Novak Djokovic este într-o formă de excepție, reușind să ajungă în optimile turneului de la Roland Garros fără a ceda vreun set. Liderul ATP pare că a trecut peste evenimentele de la începutul acestui an, când nu i-a fost permis să participe la Australian Open, fiind expulzat din țară înainte de debutul primului turneu de Grand Slam din 2022.
Potrivit antrenorului lui Djokovic, sportivul a avut de parcurs un drum lung și greu pentru a-și reveni. Goran Ivanisevic a dezvăluit care a fost starea liderului mondial în ultimele luni și a explicat care a fost momentul în care Nole a început să fie din noul el însuși.
Tehnicianul a ținut să puncteze forța psihică de care elevul său a dat dovadă, precizând că foarte puțini sportivi ar fi putut să își revină după evenimentele de la Antipozi.
Wimbledon
Elevul lui Darren Cahill, "avertisment" pentru Djokovic la Wimbledon: "Mă voi distra pe teren!"
ACUM O ORĂ
"Este un geniu, pentru că este nevoie de atât de puțin pentru a-l aduce înapoi la cel mai înalt nivel. Credeți-mă, 95% dintre jucători nu și-ar fi revenit niciodată după ceea ce s-a întâmplat în Australia. Ne așteptam să treacă peste asta. I-am spus ce trebuie să facă în câteva săptămâni. Dar nu merge așa, a fost foarte afectat psihic.
Când s-a întors de acolo, pur și simplu nu mai era obișnuitul Novak. În Monte Carlo, nu era el însuși. A fost el însuși la Belgrad, nu ca nivel, dar a luptat, a concurat, chiar dacă Djere l-a ajutat puțin în primul meci. Dar puteam vedea din nou foamea din ochii lui", a declarat Ivanisevic, citat de welovetennis.fr.
Citește și:

Novak Djokovic - Diego Schwartzman, în optimile Roland Garros

Novak Djokovic, campionul de la Roland Garros 2021, s-a calificat zilele trecute în faza optimilor de finală la ediția din acest an, după ce a trecut de slovenul Aljan Bedene (locul 195 ATP) cu scorul de 6-3, 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 45 de minute de joc. Sârbul a jucat la un nivel excelent și nu i-a dat adversarului său nicio șansă reală în meci.
În continuare, pentru un loc în sferturile de finală, Novak Djokovic se va duela astăzi cu Diego Schwartzman, favoritul numărul 15 de pe tabloul masculin de tenis. Argentinianul a trecut în turul al treilea de favoritul numărul 18, Grigor Dimitrov, în minimum de seturi, scor 6-3, 6-1, 6-2, după două ore și 17 minute de joc.

Grigor Dimitrov - Diego Schwartzman - Roland-Garros

Novak Djokovic, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, a cucerit titlul la Roland Garros de două ori până acum în carieră, în 2016 și 2021. Prima dată, Nole l-a învins în finală pe Andy Murray, iar anul trecut s-a impus în fața lui Stefanos Tsitsipas, revenind de la 0-2 la seturi, într-un meci pentru cărțile de istorie.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/28/3382940.jpg
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM 6 ORE
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 14 ORE