafael Nadal a fost întrebat, în conferința de presă de după partida cu Zverev, ce ar alege între al 14-lea titlu la Roland Garors și al 22-lea Grand Slam al carierei și un "picior nou", care să îl scape de problemele medicale avute de ani de zile. Fără a sta pe gânduri, ibericul a ales a doua variantă.

Rezumatul semifinalei dintre Nadal și Zverev de la Roland Garros, încheiată după o accidentare

Un luptător excepțional - probabil sportivul care a făcut cele mai mari sacrificii în toată istoria -, Nadal pare că a ajuns aproape de captul răbdării din cauza problemelor pe care le are la piciorul stâng. De peste un deceniu și jumătate marele campion spaniol suferă de sindromul Muller-Weiss, dar în ultimii ani durerile s-au acutizat, astfel că Rafa nu mai duce o viață normală. Soluția ar fi operația, dar ibericul a refuzat-o pentru moment, pentru că aceasta, deși i-ar rezolva durerile, ar însemna finalul carierei de tenismen.
Pentru a evolua la Roland Garros, Nadal face tratament zi de zi, însă pare că nu mai e dispus la multe sacrificii. El a anunțat deja că va "sări" peste Wimbledon, dar nu a putut da garanții nici cu privire la participarea la US Open, Grand Slamul care i se potrivește cel mai mult după Roland Garros. În conferința de presă de după partida cu Zverev, în care abandonul germanului l-a trimis pe Rafa în al 14-lea ultim act de la Paris, Nadal a fost întrebat de un reporter ce ar alege între victoria cu Ruud, din finală, și garanția că nu va mai avea probleme medicale. "Matadorul" nu a stat nicio secundă pe gânduri, semn că momentul în care va apela la intervenția chirurgicală pentru a-și rezolva problema e aproape.
"Fără îndoială că aș prefera să pierd finala de duminică și să am un nou picior stâng. Viața mea ar fi cu totul altfel, ar fi o viață fericită. Să câștigi e minunat, dar viața înseamnă mult mai mult decât să adui titluri, mai ales după o carieră ca a mea", a spus Nadal în conferința de presă de după partida cu Zverev.

Cilic îl vede favorit pentru Nadal în finala contra lui Ruud

Chiar și cu problemele avute la picior, Nadal pleacă mare favorit în marea finală de duminică, cu toate că se anunță din nou ploaie și cel mai probabil se va juca în condiții indoor, cu acoperișul tras.
După înfrângerea din semifinale, Marin Cilic a fost rugat să prefațeze disputa de duminică. Evident, și croatul l-a indicat pe "Matador" favorit, cele 13 finale din 13 câștigate pe Philippe Chatrier fiind principalul său atu. În plus, chiar dacă cei doi s-au antrenat de multe ori la Academia lui Nadal, nu au jucat niciodată un meci direct în circuit. În astfel de situații, jucătorul mai experimentat are un avantaj, crede croatul.
"Din câte știu eu, el și Rafa nu s-au mai întâlnit până acum, ceea ce reprezintă un avantaj pentru Nadal. El are și un avantaj psihologic pentru că la Roland Garros se simte ca acasă. Pentru Casper va fi o primă finală de Grand Slam și e posibil acest lucru să îl afecteze. Dar l-am simțit foarte calm, își ține în frâu emoțiile excelent, astfel că are șansa lui", a spus Cilic la conferința de presă de după partida pierdută cu Ruud.
Partida Nadal - Ruud, marea finală masculină de la Roland Garros 2022, e în direct duminică, de la ora 16:00, pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo