Rafael Nadal s-a declarat mulțumit după un prim joc pe Philippe Chatrier la ediția din acest an, pe care l-a câștigat contra lui Jordan Thompson cu 6-2, 6-2, 6-2: "A fost un început bun de turneu, cu un meci câștigat în trei seturi identice. Am jucat bine o vreme. Apoi, au fost unele lucruri pe care le-aș fi putut face mai bine și trebuie să le fac mai bine. Dar este un început pozitiv și asta îmi oferă șansa de a mai avea o zi de antrenament marți și apoi o altă șansă."
Când a vorbit despre ce ar trebui să îmbunătățeacă, Rafa a susținut: "Trebuie să mă perfecționez în toate privințele. Cred că trebuie să-mi îmbunătățesc mișcarea, viteza forehand-ului. Este adevărat că astăzi condițiile au fost mai grele decât de obicei aici, foarte umed terenul. Nu știu de ce, având acoperișul de mult. Da, vreau să spun, sunt mulțumit de performanța de azi. Desigur, sunt un fel de jucător care mereu caut altceva, caut lucruri mai bune. Asta voi încerca să găsesc în meciul următor. "
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Rafael Nadal, răspuns despre nivelul lui de încredere după ce a jucat doar 5 meciuri pe zgură în 2022, înainte de Paris

Înainte de Paris, Rafael Nadal a jucat doar cinci meciuri pe zgură. Neobișnuit de puțin pentru spaniol, în sezoane precedente. Cum se simte acum Rafa din puncte de vedere fizic? Cum este nivelul lui de încredere în comparație cu anii trecuți?
"Desigur, încrederea este mai mare atunci când câștigi Monte-Carlo, Barcelona, ​​Madrid sau Roma. Fără îndoială, lucrurile sunt ușor de înțeles pe lumea asta, nu? Când câștigi mai multe meciuri și mai multe turnee, ai mai multă încredere. Și adversarii simt asta și, la final, ești mai obișnuit cu nivelul pe care trebuie să-l joci pentru a câștiga meciuri. Când nu este cazul, lucrurile stau altfel. Dar niciodată nu m-am așteptat să câștig de 15 ori Monte-Carlo și Roma, așa că asta este situația de astăzi.
M-am accidentat și atât. Ce s-a întâmplat a trecut și iată-ne. Suntem la Roland Garros. Sunt aici să încerc tot ce pot. Cum ar fi fost lucrurile dacă nu m-aș fi accidentat, nu știu. Nu vom ști niciodată. Deci nu sunt un mare fan să mă gândesc la lucrurile care s-ar putea întâmpla dacă... Dacă este un cuvânt periculos. Și atunci este momentul să accept situația și să am încredere, să depun tot efortul în fiecare zi, să devin din ce în ce mai bun. Să vedem cât de departe pot merge".
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30