Deși Rafa Nadal are 13 titluri la Roland Garros (record absolut) și este în paralel cel mai titrat jucător din istorie, "Matadorul" nu se află printre marii favoriți la competiția care va debuta pe 22 mai. Asta crede, cel puțin, Stefanos Tsitsipas, care i-a nominalizat pe Alcaraz și Djokovic să se lupte pentru trofeul din capitala Franței.
"În acest moment, cred că va fi o bătălie între Carlos Alcaraz și Novak Djokovic. Ambii joacă un tenis incredibil și îi văd primii doi mari favoriți la Roland Garros. Mi-ar plăcea să mă pun și pe mine acolo, lângă ei, dar trebuie să mai lucrez puțin la jocul meu. Trebuie să fiu mai atent la detalii și, dacă voi reuși să fiu consistent în următoarele două săptămâni, simt că pot face un turneu bun", a spus Tsitsipas potrivit tennishead.net.

De ce Roland Garros 2022 e văzut de mulți o "afacere" în doi: Alcaraz vs Djokovic

Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
Tsitsipas a luat foarte bine pulsul celor doi jucători în ultima perioadă. Dacă Djokovic l-a bătut în finala de la Roma, duminică, Alcaraz l-a învins de două ori în ultimele luni. Mai întâi ibericul a trecut de grec în optimile de la Miami, 7-5, 6-3, turneu pe care avea să îl câștige, pentru ca apoi să îl bată în sferturi la Barcelona, pe zgură. A fost 6-4, 5-7, 6-2 pentru noul fenomen al tenisului mondial, care avea să se impună în cele din urmă și la turneul din Catalunya.
Ajuns pe locul 6 ATP, Alcaraz va veni cu forțe proaspete la Roland Garros. După seria de turnee câștigate, tânărul de 19 ani a preferat să se odihnească și să pregătească în cel mai mic detaliu Roland Garrosul, "sărind" astfel peste Roma.
În ceea ce îl privește pe Djokovic, acesta a părut în ultima lună și jumătate un motor diesel. A făcut un antrenament extrem de reușit acasă, la Belgrad, unde a ajuns până în finală (pierdută la Rublev), pentru ca apoi să ajungă în finală la Madrid (învins de Alcaraz) și să câștige de o manieră impresionantă turneul de la Roma. După competiția de la Foro Italico, Nole a admis că e în cea mai bună formă de mult timp, astfel că visul de a-l egala pe Nadal la numărul de Grand Slamuri e mai viu ca niciodată. Asta după ce, cu trofeul de la Roma, și-a extins dominația în turneele Masters, cucerind al 38-lea titlu (record absolut).
Revenind la "monsieur Roland Garros", Nadal nu a avut nici pe departe o pregătire cum și-ar fi dorit. Cu probleme mari la coastă în finala de la Indian Wells, după o perioadă fabuloasă, "Matadorul" a stat departe de teren o lună și jumătate. A revenit la Madrid, dar a fost învins de Alcaraz, pentru ca apoi, la Roma, sindromul Muller-Weiss, de care suferă de peste un deceniu și jumătate, să îi dea mari bătăi de cap. Rafa a strâns din dinți și a terminat într-un picior meciul cu Shapovalov, dar e limpede că nu poate fi văzut favorit 1 la Roland Garros din cauza problemelor medicale. Este pentru prima oară în cariera sa când ibericul va ajunge la Paris fără a cuceri în prealabil vreun trofeu pe zgură.
Turneul de la Roland Garros se vede în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30