Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paul Annacone și marele său pariu pentru Roland Garros 2022: "Nu există lucru mai greu în lume"

Cristian Mihală

Publicat 18/05/2022 la 10:20 GMT+3

Paul Annacone, fostul mare jucător de dublu, devenit celebru pentru faptul că i-a antrenat, în ultimii 30 de ani pe Pete Sampras sau Roger Federer, crede că Rafa Nadal rămâne favoritul numărul unu pentru Roland Garros 2022.

Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Rafael Nadal, câștigată în 3 seturi de mai tânărul spaniol

Mulți specialiști consideră că Novak Djokovic, numărul unu mondial, e favorit să își apere titlul la Roland Garros, turneu ce debutează duminică, în direct pe Eurosport. Explicațiile țin de forma sârbului, care a câștigat la Roma, după ce cu o săptămână înainte făcea finală la Madrid, dar și de problemele avute de Nadal.
Rafa a fost cel mai bun jucător din lume în acest start de sezon, câștigând pe linie până la Indian Wells (inclusiv titlul 21 de Grand Slam, la Australian Open), dar o accidentare la coastă, în California, i-a dat peste cap programul.
Timp de o lună și jumătate, "Matadorul" a stat departe de terenul de tenis, revenind abia la Madrid. Unde a arătat vulnerabil, atât în dramatica dispută cu Goffind, câștigată in-extremis, cât și ulterior, cu Alcaraz, în sferturi. Apoi, la Roma, a jucat accidentat contra lui Shapovalov, sindromul Muller-Weiss, de care suferă de peste 15 ani dându-i mari bătăi de cap.
Pentru prima oară fără vreun succes câștigat pe zgură înainte de Roland Garros, Nadal nu e văzut de mulți cu șanse reale la trofeu, dar Paul Annacone, marele antrenor american, are o altă opinie.
"Cel mai greu din lume în tenis e să îl învingi pe Nadal, pe zgură, când se joacă 3 din 5. Rafa adoră acest format, știe că are șanse mult mai mari să răzbată și asta îi dă o încredere incredibilă. A început anul fabulos, apoi a fost acea fisură de coastă și nu a putut să pregătească Roland Garros-ul așa cum și-ar fi dorit. Dar Rafa e atât de mare încât poate să își găsească cea mai bună formă în timpul turneului. Va acumula mult în primele tururi și sunt sigur că va fi din ce în ce mai bun cu cât competiția de la Paris avansează. Nu sunt deloc îngrijorat de forma lui, va ști cum să își găsească cel mai bun tenis în fazele finale. Nu întâmplător a câștigat 13 titluri la Roland Garros", a spus Paul Annacone pentru Tennis Channel.

Ce poate face "fenomenul" Alcaraz la Roland Garros?

În contextul în care Nadal e departe de forma ideală, mulți îl văd pe Alcaraz drept principalul rival al lui Djokovic la trofeu.
Tânărul de 19 ani arată fabulos, câștigând două Mastersuri în ultima lună și jumătate, pe lângă trofeul de la Barcelona. La Madrid a trecut în meciuri succeseive de Nadal și Djokovic, iar la Paris va sosi proaspăt, după ce a ales să "sară" peste Roma pentru a se odihni și a pregăti în cel mai mic detaliu competiția din capitala Franței.
Annacone e convins total de talentul și jocul extrem de consistent al urmașului lui Nadal, însă are un semn de întrebare legat de formatul turneului. Să joci 3/5 și să ai 7 meciuri până la turneu necesită foarte multă adaptabilitate, iar Carlitos e abia la început de drum. Ca atare, s-ar putea să aibă un mic handicap, deși calitățile îl recomandă ca un favorit clar la trofeu.
"Alcaraz e incredibil. De la Rafa Nadal nu am mai văzut un puști care să aibă un joc atât de solid și rezultate atât de mari. E ceva special cu el, să îi bați pe Rafa și Novak în cadrul aceluiași turneu nu e ceva care se întâmplă foarte des. E extrem de confortabil pe teren, dar rămâne de văzut cum se va descurca într-un Grand Slam, unde ai nevoie de 3 seturi pentru a te impune. În termeni de talent și abilitate, Carlos nu are rival, e uimitor. Dar pentru un adolescent un Grand Slam e de foarte multe ori diferit față de un turneu Masters, chiar dacă nivelul e același", a mai spus celebrul antrenor.
Turneul de la Roland Garros e acoperit total și exclusiv pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player, în perioada 22 mai - 5 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo