Carlos Alcaraz a venit la Paris în postura de mare favorit pentru câștigarea turneului de la Roland Garros. După ce în ultimele luni a obținut rezultate impresionante, cu titluri la Miami, Barcelona și Madrid, toții ochi s-au aflat pe tânărul spaniol.
Din nefericire pentru acesta, drumul său la ediția din acest an s-a încheiat în sferturile de finală, acolo unde a fost învins de Alexander Zverev, cel care și-a luat revanșa în fața spaniolului pentru finala pierdută fără drept de apel la Madrid.
Citește și:
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Toni Nadal crede că presa s-a pripit atunci când l-a comparat pe Alcaraz cu Rafael Nadal

După rezultatele foarte bune din ultimele luni, comparațiile dintre Carlos Alcaraz și Rafael Nadal nu au întârziat să apară. Pe lângă faptul că este spaniol și a luat prin surprindere lumea tenisului de la o vârstă fragedă, Alcaraz a avut multe asemănări cu Rafael Nadal în ceea ce privește succesele din circuitul ATP.
Cu toate acestea, Toni Nadal, unchiul lui Rafael Nadal, crede că presa s-a grăbit cu aceste comparații, dar crede că Alcaraz poate ajunge în câțiva ani la nivelul nepotului său:
"Cred că v-ați grăbit. Carlos Alcaraz este un jucător grozav și cred că va ajunge numărul 1 mondial. Este foarte bun, dar am văzut că o parte a presei a considerat că Rafa este gata, că a fost înlocuit. Cred că este pripită comparația dintre Alcaraz și Nadal. Este posibil ca, în 10 ani, Alcaraz să ajungă la realizările lui Rafa", a spus Toni Nadal pentru El Larguero.
Carlos Alcaraz îl putea întâlni pe Rafael Nadal în semifinalele de la Roland Garros, dar îl va întâlni pe Alexander Zverev, pentru un loc în ultimul act. Cei doi s-au mai întâlnit de 9 ori, iar Nadal conduce cu 6-3. Până acum, cele trei victorii ale lui Zverev în fața lui Nadal au venit în partide care s-au desfășurat în sistemul cel mai bun din trei seturi.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30