Nadal a făcut apel la organizatori să îi programeze disputele de la Roland Garros în timpul zilei, în prima săptămână de la Paris. La fel s-a întâmplat și acum, înainte de duelul cu Djokovic, din sferturi, însă această doleanță a ajuns să îl deranjeze pe Alcaraz.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Puștiul minune spaniol îl are ca idol pe Rafa, dar consideră că organizatorii ar trebui să fie mai flexibili și să le dea tuturor șanse egale. Carlos a jucat deja în ultimele două sesiuni de seară și crede că, o nouă partidă în nocturnă, cu Zverev, în sferturi, ar fi o nedreptate.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
"Sincer, nu mi s-ar părea fair-play față de mine o nouă decizie de acest gen. Am jucat deja de două ori în sesiunea de noapte, am timp mai puțin de recuperare. Termini la miezul nopții sau chiar după și apoi trebuie să mergi la conferința de presă, ai de luat cina, trebuie să faci recuperare. Chiar dacă nu ar fi aceste lucruri, nu aș putea adormi foarte repede, pentru că există încă adrenalina partidei. Dacă voi fi forțat să joc pentru a treia oară la rând în sesiunea de seară, sincer, mi s-ar părea extrem de nedrept", a spus Alcaraz, citat de france24.com.

Nadal are șanse reale cu Djokovic, în sferturi la Roland Garros, doar dacă se joacă în timpul zilei

Vremea foarte rece de la Paris face ca mingile să sară mult mai puțin, astfel că marele atu al celui mai titrat jucător din istorie, topspinul de forehand, își pierde mult din eficiență. Dacă disputa cu Djokovic se va juca în nocturnă, arma principală a lui Nadal va fi și mai mult afectată, astfel că ibericul și-a exprimat speranța că partida nu va avea loc în sesiunea de seară.
"Duelul cu Djokovic ar putea fi ultimul meu meci aici, la Roland Garros, și mi-aș dori să se joace ziua. Nu știu ce se va întâmpla în cariera mea, am trecut printr-un proces dificil cu piciorul, nu am nicio garanție. Vreau să mă bucur de tenis, vreau să joc în continuare și să îmi văd visul de a ajunge în fazele finale de la Roland Garros încă o dată", a spus Nadal, citat de Marca.
De partea cealaltă, Nole a făcut și el apel la organizatori ca disputa cu Rafa, din sferturi, să aibă loc în nocturnă. Condițiile devin foarte similare cu cele pe hard în aceste condiții, iar numărul unu mondial nu ar trebui să aibă, în mod normal, emoții pentru calificarea în semifinale.
"Tot ce pot să spun e că eu și Rafa vom face cereri diferite organizatorilor", a spus Djokovic după ce l-a învins pe Schwartzman.
Nadal și Djokovic sunt protagoniștii celei mai mari rivalități din istoria tenisului masculin, cei doi fiind față în față de 58 de ori. Sârbul conduce cu 30-28, dar pe zgură situația e total diferită, Rafa câștigând 5 din ultimele 6 partide. Totuși, în ultimul duel direct, la Roland Garros 2021, Nole s-a impus în semifinale: 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2.
Duelul Nadal - Djokovic, din sferturi de la Roland Garros, are loc marți și va fi transmis în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/29/3383852.jpg
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30