Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Nadal, pus pe glume: "Dacă Ruud trebuie să piardă cu cineva, cred că cel mai bine e să o facă cu Rafa"

Cristian Mihală

Publicat 04/06/2022 la 15:22 GMT+3

Toni Nadal a prefațat finala pe care nepotul său, Rafa, o va juca duminică la Roland Garros, în fața lui Casper Ruud. Norvegianul se antrenează constant la Academia lui Nadal, începând din 2018.

Rafael Nadal (r.) mit seinem Onkel Toni

Credit imagine: Getty Images

Toni Nadal va avea din nou inima împărțită, după ce în optimi nepotul său a trebuit să dea piept cu Felix Auger-Aliassime, cel care îi este acum elev lui Toni.
După ce ani la rând a fost alături de "Matador" în zecile de trofee câștigate în circuitul ATP, Rafa a înțeles că e nevoie de o schimbare și a decis să îl păstreze lângă el doar pe Carlos Moya, ca antrenor. Toni a fost detașat ca director al Academiei din Mallorca, unde a colaborat excelent cu Ruud. Acum, norvegianul va fi față în față cu nepotul său, astfel că Toni e din nou cu inima împărțită. Totuși, legătura de sânge e mai puternică și, firesc, celebrul unchi îi va ține pumnii lui Nadal în finala de mâine, transmisă în direct de Eurosport 1.
"Rafa să joace o nouă finală la Roland Garros este o sursă de satisfacție pentru Academie. Este o dublă bucurie pentru noi, pentru că rivalul său va fi Ruud, un alt jucător care s-a pregătit aici. Știu că va fi un meci dificil pentru amândoi, dar dacă trebuie să pierdem cu unul, mai bine să pierdem cu Casper. Dacă Ruud trebuie să piardă cu cineva, cred că cel mai bine e să o facă cu Rafa. Ruud îl are idol pe Rafa de când era copil, iar acum are ocazia să joace finala celui mai important turneu pe zgură. Ne așteptăm la un meci grozav, și vom vedea cine reușește să ridice trofeul", a spus Toni Nadal, citat de as.com.

Toni Nadal, impresionat de calitățile lui Ruud

Ruud a ajuns un jucător complet, anul acesta bifând - înainte de calificarea istorică din finala Roland Garros - și primul său ultim act într-un Masters (învins de Alcaraz, la Miami).
Dincolo de talentul și seriozitatea sa, norvegianul l-a uimit pe Toni Nadal prin educația aleasă și modestia sa.
"Este unul dintre jucătorii care a progresat cel mai mult, a făcut o treabă extraordinară cu tatăl său și cred că am colaborat excelent. Suntem total mândri de această colaborare și suntem norocoși că am lucrat cu unul dintre cei mai educați jucători din circuitul profesionist. Ne bucurăm să vedem un jucător din Academie ajungând în finala de la Roland Garros", a mai spus unchiul Toni.
Nadal - Ruud, marea finală de la Roland Garros 2022, e în direct duminică, pe Eurosport 1, de la ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo