Rafa Nadal spera ca turneul de la Roma să fie o repetiție reușită înainte de marele său obiectiv al sezonului, Roland Garros 2022. Din nefericire, sindromul Muller-Weiss, pe care îl are de 17 ani, și-a cerut tributul în partida cu Shapovalov, din optimile Foro Italico. Nadal a dat asigurări că nu e vorba de o accidentare nouă, ci de problema mai veche, explicând încă o dată că e "un jucător care trăiește zi de zi cu o accidentare".
Chiar și așa, organizatorii de la Roland Garros se roagă ca marele campion iberic să fie recuperat 100% până la startul competiției, o absență a sa fiind o lovitură teribilă pentru cel mai cunoscut turneu de zgură din lume.
"L-am urmărit pe Rafa la Roma. El se cunoaște mai bine decât oricine, e o accidentare pe care a știut să o gestioneze ani la rândul, pentru că de foarte mult timp îl supără. Evident, există o îngrijorare din partea noastră pentru el, pentru că știm cât de important e ca Nadal să participe la Roland Garros. E o legendă. Din păcate, noi nu avem ce să facem decât să ne rugăm să fie bine. Îi ținem pumnii să se recupereze cât mai bine, pentru că ar fi mare păcat să nu îl avem pe tabloul de concurs", a spus Mauresmo, cea care în toamnă a fost numită noul director al Roland Garros, pentru Eurosport.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
CITEȘTE ȘI:
TSITSIPAS VEDE O LUPTĂ ÎN 2 PENTRU TITLUL DE LA ROLAND GARROS. NADAL, TRECUT LA "ȘI ALȚII"

Nadal și-a reluat antrenamentele, înainte de Roland Garros

Potrivit Marca, nu se pune problema ca Nadal să nu fie prezent la Roland Garros, el reluându-și deja antrenamentele. Miercuri, "Matadorul" va sosi la Paris și își va lua în primire apartamentul de lângă Champs Elysees unde locuiește de obicei când se cazează în capitala Franței.
Joi, ibericul își va afla adversarii de la al doilea Grand Slam al anului, și speră ca sorții să fie blânzi. Asta pentru că, după eliminarea prematură de la Roma, Nadal a coborât pe 5 în clasamentul ATP și poate să fie - ca și la Madrid - pe aceeași jumătate de tablou cu Alcaraz și Djokovic. Ideal pentru Rafa ar fi să îi aibă în drum spre finală pe Zverev și Tsitsipas, doi jucători în formă, dar la cu totul alt nivel decât cei doi super-campioni amintiți anterior.
Nadal visează la al 22-lea Grand Slam al carierei și al 14-lea la Roland Garros, dar pregătirea pentru Roland Garros a fost departe de a fi ideală. Cu o fisură de coastă în finala Indian Wells, Nadal a stat departe de teren o lună și jumătate, pentru ca apoi, la Madrid și Roma să aibă probleme să își găsească ritmul. Este pentru prima oară - de la debutul la Roland Garros, în 2005 - când cel mai titrat jucător din istorie ajunge la Paris fără să fi câștigat în prealabil un turneu pe zgură.
Turneul de la Roland Garros se vede în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30