Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacţia categorică a lui Patrick Mouratoglou, după ce Djokovic a fost huiduit la Roland Garros

Cristian Mihală

Actualizat 31/05/2022 la 12:13 GMT+3

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, s-a declarat dezamăgit de atitudinea fanilor de la Paris, care l-au fluierat şi l-au huiduit pe Novak Djokovic în optimea cu Diego Schwartzman.

Novak Djokovic e în sferturi la Roland Garros! Liderul mondial, victorie cu Diego Schwartzman

Novak Djokovic este numărul unu mondial şi, prin evoluţiile din ultima perioadă a confirmat că e cel mai bun jucător din lume în acest moment, dar fanii nu îl tratează aşa cum se cuvine. Atitudinea lui faţă de vaccin, modul în care a încercat să păcălească pentru a juca în Australia şi munca depusă pentru a se face mereu plăcut l-au făcut antipatic multora. Din păcate, aceste lucruri s-au tradus la Paris într-o atitudine ostilă vizavi de Nole, în optimea cu Schwartzman, lucru de neînţeles pentru Mouratoglou.
Unibet - Roland Garros 2022
Tehnicianul francez e de părere că un număr unu mondial nu ar trbebui niciodată să fie supus unui astfel de tratament, mai ales că, în acest caz, vorbim de poate cel mai mare jucător din toate timpurile.
"Nu are sens să-l fluierăm pe Djokovic. Dacă nu ne place, avem dreptul să nu venim la meciurile lui, ne e permis, ştiţi? Dar când venim să urmărim meciul, trebuie să apreciem acești sportivi excepționali, spectacolul pe care ni-l oferă și să-i încurajăm. Este o chestiune de bun simţ. Dar hei, probabil că sunt aceiași care, pe rețelele de socializare, insultă oamenii gratuit", a spus Mouratoglou, citat de welovetennis.fr.
picture

Novak Djokovic, huiduit și aplaudat la Roland Garros. Experții Eurosport, reacții dure

Wilander, înainte de Djokovic - Nadal: "O astfel de atitudine îl hrăneşte pe Nole"

Întregul Philippe Chatrier îl va susţine pe Nadal, mâine, evident jucătorul mai popular. Prin ceea ce a făcut în trecutul recent, Djokovic şi-a atras antipatia multora, iar acest lucru a fost evident şi în optimea cu Schwartzman, când Nole a fost huiduit de fani.
Wilander crede că o atitudine de genul acesta a fanilor îl "hrăneşte" pe sârb, care e motivat suplimentar de faptul că suporterii sunt de partea adversarilor săi.
"Publicul e de partea celuilalt jucător când joacă Djokovic. Nu pentru că ar fi împotriva lui Novak, ci pentru că vor să vadă că şi jucătorul mai slab are o şansă. Dar Novak îşi ia energie din atitudinea spectatorilor: limbajul corpului pare să spună "vă arăt eu de ce sunt numărul unu mondial". Îl ajută că fanii sunt împotriva lui. Aşa se va întâmpla şi cu Rafa, pentru că nimeni nu e împotriva lui Nadal, cu atât mai mult la Paris, la Roland Garros. Va fi o bătălie excelentă şi din punct de vedere al emoţiilor. Sper că voi putea găsi un loc în tribune", a concluzionat marele campion suedez.
Nadal și Djokovic sunt protagoniștii celei mai mari rivalități din istoria tenisului masculin, cei doi fiind față în față de 58 de ori. Sârbul conduce cu 30-28, dar pe zgură situația e total diferită, Rafa câștigând 5 din ultimele 6 partide. Totuși, în ultimul duel direct, la Roland Garros 2021, Nole s-a impus în semifinale: 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2.
Duelul Nadal - Djokovic, din sferturi de la Roland Garros, are loc marți și va fi transmis în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 30 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo