Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rune – Ruud, meci istoric înainte de a începe. "Trebuie să încerc să-i fac sentimentele să meargă pe o cale greșită"

Andrei Nicolae

Publicat 31/05/2022 la 15:11 GMT+3

Unul dintre sferturile de finală de la Roland Garros 2022 este sută la sută scandinav. Niciodată nu s-a întâmplat asta în istoria turneului. Apoi, Holger Rune și Casper Ruud s-au calificat în premieră în această fază a competiției, într-un turneu de Grand Slam.

Djokovic - Nadal (21:45, Eurosport 1), prezentarea unui meci fără egal!

Scandinavii au parte de un moment așteptat cu mare interes la Roland Garros, o confruntare între danezul Holger Rune și norvegianul Casper Ruud, în cadrul sferturilor de finală. Disputa va avea loc miercuri, în sesiunea de seară. Așadar, va avea un aer de Liga Campionilor.
Ambii jucători s-au calificat în premieră într-un sfert de finală de Grand Slam. Așadar, meciul este deja istoric înainte de a începe. Holger Rune și Casper Ruud vor fi însă față în față pentru a patra oară în carieră. Norvegianul a câștigat toate cele trei jocuri de până acum, ultima dată la Monte Carlo.
Casper Ruud nu a uitat aceste jocuri înaintea întâlnirii de miercuri.
"Holger evoluează cu multă intensitate și emoție în toate meciurile. Trebuie să încerc să-i fac sentimentele să meargă pe o cale greșită", a declarat norvegianul pentru publicația VG.

Rune – Ruud. Unul e surpriză, altul nu

Casper Ruud este un jucător de Top 10 în ATP, astfel că ascensiunea lui până în sferturi, din postura de cap de serie nr. 8, nu este chiar o surpriză. În schimb, prezența lui Holger Rune este... În drumul spre această fază, danezul în vârstă de 19 ani i-a învins, printre alții, pe Denis Shapovalov și Stefanos Tsitsipas.
Înainte de a ajunge la Roland Garros, Rune era pe locul 40 ATP. În urmă cu aproximativ un an era însă cu aproape 300 de locuri mai jos în ATP. Ascensiunea lui este fulminantă.
"Îl cunosc destul de bine pe Holger. Va fi o luptă grea. El devine din ce în ce mai bun cutimpul. Este foarte neînfricat. Va fi un jucător periculos, dar voi încerca să-mi păstrez statisticile bune împotriva lui", a mai spus Casper Ruud.
Norvegianul este favorit înaintea acestui joc. "Statistica este de partea lui Casper, are un 3-0 împotriva lui Holger. Este favorit și când ne uităm la cum aleargă și ce poate să facă pe zgură. Dar Holger va intra mai bine în luptă de această dată, pentru că a avut mult succes la Roland Garros. Are foarte multă încredere", a apreciat expertul TV2 Sport din Danemarca înaintea acestui derby.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo