Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ultimul turneu de Grand Slam al lui Rafael Nadal? "După 5 iunie e fără calendar. Tot ce vine după, nu mai contează"

Andrei Nicolae

Actualizat 02/06/2022 la 14:35 GMT+3

Rafael Nadal este supus unui tratament pentru picioare înainte de fiecare meci. Sunt șanse mici ca spaniolul să mai joace la Wimbledon și US Open.

Djokovic - Nadal, rezumatul unui meci pentru istorie! "Matadorul", în semifinale

Rafael Nadal a ajuns la două meciuri distanță de al 14-lea titlu la Roland Garros și al 22-lea de Grand Slam din carieră. Vineri, el îl fruntă pe Alexander Zverev în semifinale.
Nu mai este însă niciun secret faptul că "Matadorul" este un luptător incredibil, care caută să-și depășească limitile. Asta în condițiile în care se confruntă cu probleme medicale serioase la picioare.
Publicația spaniolă Marca a dezvăluit faptul că Rafa este supus unui tratament pentru picioare înainte de fiecare meci. Iar probeleme lui au început încă din23 octombrie 2005, după ce a câștigat Mastersul de la Madrid într-o finală cu Ivan Ljubicic, rămas și singurul lui titlu pe o suprafață dură în interior. "A doua zi a zburat la Basel pentru a renunța la Open 500. A avut o șchiopătare vizibilă. Acolo a început totul.", a relatat sursa citată.
Rafael Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss. Adică de o boală degenerativă, o deformare a unuia dintre oasele situate în partea de mijloc a piciorului și care este esențială pentru mobilitatea acestuia. Tot în acel an s-a retras și de la Turneul Campionilor de la Shanghai. Atunci a fost și singura dată când a arătat deformarea pe care o suferă la picior. A făcut-o pentru Marca în camera de hotel Hilton, unde era cazat.
De-a lungul carierei s-a tot luptat să reziste și a fost nevoit practic să trăiască cu accidentarea la picior.

Ultimul turneu de Grand Slam al lui Rafael Nadal? "După 5 iunie e fără calendar"

Pe 5 iunie se încheie turneul de Roland Garros, marele obiectiv al sezonului pentru Rafa, iar medicul său, Angel Ruiz Cotorro, i-a dat garanții că tratamentul pe care îl urmează în cele două săptămâni de competiție îi va permite să reziste până la final. Acest lucru constă în infiltrarea sau anesteziarea zonei cu un antiinflamator printr-o puncție.
"Am spus deja la Roma că îmi țin doctorul aici, mă ajută să fac lucruri. Voi vorbi despre asta când se va termina turneul. Fac totul pentru a încerca să joc în cele mai bune condiţii", a explică Nadal.
Rafa trebuie să controleze timpul antrenamentului și, așa cum a făcut în urmă cu șase ani, când s-a retras cu încheietura ruptă, se antrenează departe de lumina reflectoarelor la complexul Jean Bouin și nu pe terenurile turneului. În ciuda faptului că a jucat până la primele ore ale zilei de miercuri și a făcut acest lucru împotriva lui Novak Djokovic, Rafa a rezistat în picioare pentru a ajunge în a 15-a semifinală la Roland Garros.
"Nu știu ce se va întâmpla după acest turneu. Nu trebuie să ascund nimic la vârsta mea. Am ce am în picior și dacă nu găsim o soluție îmi este greu. La moment nu am găsit o soluție. Semifinalele îmi dau multă energie și o să vedem cum o sa iasă aici (piciorul stâng)", a spus jucătorul spaniol. În penultimul act în așteaptă Alexander Zverev, care îl are pe banca lui pe Sergi Bruguera, căpitanul Spaniei de Cupa Davis. Așadar, îl știe foarte bine pe "Matador".
După Paris, Rafa nu are program. "Tot ce vine după, nu mai contează. Absența de la Wimbledon este pe masă și să nu meargă la US Open este pe tărâmul posibilității", a mai subliniat Marca.
Nadal este confirmat doar pentru a cincea ediție a Cupei Laver, care va avea loc în perioada 23-25 ​​septembrie pe Arena O2. Roger Federer și Nadal au anunțat că vor forma o pereche de dublu.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo