Rafael Nadal și Novak Djokovic au oferit un meci cu adevărat memorabil în al doilea sfert de finală de la Roland Garros. Cea mai mare rivalitate din tenis și-a consumat un nou episod, unul care va rămâne pentru totdeauna în amintirea fanilor. Apariția jucătorilor pe teren a stârnit reacții diferite din partea publicului. Rafa a fost ovaționat, în timp ce o mare parte dintre spectatori au huiduit la intrarea sârbului în arenă, semnă că ibericul avea deja un avantaj important: susținerea fanilor.
"El Matador" a început ca din tun și a câștigat cu 6-2 primul set, unul care a fost foarte lung în comparație cu ceea ce indică scorul (51 de minute).

Rafa Nadal, start lansat împotriva lui Djokovic. "El Matador", forehand de predat în Academii

Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM O ORĂ
Rafa și-a continuat tirada și s-a desprins repede la 3-0 în actul secund, având avantaj de două break-uri, dar din acel moment Djokovic a echilibrat disputa și a reușit o serie de 4 game-uri consecutive. Sârbul a savurat momentul și s-a descătușat, urlând din toți rărunchii și stârnind și mai mult publicul împotriva sa.

Novak Djokovic, reacție de descătușare, după ce a câștigat 4 game-uri la rând în fața lui Nadal

Rafa a egalat la 4, dar apoi Nole a luat alte două game-uri și a egalat situația la seturi. Se juca deja de aproape două ore și jumătate, iar meciul începea să capete aspecte dramatice.

Rafa Nadal l-a învins pe Novak Djokovic și e în semifinale la Roland Garros

Pierderea setului secund după ce a avut un avantaj consistent nu l-a afectat prea tare pe Nadal, care a profitat de o cădere în joc a lui Djokovic (16 erori neforțate în setul 3) și a trecut din nou în față, câștigând setul 3 cu 6-2.
Sârbul și-a revenit însă repede și a început perfect setul 4, distanțându-se repede la 3-0. Deși jocul îi funcționa mai bine, liderul mondial a avut un gest de furie în urma unui punct pierdut cu ghinion și a lovit puternic fileul cu racheta, atrăgând noi fluierături din tribună.

Djokovic, gest de frustrare, după un voleu ratat! A "rupt" fileul cu racheta și a fost taxat de fani

Nole a trecut repede peste acel moment și și-a păstrat avantajul break-ului, ajungând să servească pentru set la 5-3. Sârbul a ratat două mingi de a trimite meciul în decisiv, Nadal a reușit break-ul și apoi s-a ajuns la tie-break.
Un astfel de meci nu putea fi lipsit de un astfel de episod. Rafa s-a distanțat repede le 6-1, iar după ce Djokovic a salvat 3 mingi de meci, ibericul a convertit-o pe a 4-a și a câștigat un meci fabulos. Scorul final a fost 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4), iar meciul a durat 4 ore și 16 minute.
Așa s-a scris istoria unuia dintre cele mai frumoase meciuri din ultimii ani din tenisul mondial. Un meci care a început marți în jurul orei 21:00 (ora Franței) și s-a terminat miercuri dimineața, la ora 1:15. Temperatura din Paris a fost una scăzută pentru un meci de tenis, dar nimeni nu a plecat acasă. Tribunele de pe Philippe Chatrier au oferit imagini memorabile, cu fanii înfășurați cu pături pentru a se proteja de frig.

Punctul prin care Rafa Nadal l-a învins pe Novak Djokovic, în sferturile de la Roland Garros

Aașadar, Rafael Nadal este în semifinale la Roland Garros pentru a 15-a oară în carieră. Pentru un loc în ultimul act, "regele zgurii" va juca împotriva lui Alexander Zverev, care a trecut într-un meci la fel de palpitant de Carlos Alcaraz, în 4 seturi.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Wilander, convins că Djokovic poate doborî recordul lui Federer la Wimbledon! Care e atuul sârbului
ACUM 19 ORE
Wimbledon
Djokovic nu a dat mâna cu arbitrul, după victoria cu Kecmanovic de la Wimbledon! Explicația sârbului
ACUM 21 ORE