Toni Nadal va avea din nou inima împărțită, după ce în optimi nepotul său a trebuit să dea piept cu Felix Auger-Aliassime, cel care îi este acum elev lui Toni.
După ce ani la rând a fost alături de "Matador" în zecile de trofee câștigate în circuitul ATP, Rafa a înțeles că e nevoie de o schimbare și a decis să îl păstreze lângă el doar pe Carlos Moya, ca antrenor. Toni a fost detașat ca director al Academiei din Mallorca, unde a colaborat excelent cu Ruud. Acum, norvegianul va fi față în față cu nepotul său, astfel că Toni e din nou cu inima împărțită. Totuși, legătura de sânge e mai puternică și, firesc, celebrul unchi îi va ține pumnii lui Nadal în finala de mâine, transmisă în direct de Eurosport 1.
"Rafa să joace o nouă finală la Roland Garros este o sursă de satisfacție pentru Academie. Este o dublă bucurie pentru noi, pentru că rivalul său va fi Ruud, un alt jucător care s-a pregătit aici. Știu că va fi un meci dificil pentru amândoi, dar dacă trebuie să pierdem cu unul, mai bine să pierdem cu Casper. Dacă Ruud trebuie să piardă cu cineva, cred că cel mai bine e să o facă cu Rafa. Ruud îl are idol pe Rafa de când era copil, iar acum are ocazia să joace finala celui mai important turneu pe zgură. Ne așteptăm la un meci grozav, și vom vedea cine reușește să ridice trofeul", a spus Toni Nadal, citat de as.com.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Toni Nadal, impresionat de calitățile lui Ruud

Ruud a ajuns un jucător complet, anul acesta bifând - înainte de calificarea istorică din finala Roland Garros - și primul său ultim act într-un Masters (învins de Alcaraz, la Miami).
Dincolo de talentul și seriozitatea sa, norvegianul l-a uimit pe Toni Nadal prin educația aleasă și modestia sa.
"Este unul dintre jucătorii care a progresat cel mai mult, a făcut o treabă extraordinară cu tatăl său și cred că am colaborat excelent. Suntem total mândri de această colaborare și suntem norocoși că am lucrat cu unul dintre cei mai educați jucători din circuitul profesionist. Ne bucurăm să vedem un jucător din Academie ajungând în finala de la Roland Garros", a mai spus unchiul Toni.
Nadal - Ruud, marea finală de la Roland Garros 2022, e în direct duminică, pe Eurosport 1, de la ora 16:00.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30