Holger Rune este al doilea jucător sub 20 de ani, după Carlos Alcaraz, care s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros 2022. Danezul a avut o prestație solidă contra lui Stefanos Tsitsipas, pe care l-a învins în patru seturi, cu 7-5, 3-6, 6-3, 6-4.
Performanța jucătorului nordic este cu atât mai impresionantă având în vedere că el a câștigat primele jocuri într-un turneu de Grand Slam chiar la Open-ul Franței din acest an. Până la Roland Garros, Rune (19 ani) mai adunase două prezențe pe tabloul principal, la US Open 2021 și Australian Open 2022, unde a fost învins de fiecare dată în turul 1.
Wimbledon
Toni Nadal nu s-a abținut! Mesaj pentru Tsitsipas: "Nu-l bate pe Rafa, dar încearcă cu Djokovic"
25/06/2022 LA 20:32
Ajuns pe locul 40 mondial înainte de startul întrecerii de la Paris, Holger Rune a avut o evoluție la nivel înalt aproape pe parcursul întregului meci și merge mai departe, unde îl va înfrunta pe norvegianul Casper Ruud.

Holger Rune scrie istorie la Roland Garros

Tânărul Holger Rune a ajuns la Roland Garrio cu venituri din tenis sub 1 milion de euro, de când joacă la cel mai înalt nivel (717 666 €). Cu această calificare în sferturi, el trece de 1 milion de euro.
Chiar dacă a avut un jucător mai experimentat în față, finalist la ediția trecută și semifinalist în 2022, jucătorul danez a jucat cu foarte mult curaj. A lovit foarte tare în multe momente ale jocului și a încercat să se bucure la maximum de meci.
Rune a avut entuziasm, iar probleme au avut în puține momente, la începutul meciului când Tsitsipas a realizat un break, în setul doi, pierdut cu 6-3 și la ultimul game al jocului, când a fost nevoit să salveze trei mingi de break. Mental, a părut însă puternic de la început și până la sfârșit.
Învingătorul a mărturisit însă că a avut emoții mari la final:
"Evident că mă simt bine, am avut emoții la final, dar publicul a fost grozav și m-a ajutat pe toată durata turneului. De abia aștept să mă întorc pe teren. Am avut emoții, dar în același timp am știu că nu am voie să mă abat de la planul tactic. Mi-am spus să mă țin de planul de joc, altfel voi pierde. Mă bucur că încă sunt aici."
https://i.eurosport.com/2022/05/29/3383852.jpg
Wimbledon
"Federer a fost de 40 de ori mai rău decât mine!" Holger Rune, o nouă controversă după Roland Garros
20/06/2022 LA 14:26
Terra Wortmann Open
Nick Kyrgios, după victoria cu Tsitsipas: "Asta arată cât de mult muncesc atunci când nu joc"
15/06/2022 LA 19:32