Diego Schwartzman a obținut o calificare impresionantă în optimile de finală la Roland Garros, după un succes în trei seturi cu Grigor Dimitrov, cu 6-3, 6-1, 6-2. Argentinianul are acum în față un posibil duel cu Novak Djokovic. Iar dacă trece într-un mod excepționat de jucătorul sârb, ar urma să îl înfrunte și pe Rafael Nadal.
La conferința de presă ce a urmat după succesul contra jucătorului bulgar, lui Schwartzman i s-a reamintit o declarație de anul trecut, că speră să prindă un an fără a-l avea pe Rafa pe partea lui de tablou. După tragerea la sorți din acest an i-a "primit" pe ... Novak Djokovic și Rafael Nadal!
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
"Totul a fost grozav cu Dimitrov. Iar Djokovic nu a câștigat încă, așa că trebuie să câștige și apoi mă voi gândi la următorul meci", a declarat argentinianul, cap de serie nr. 15 la Roland Garros.

Schwartzman a fost eliminat de Nadal și Djokovic la Paris în 4 din ultimii 5 ani

În 4 din ultimii 5 ani, Diego Schwartzman a fost eliminat de la Openul Franței de Rafael Nadal (în trei ocazii) și Novak Djokovic. Contra lui Rafa a pierdut de două ori în sferturile de finală, iar o dată, în semifinale (2020). Sud-americanul are însă sentimente grozave aunci când joacă la Paris.
https://i.eurosport.com/2022/05/26/3381185.jpg
"În top 100 ATP am intrat pentru prima dată în 2014, după ce am trecut de calificările de aici și am câștigat primul meci. Am o mulțime de amintiri bune aici. Sunt foarte fericit să fiu încă o dată în a doua săptămână aici. Am jucat grozav azi. Am făcut turnee grozave de-a lungul timpului la Paris. Dar acum sunt concentrat să continui și să vedem ce se întâmplă în meciul următor", a mai spus Schwartzman.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30