Deși e de câțiva ani în TOP 50 ATP, Ruud îl va întâlni pentru prima oară pe Nadal în finala Roland Garros 2022. Va fi un duel între maestru și ucenic, în contextul în care norvegianul a admis de multe ori că Rafa i-a fost model în tenis.
"Primul meu meci de tenis pe care l-am văzut a fost cu Nadal, în finala Roland Garros 2005. De atunci mi-am zis că vreau să mă joc și eu, ca el, acolo", spunea Ruud cu umor cu puțin timp în urmă.
Acum, visul celui mai bun jucător norvegian din istorie e mai aproape ca niciodată, urmând a juca în prima sa finală de Grand Slam, după ce anul acesta a bifat și primul ultim act într-un Masters (învins de Alcaraz, la Miami). În față îi va sta idolul copilăriei, dar și bunul său prieten, Nadal. Pentru că în ultimii ani Casper s-a antrenat în multe momente la Academia lui Rafa din Mallorca, cei doi legând o relație de amiciție și evoluând în multe momente unul contra celuilalt la antrenamente.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
La aceste partide amicale a făcut referire și Ruud, după succesul din semifinale, demonstrând încă o dată că este și un as al umorului, nu doar al tenisului.
"M-a învins aproape întotdeauna la antrenamente. Au fost și seturi echilibrate, 7-6, 7-5, dar și acelea mergeau în contul lui. Dar asta și pentru că jucam la Academia lui și am vrut să fiu un băiat drăguț. Trebuie să fii un oaspete cu bun simț", a glumit Casper Ruud, la conferința de presă de după victoria contra lui Cilic.

Nadal, mare favorit în fața lui Ruud, în finala Roland Garros

Chiar și cu problemele avute la picior, Nadal pleacă mare favorit în marea finală de duminică, cu toate că se anunță din nou ploaie și cel mai probabil se va juca în condiții indoor, cu acoperișul tras.
După înfrângerea din semifinale, Marin Cilic a fost rugat să prefațeze disputa de duminică. Evident, și croatul l-a indicat pe "Matador" favorit, cele 13 finale din 13 câștigate pe Philippe Chatrier fiind principalul său atu. În plus, chiar dacă cei doi s-au antrenat de multe ori la Academia lui Nadal, nu au jucat niciodată un meci direct în circuit. În astfel de situații, jucătorul mai experimentat are un avantaj, crede croatul.
"Din câte știu eu, el și Rafa nu s-au mai întâlnit până acum, ceea ce reprezintă un avantaj pentru Nadal. El are și un avantaj psihologic pentru că la Roland Garros se simte ca acasă. Pentru Casper va fi o primă finală de Grand Slam și e posibil acest lucru să îl afecteze. Dar l-am simțit foarte calm, își ține în frâu emoțiile excelent, astfel că are șansa lui", a spus Cilic la conferința de presă de după partida pierdută cu Ruud.
Partida Nadal - Ruud, marea finală masculină de la Roland Garros 2022, e în direct duminică, de la ora 16:00, pe Eurosport 1.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30