Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafeal Nadal, Regele cu 14 coroane la Roland Garros. "Matadorul" l-a spulberat pe Casper Ruud în finală

Andrei Nicolae

Actualizat 05/06/2022 la 18:42 GMT+3

Rafael Nadal s-a impus în minimum de seturi în finala cu Ruud și și-a trecut în cont și trofeul de Grand Slam cu nr. 22.

Imagini memorabile înaintea finalei Nadal - Ruud. O istorie fabuloasă, prezentată în 46 de secunde

Rafael Nadal a fost într-o altă ligă în finala contra norvegianului Casper Ruud și a obținut o victorie mult mai clară decât au anticipat toți specialiștii. "Matadorul" a scris o altă pagină de istorie în fața unui adversar care a fost copleșit de importanța evenimentului. La 23 de ani, Ruud a jucat prima lui finală de Grand Slam.
Spaniolul a devenit "Regele" cu 14 coroane la Paris, în urma unui succes în trei seturi și după mai puțin de două ore și jumătate de joc.

RAFAEL NADAL - CASPER RUUD 6-3, 6-3, 6-0

Rafael Nadal este campion din nou la Roland Garros! A încheiat en-fanfare finala, cu 11 game-uri consecutive.
picture

Nadal, ultimul punct al finalei cu Ruud. Așa a scris Rafa un nou capitol din istoria tenisului

Rafael Nadal este la câteva secvențe distanță de titlul cu numărul 14 la Paris, după ce a ajuns la 10 game-uri consecutive. Finala a fost dezechilibrată având acum o imagine mai de ansamblu a celor trei seturi.
Casper Ruud mai are câte o sclipire, dar Nadal este necruțător. A ajuns la 8 game-uri consecutive, 3-0.
Nadal a ratat câteva lovituri destul de simple astăzi și totuși controlează confortabil finala. A izbutit break-ul și în setul trei, 2-0.
Nimic nu pare să-l mai oprească pe Rafael Nadal din drumul spre titlu. Statisticile lui la 2-0 la seturi în turnele de Grand Slam sunt grăitoare în acest sens:
Puteți revedea și cum a încheiat Rafael Nadal setul secund. Spaniolul este "on fire" spre trofeul de Grand Slam cu nr. 22.
picture

Opriți timpul, Nadal e din altă galaxie! Așa a încheiat "Matadorul" setul doi al finalei cu Ruud!

Rafael Nadal - Casper Ruud. "Matadorul", la un set distanță de al 14-lea titlu

Rafael Nadal a ajuns la un set distanță de al 14-lea titlu la Roland Garros. A închis manșa secundă tot cu 6-3, cu a patra minge de set avută la dispoziție. Ruud a capotat cu o dublă greșeală.
Rafa trece cu break în față în setul doi, 4-3. Spaniolul a reușit trei game-uri la rând cu două break-uri consecutive. Jocul lui Rafa este încântător.
picture

Pur și simplu genial: unghiul incredibil găsit de Nadal, în finala cu Ruud

Nadal a restabilit egalitatea în setul secund, 3-3. Potrivit statisticilor, spaniolul îl conduce pe Ruud cu 18-8 în schimburile mai lungi.
Ruud nu reușește să-și consilideze jocul în fața lui Rafa. Nadal realizează rebreak-ul rapid, 2-3.
Scurtcircuit în jocul lui Rafa. Casper Ruud realizează un break la zero și are 3-1 în setul secund.
picture

Moment neașteptat în finala Roland Garros: Ruud i-a făcut break la "0" lui Nadal

Casper Ruud alternează momentele foarte bune cu altele mai puțin bune. Este însă mai prezent în joc în setul secund și conduce cu 2-1.
Rafael Nadal a început sigur la serviciu în setul doi, având alte câteva execuții de geniu, 1-1.
Casper Ruud trece în față în setul doi, după ce a salvat trei mingi de break.

Primul set, închis după 48 de minute

Rafael Nadal este în față cu un set, 6-3, după 48 de minute de joc. Ruud se străduie, dar "Matadorul" e pe val.
picture

Imperialul Nadal! Așa a câștigat Rafa primul set al partidei cu Ruud, din finala Roland Garros

Regele Spaniei și prințul Norvegiei urmăresc împreună finala masculină.
Rafa este în control total în finală și ajunge la un game distanță de câștigarea primului set, 5-2.
Prezența totală la Openul Francez din acest an, cu sesiunile nocturne, a fost de 613.500, potrivit președintelui FFT, Gilles Moretton. Încă departe de cifra record de la US Open de 737.000 din 2019.
Casper Ruud își fructifică primul game de serviciu după mai bine de 30 de minute de joc, 4-2.
Norvegianul pare copleșit pentru moment de miza finalei, iar Rafa se desprinde la 4-1 după 28 de minute.
picture

Zidul Nadal! Așa s-a desprins Rafa în primul set al disputei cu Ruud

Finala Nadal – Ruud au atras nume uriașe pe Philippe Chatrier. Michael Douglas este și el în tribună.
Serviciul i-a dat mari bătăi de cap lui Rafa în semifinala cu Zverev și îl "trădează" și în game-ul trei al finalei. Profitând de două duble greșeli ale ibericului, Ruud își recuperează break-ul.
Un prim passing fabulos al spaniolului provoacă un prim break al jocului, 2-0.
Rafael Nadal a câștigat primul game al finalei, iar publicul se bucură pentru acest debut favorabil al spaniolului.
A început finala masculină de la Roland Garros, ediția 2022. Primul serviciu îi aparține lui Rafael Nadal.
Articolul inițial
Finala dintre Rafael Nadal și Casper Ruud, care va putea fi urmărită pe Eurosport 1 începând cu ora 16:00, este și o confruntare între maestru vs ucenic, după cum a titrat site-ul ATP.
Rafael Nadal și Casper Ruud se află pentru prima dată față în față într-un meci din circuit, dar cei doi se cunosc destul de bine.
Favorit nr. 8 la Paris în acest an, norvegianul a crescut ca jucător încercând să calce pe urmele "Matadorului". Rafael Nadal a fost de la bun început favoritul său încă de mic copil. Imaginile de la televizor cu prima victorie a spaniolului la Roland Garros sunt prima amintire de tenis a lui Casper Ruud.
"Vreau să mă joc acolo într-o zi", s-a gândit băiețelul care avea 6 ani când spaniolul triumfa în premieră la Roland Garros. Ceva mai târziu, la 14 ani, în 2013, nordicul era la Paris și îl urmărea pe Nadal din tribune pe Philippe Chatrier.

Rafael Nadal – Casper Ruud, o legătură puternică închegată la academia "Matadorului"

În 2018, Ruud a ajuns la academia spaniolului din Mallorca, iar această legătură îl face și pe Nadal să se simtă foarte pozitiv în timp încearcă să câștigea 14-a coroană la Roland Garros și al 22-lea titlu de Grand Slam.
"Cred că la academie l-am putut ajuta puțin în această perioadă", a spus spaniolul după ce și-a rezervat locul în finală. "Sunt fericit pentru el. Mă bucur pentru mama lui, pentru tatăl lui, îi cunosc foarte bine. Sunt o familie super-sănătoasă și oameni grozavi. Ca întotdeauna, sunt foarte fericit când văd acești oameni grozavi având succes", a mai spus Rafa.
Ruud își va înfrunta acum idolul din copilărie și este foarte încântat înaintea momentului:
"Este uimitor... Este ultimul jucător din Big 3 și cel mai bun jucător din lume împotriva căruia nu am jucat niciodată. Deci, cred că acesta este momentul perfect și a meritat așteptarea. Să-l înfrunt în sfârșit într-o finală de Grand Slam va fi un moment special pentru mine. Sper că un pic și pentru el. A jucat atât de multe finale, dar cel puțin de data aceasta va evolua cu un student de la academia lui. Așadar, va fi un meci distractiv, sperăm."

Nadal, aproape 12 ore pe teren în ultimele 3 meciuri

Nadal este GOAT-ul din tenis în acest moment, dar dorința lui de succes la 36 de ani este în continuare imensă. Preocuparea majoră a spaniolului la sosirea în capitala Franței a fost modul în care corpul său va rezista după ce s-a luptat cu o nouă accidentare cronică la picior, în înfrângerea cu Denis Shapovalov la Roma. El a trecut prin câteva bătălii istovitoare în drumul spre finală, cu Felix Auger-Aliassime, Novak Djokovic și Alexander Zverev, înainte ca germanul să se retragă în semifinală. "Matadorul" a stat pe teren în aceste ultime trei jocuri 11 ore și 46 de minute, dar "volumul greu de muncă nu este o noutate pentru spaniol", după cum remarcă ATP.
"Fizic sunt bine. În mod normal, problema mea nu este performanța fizică...", a mărturisit Rafa, care la 36 de ani poate deveni și cel mai vârstnic campion la Roland Garros. În prezent, Andres Gimeno deține acest record, la 34 de ani și 10 luni.
Bineînțeles, o motivație pentru Rafa este și lupta la distanță cu Novak Djokjovic și Roger Federer pentru cele mai multe titluri de Grand Slam. Cu un succes azi, spaniolul ia un avans de două titluri în fața celor doi rivali istorici. Tododată, Rafa caută al patrulea titlu din 2022, după Melbourne, Australian Open și Acapulco. "Un record de victorii-înfrângeri de 111-3 la Roland Garros sugerează cu siguranță că spaniolul va fi greu de oprit, deoarece încearcă să scrie și mai multă istorie la Paris", mai spune ATP.

Ruud a avut cel mai lung meci în turul 1

Ruud s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam. Iar până la ediția din acest an nu trecuse de optimile de finală. Cel mai lung meci l-a avut în turul inaugural cu Jo-Wilfried Tsonga, de trei ore și 49 de minute. În total, norvegianul a petrecut 18 ore și două minute pe teren, cu doar șase minute mai puțin decât Nadal. În drumul psre finală i-a mai învins pe Emil Ruusuvuori, Lorenzo Sonego, Hubert Hurkacz, Holger Rune și Marin Cilic. El a devenit și primul norvegian care a ajuns într-o finală de Grand Slam.
Ruud caută acum să devină acum primul om care îl învinge pe Nadal într-o finală la Roland Garros. Indiferent de rezultat, el va ajunge luni pe locul 6 în clasamentul ATP. În 2022 a câștigat deja titluri la Buenos Aires și Geneva. Foarte interesant, potrivit statisticilor ATP, norvegianul a câștigat 66 de meciuri pe zgură începând din 2020, cu 15 mai multe decât oricine altcineva din circuit.

Cum a prefața unchiul Toni Nadal această finală

"Rafa să joace o nouă finală la Roland Garros este o sursă de satisfacție pentru Academie. Este o dublă bucurie pentru noi, pentru că rivalul său va fi Ruud, un alt jucător care s-a pregătit aici. Știu că va fi un meci dificil pentru amândoi, dar dacă trebuie să pierdem cu unul, mai bine să pierdem cu Casper. Dacă Ruud trebuie să piardă cu cineva, cred că cel mai bine e să o facă cu Rafa. Ruud îl are idol pe Rafa de când era copil, iar acum are ocazia să joace finala celui mai important turneu pe zgură. Ne așteptăm la un meci grozav, și vom vedea cine reușește să ridice trofeul", a prefațat unchiul Toni Nadal finala.
Nadal și Ruud nu s-au înfruntat în ATP până acum, dar au avut multe momente în care au fost unul contra celuilalt la antrenamente. "M-a învins aproape întotdeauna la antrenamente. Au fost și seturi echilibrate, 7-6, 7-5, dar și acelea mergeau în contul lui. Dar asta și pentru că jucam la Academia lui și am vrut să fiu un băiat drăguț. Trebuie să fii un oaspete cu bun simț", a glumit Casper Ruud, înaintea finalei.
Partida Nadal - Ruud, marea finală masculină de la Roland Garros 2022, e în direct azi, de la ora 16:00, pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo