Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros LIVEBLOG | Nadal - Djokovic și Zverev - Alcaraz în sferturi la Paris

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/05/2022 la 00:34 GMT+3

Azi s-au stabilit primele meciuri din sferturile de finală la Roland Garros. Djokovic - Nadal și Zverev - Alcaraz la masculin, iar la feminin Trevisan - Fernandez și Gauff - Stephens.

Auger-Aliassime - Nadal

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | Carlos Alcaraz e în sferturile de finală la Roland Garros! Ibericul a trecut în minimum de seturi de Karen Khachanov, scor 6-1, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 16 minute de joc. În continuare, Carlos se va duela cu Alexander Zverev pentru un loc în semifinale.
UPDATE | Rafael Nadal, favorit numărul 5 pe tabloul masculin de simplu, s-a calificat cu emoții în sferturile de finală de la Roland Garros. Ibericul l-a învins pe elevul lui Toni Nadal, Felix Auger-Aliassime, în 5 seturi, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat patru ore și 22 de minute de joc.
Rafael Nadal, care a jucat excelent în meciurile de până în optimi, a părut adesea pasiv în partida cu Auger-Aliassime. Canadianul, de cealaltă parte a fielului, a jucat variat și și-a apărat foarte bine șansele în fața unui Nadal care a făcut mai multe erori decât de obicei. Chiar și așa, ibericul a găsit puterea necesară să se califice mai departe.
UPDATE | Finalistă la ediția din 2018, Sloane Stephens s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros după ce a trecut de elvețianca Jil Teichamnn în minimum de seturi. Americanca a cedat doar două game-uri, scor 6-2, 6-0, după o oră și 5 minute de joc. În continuare, Sloane se va duela cu Coco Gauff în faza sferturilor de finală la Paris.
UPDATE | Alexander Zverev e al doilea sfertfinalist la Roland Garros! Germanul l-a învins pe spaniolul Bernabe Zapata Miralles cu scorul de 7-6 (11), 7-5, 6-3, după două ore și 48 de minute de joc, iar în sferturi se va duela cu învingătorul meciului dintre Carlos Alcaraz și Karen Khachanov.
UPDATE | Coco Gauff s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros după ce a trecut de favorita numărul 31, Elise Mertens. Americanca a făcut legea pe teren și a cedat în tot meciul doar 4 game-uri, toate în primul set. Acesta este al doilea sfert de finală consecutiv pentru Gauff la Paris. În continuare, ea se va duela la Paris pentru un loc în semifinale cu învingătoarea meciului dintre Teichamnn și Stephens.
UPDATE | Novak Djokovic e primul jucător calificat în sferturile de finală la Roland Garros. Marele campion sârb l-a învins azi pe Diego Schwartzman arătând un nivel de joc foarte bun și s-a impus în fața argentinianului în minimum de seturi, scor 6-1, 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 17 minute de joc.
Novak Djokovic s-a calificat pentru a 13-a oară la rând în sferturile de finală de la Roland Garros, iar în continuare putem avea parte de un super-duel între Djokovic și Nadal, dacă Rafa trece de Felix Auger-Aliassime. Anul trecut, cei doi s-au întâlnit în semifinale la Paris, iar sârbul a avut câștig de cauză.
UPDATE | Leylah Fernandez s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros. Finalista din 2021 de la US Open a învins-o în optimi pe Amanda Anisimova, scor 6-3, 4-6, 6-3, după o oră și 55 de minute. În sferturi, jucătoarea de 19 ani din Canada o va întâlni pe Martina Trevisan, cea care a învins-o în optimi pe Sasnovich.
UPDATE | Martina Trevisan este prima jucătoare calificată în sferturile de finală de la Roland Garros. Italianca a învins-o în optimi pe Aliaksandra Sasnovich, scor 7-6(10), 7-5, după două ore de joc. Ea o va întâlni în sferturi pe câștigătoarea duelului dintre Leylah Fernandez și Amanda Anisimova, partidă care a ajuns în setul decisiv și poate fi urmărită pe Eurosport 2 și Eurosport Player. Trevisan revine în sferturile de la Roland Garros, după ce a mai ajuns în această fază a turneului de pe zgura pariziană și la ediția din 2020, aceasta fiind și cea mai bună performanță a sa la un turneu de Grand Slam.
După ce sâmbătă am asistat la ultimele partide din turul 3 al Roland Garros, ziua de duminică programează primele dueluri din optimile celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Astăzi, în centrul atenției sunt, printre alții, pe Novak Djokovic, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Leylah Fernandez, Cori Gauff și Amanda Anisimova.
Roland Garros 2022 - 29 mai, transmisiuni Eurosport 1&2

Novak Djokovic, primul duel cu un adversar din top 20 ATP

Primul meci de astăzi de pe tabloul masculin îi pune față în față pe Novak Djokovic și Diego Schwartzman. Pentru liderul mondial, acesta va fi primul duel de la Roland Garros cu un adversar din top 20 ATP.
Djokovic, care e fără set pierdut la această ediție a Grand Slam-ului de la Paris, i-a eliminat până acum din competiție pe Yoshihito Nishioka (6-3, 6-1, 6-0), Alex Molcan (6-2, 6-3, 7-6 (4)) și Aljaz Bedene (6-3, 6-3, 6-2).
picture

Novak Djokovic - Aljaz Bedene - Roland-Garros

De cealaltă parte, Schwartzman, care are o misiune aproape imposibilă de a se califica în sferturile de finală ale Roland Garros, a trecut în tururile precedente de Andrey Kuznetsov (3-6, 6-1, 4-6, 2-6), Jaume Munar (6-2, 7-6 (3), 2-6, 2-6, 2-6) și Grigor Dimitrov (3-6, 1-6, 2-6).
Duelul din optimile Roland Garros este al 7-lea între Djokovic și Schwartzman, argentinianul nereușind să câștige decât 3 seturi în fața liderului ATP, care conduce cu 6-0 la victorii.
Citește și:

Rafael Nadal, față în față cu elevul lui Toni Nadal

Pentru Rafael Nadal, în optimile Roland Garros, urmează duelul cu Felix Auger-Aliassime, elevul lui Toni Nadal. Acesta va fi al doilea meci direct dintre cei doi sportivi, precedenta întâlnire având loc în 2019, la turneul de la Madrid, când fostul lider ATP s-a impus în două seturi.
Partida din această după-amiază va fi primul test cu adevărat important de la Roland Garros atât pentru Nadal, cât și pentru Auger-Aliassime, până acum amândoi întâlnind adversari la îndemână.
Rafa a dat peste Jordan Thompson (2-6, 2-6, 2-6), Corentin Moutet (3-6, 1-6, 4-6) și Botic Van De Zandschulp (3-6, 2-6, 4-6), în timp ce canadianul de pe locul 9 ATP i-a mai înfruntat pe Juan Pablo Varillas (2-6, 2-6, 6-1, 6-3, 6-3), Camilo Ugo Carabelli (6-0, 6-3, 6-4) și Filip Krajinovic (7-6 (3), 7-6 (2), 7-5).
picture

Rafael Nadal - Botic Van de Zandschulp - Roland-Garros

Carlos Alcaraz, la prima prezență în optimile Roland Garros

Puștiul care a făcut senzație la turneele din acest an va juca astăzi prima sa optime de finală din carieră la Roland Garros. Carlos Alcaraz îl va înfrunta pe rusul Karen Khachanov, locul 25 ATP, cu care nu s-a mai duelat niciodată până acum.
Ibericul de pe locul 6 mondial, care nu a cedat decât două seturi în primele 3 meciuri de pe zgura de la Paris, este favorit să obțină calificarea în sferturi.
În precedentele tururi, Alcaraz a trecut de Juan Ignacio Londero (4-6, 2-6, 0-6), Albert Ramos-Vinolas (1-6, 7-6 (7), 7-5, 6-7 (2), 4-6) și Sebastian Korda (4-6, 4-6, 2-6).
picture

Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros

De cealaltă parte, rusul i-a eliminat în acest an de la Roland Garros pe Nuno Borges (3-6, 6-2, 4-6, 4-6), Hugo Dellien (6-4, 4-6, 6-7 (1), 3-6) și Cameron Norrie (2-6, 5-7, 7-5, 4-6).

Leylah Fernandez - Amanda Anisimova, cel mai atractiv meci al zilei pe tabloul feminin

În ceea ce privește duelurile de pe tabloul feminin, cea mai interesantă partidă a zilei pare a fi cea dintre Leylah Fernandez și Amanda Anisimova. Cele două sportive s-au mai înfruntat o singură dată până acum, la ediția din acest an a Indian Wells, când americanca s-a retras după primele două seturi, la scorul de 1-1.
Leylah Fernandez, finalistă în 2021 la US Open, a pierdut un singur set în primele 3 partide de la Roland Garros. Canadianca le-a învins pe zgura de la Paris pe Kristina Mladenovic (0-6, 5-7), Katerina Siniakova (3-6, 2-6) și Belinda Bencic (5-7, 6-3, 5-7).
De cealaltă parte, Anisimova s-a impus în primul tur în fața lui Naomi Osaka (7-5, 6-4), iar apoi a mai trecut și de Donna Vekic (6-4, 6-1), în turul 3 beneficiind de retragerea Karolinei Muchova la scorul de 6-7 (7), 6-2, 3-0.
picture

Anisimova - Osaka - Roland-Garros

Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo