Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, învins de publicul de la Roland Garros. A recunoscut-o chiar el

Cristian Mihală

Actualizat 01/06/2022 la 12:59 GMT+3

Novak Djokovic a recunoscut că aportul publicului a fost decisiv în partida pierdută în fața lui Rafa Nadal, în sferturile de finală de la Roland Garros.

Djokovic - Nadal, rezumatul unui meci pentru istorie! "Matadorul", în semifinale

Deși este văzut de mulți cel mai mare jucător din istorie, Nole nu se bucură nici pe departe de susținerea fanilor, așa cum se întâmplă în cazul celorlalți doi "titani" ai tenisului, Nadal și Federer.
Novak a încercat din răsputeri, de-a lungul timpului, să se facă plăcut, dar tocmai aceste eforturi ușor nenaturale au făcut ca fanii să îl simpatizeze și mai puțin. Nu în ultimul rând, episodul "Melbourne 2022", când a încercat să pătrundă în Australia folosindu-se de acte care au ridicat suspiciuni și faptul că s-a declarat "anti-vaccinist" au făcut din Nole o țintă pentru publicul parizian.
Total nemeritat, numărul unu mondial a fost huiduit în partida cu Schwartzman, din optimi și la fel s-a întâmplat și aseară, când întregul Philippe Chatrier a fost de partea lui Nadal.
Goran Ivanisevic anticipa, înainte de dispută, că acest lucru îi va da și mai multă energie lui Novak. "Mă bucur că 80% din public va fi împotriva lui Novak. Cred că asta se va întâmpla, dar e mai bine așa. Îmi place când lumea este împotriva lui, va avea un motiv să se enerveze și să lupte și mai mult", a declarat Ivanisevic înaintea duelului de aseară în presa din Serbia.
Dar sârbul a părut contra lui Nadal mult mai apatic decât de obicei, fără nerv și fără dorința aceea de a se agăța cu orice preț de fiecare punct. Djokovic a părut în unele momente că nu mai e luptătorul de altădată, iar acest lucru s-a tradus într-o înfrângere logică, în fața unui Rafa care a fost "în misiune" și care a crezut mereu în șansele sale, chiar dacă la un moment dat (finalul setului doi și începutul celui de-al patrulea), Nole părea că e la alt nivel.
Publicul a contat enorm de această dată în ecuația desemnării câștigătorului, fanii purtându-l pe brațe pe "Matador" spre un succes istoric. La final, inclusiv Djokovic a confirmat că suporterii au avut un rol esențial în victoria celui mai titrat jucător din istorie.
"Cred că publicul a contribuit din plin la întoarcerea din setul 4. 99,9% dintre cei din tribune erau de partea lui și l-au ridicat în momentele cruciale. L-au ajutat să își găsească energia", a spus Nole după partidă.

Moment oribil, cu repetiție: toată arena l-a huiduit pe Djokovic, în două rânduri

Dacă Ivanisevic miza că Djokovic își va lua energia din atitudinea ostilă a publicului, realitatea a fost cu totul alta.
Încă de la intrarea în arenă am asistat la un moment dezgustător, Nole fiind huiduit și fluierat la scenă deschisă, spre dezamăgirea lui McEnroe. Deși Wilander a încercat să fie diplomat și să explice că atitudinea nu trebuie interpretată ca o reacție de ură, amintind că la Australian Open s-a făcut confuzie între "Siuu" împrumutat de fotbal și huiduieli, McEnroe a spus clar că a fost vorba de o atitudine ostilă direcționată către Novak.
picture

Djokovic, huiduit copios înaintea meciului cu Nadal de la Roland Garros! Reacția lui McEnroe

Al doilea moment în care Djokovic a fost taxat dur de întreaga arenă a fost când, după un voleu ratat, și-a descărcat toată mânia pe fileu.
picture

Djokovic, gest de frustrare, după un voleu ratat! A "rupt" fileul cu racheta și a fost taxat de fani

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo