Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal pune presiune pe organizatorii Roland Garros! "Poate fi ultimul meu meci aici"

Cristian Mihală

Actualizat 30/05/2022 la 09:37 GMT+3

Rafael Nadal pune presiune pe organizatorii de la Roland Garros să programeze disputa cu Djokovic, din sferturi, în timpul zilei. Probabil asta e singura variantă viabilă pentru ca cel mai mare jucător pe zgură din istorie să aibă o șansă în fața numărului unu mondial.

Rezumatul unui meci incredibil! Nadal, victorie în 5 seturi cu Auger-Aliassime la Roland Garros

Nadal a supraviețuit tesului Felix Auger-Aliassime, în optimi, dar a arătat încă o dată că problemele de la picior - din cauza sindromului Muller-Weiss - îl împiedică să fie la nivelul obișnuit. Rafa nu a avut cea mai bună pregătire pentru Roland Garros, accidentarea de la coastă (din finala Indian Wells) și problemele de la picior dându-i mari bătăi de cap, dar e din nou în sferturi la Roland Garros.
Djokovic pare însă la alt nivel, mai ales că la Paris e foarte frig, condiții care îl dezavantajează clar pe "Matador". Vremea face ca mingile să sară mult mai puțin, astfel că marele atu al celui mai titrat jucător din istorie, topspinul de forehand, își pierde mult din eficiență. Dacă disputa se va juca în nocturnă, arma principală a lui Nadal va fi și mai mult afectată, astfel că ibericul și-a exprimat speranța că partida nu va avea loc în sesiunea de seară.
"Duelul cu Djokovic ar putea fi ultimul meu meci aici, la Roland Garros, și mi-aș dori să se joace ziua. Nu știu ce se va întâmpla în cariera mea, am trecut printr-un proces dificil cu piciorul, nu am nicio garanție. Vreau să mă bucur de tenis, vreau să joc în continuare și să îmi văd visul de a ajunge în fazele finale de la Roland Garros încă o dată", a spus Nadal, citat de Marca.

Nadal, înainte de partida cu Djokovic, de la Roland Garros: "Nole e favorit clar"

Nadal a recunoscut că e outsider în duelul cu Djokovic, din cauza problemelor medicale pe care le are. El a comparat situația de acum cu cea din urmă cu 7 ani. La Roland Garros 2015, Rafa nu era sub nicio formă la nivelul normal din punct de vedere fizic, iar asta s-a văzut în duelul din sferturi cu sârbul, care s-a impus cu 7-5, 6-3, 6-1 (pentru ca apoi Nole să piardă finala contra lui Stan Wawrinka).
"Sper să fiu suficient de bine din punct de vedere fizic încât să mă pot antrena mâine (n.r. luni). Nu am mai jucat împotriva lui Djokovic de un an și este o mare provocare. El e în mare formă, cred că a câștigat 9 meciuri la rând. Este campion la Roma, aici nu a pierdut vreun set, cu siguranță va fi încrezător. Nole este favorit clar, așa cum a fost și în 2015. În alte cazuri șansele au fost egale, dar acum nu este cazul", a mai spus Nadal.
Întrebat cât de afectat e de durerile la picior, Rafa nu a dorit să intre în detalii. A punctat că acest aspect nu e relevant în acest moment, fiind gata să lase pe teren fiecare picătură de energie pe care o mai are în "rezervor".
"Îmi cunosc bine situația și o accept. Nu mă pot plânge, sunt în sferturi la Roland Garros și am de gând să lupt. Acum două săptămâni și jumătate, deși speram, nu aveam vreo certitudine că pot ajunge până aici. Vreau să mă bucur de această partidă", a mai spus "Matadorul".
Nadal și Djokovic sunt protagoniștii celei mai mari rivalități din istoria tenisului masculin, cei doi fiind față în față de 58 de ori. Sârbul conduce cu 30-28, dar pe zgură situația e total diferită, Rafa câștigând 5 din ultimele 6 partide. Totuși, în ultimul duel direct, la Roland Garros 2021, Nole s-a impus în semifinale: 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2.
Duelul Nadal - Djokovic, din sferturi de la Roland Garros, are loc marți și va fi transmis în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 30 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo