Nadal a dat o nouă reprezentație magică pe Philippe Chatrier, arena unde a cunoscut cele mai mari succese în cariera sa formidabilă. Accidentarea de la picior nu a mai contat, cum nici faptul că s-a jucat în sesiunea de noapte, la temperaturi ce au coborât sub 13 grade, nu a avut impact asupra jocului "Matadorului". Ibericul a fost în "tunel" pe aproape toată durata partidei și probabil nimeni nu ar fi putut să îl învingă azi-noapte, fiind extrem de puternic mental și arătând că e dispus să își împingă corpul la limită pentru fiecare punct.
Rafa s-a agățat cu dinții de orice punct și când Djokovic și-a dat drumul la joc și a părut să fie în control. Astfel, gameul 6 din setul secund a durat nu mai puțin de 18 minute și a generat reacții amuzante pe rețelele de socializare. Cea mai hazlie i-a aparținut jucătorului american Tennys Sandgren, bun prieten cu Nole.
"M-am dus să alerg și au jucat un singur game", a scris sportivul care nu a mai ajuns niciodată la un nivel optim după sfertul incredibil pierdut cu Federer la Australian Open 2020 (3-6, 6-2, 6-2, 6-7 (8), 3-6 - unde americanul a ratat 7 mingi de meci).
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
Deși nu a avut nevoie de prelungiri, Nole impunându-se cu 6-4, setul secund a durat aproape o oră și jumătate.

Reacții, după super-meciul Nadal - Djokovic

Enrico Maria Riva, unul dintre cei mai buni statisticieni pe tenis din lume, a fost și el amuzat de cât de lungi au fost punctele dintre Nadal și Djokovic, dar mai ales de faptul că cele mai multe dintre puncte s-au terminat la avantaj.
"Djokovic și Nadal au jucat mai multe puncte în acest meci decât Tomic în întreaga lui carieră", a glumit Enrico, aluzie la dezinteresul australianului, în contrapartidă cu dedicarea totală a celor doi "titani" ai tenisului.
Carole Bouchard, poate cea mai cunoscută jurnalistă de tenis din lume, a făcut la rândul său o analogie, amintindu-și ce spunea marele Agassi despre clasicul său din anii '90, cu "Pistol" Pete Sampras.
"Continui să spun că îl privim pe unul dintre cei mai relaxați Rafa pe care i-am văzut la Roland Garros. Cu siguranță că asta și din cauza problemelor pe care le-a avut la picior, dar acestea nu mai par de actualitate, ceea ce nu e o veste bună pentru adversari. Nu a fost extraordinar contra lui Felix Auger-Aliassime, dar a făcut un pas în față (sau 10) împotriva lui Novak. Așa cum Agassi a spus la un moment dat despre rivalitatea lui cu Sampras: "Indiferent de forma în care se afla înainte de a mă întâlni, nu conta. În momentul în care mă vedea de partea cealaltă a fileului, se activa. Ar fi jucat și în cârje împotriva mea". Djokovic nu a știut să profite de șansele avute, din păcate pentru el. Nu ar fi pierdut setul 4 în fața a 99% dintre jucători, la 99% dintre turnee. Dar acum în față i-au fost Rafa și Roland garros. A fost un meci total diferit la el în cap", a explicat cunoscuta jurnalistă.
Dacă Djokovic va pierde locul 1 ATP (în fața lui Zverev, dacă acesta câștigă Roland Garros sau a lui Medvedev), Nadal e față în față cu istoria: doar două meciuri îl despart pe "Matador" de al 22-lea Grand Slam al carierei, performanță care posibil să pună capăt disputei privind "GOAT-ul" din tenis.
https://i.eurosport.com/2022/05/31/3384967.jpg
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30