Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zverev, savuros după ce l-a învins pe Alcaraz la Roland Garros! Ce i-a transmis ibericului la fileu

Nicu Savin

Actualizat 31/05/2022 la 23:31 GMT+3

Alexander Zverev l-a învins pe Carlos Alcaraz și s-a calificat pentru a 2-a oară consecutiv în semifinalele turneului de la Roland Garros. La final, jucătorul german a vorbit la superlativ despre adversarul său și a menționat că i-a spus acestuia că va câștiga de multe ori Grand Slam-ul parizian, dar că speră să o facă și el, înainte ca tânărul iberic să ajungă invincibil.

Rezumatul partidei Alexander Zverev - Carlos Alcaraz, câștigată în 4 seturi de german

Alexander Zverev este primul semifinalist de la Roland Garros. Germanul a făcut un meci impecabil contra lui Carlos Alcaraz, pe care l-a învins în 4 seturi, scor 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7), după 3 ore și 21 de minute de joc. Ibericul a făcut câteva puncte spectaculoase, dar la capitolul constanță în meci i-a fost mult inferior lui Zverev.
Duelul a fost unul electrizant, mai ales pe final, când Zverev a servit pentru meci la 5-4 în setul 4, dar nu a reușit să închidă partida. A făcut-o însă în tie-break, după ce a salvat o minge de set a ibericului.
Citește și:

Alexander Zverev, vorbe mari la adresa lui Alcaraz, după ce l-a învins în sferturi la Roland Garros

La finalul partidei, Zverev a avut un discurs care a stârnit râsete în tribunele de pe Philippe Chatrier. Germanul a spus că "a făcut pe el de frică" (n.r. referindu-se la momentul în care a Alcaraz putea trimite meciul în decisiv). În plus, Zverev a mărturisit că i-a spus lui Alcaraz la fileu că va câștiga de multe ori la Roland Garros, însă că speră că o va face el primul, înainte ca ibericul să ajungă de neînvins.
"Am făcut pe mine, ca să vă spun adevărul, dar știam că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu astăzi, de la începutul meciului. Și sunt foarte bucuros că am reușit să fac asta. Carlos a tot revenit, este un jucător extraordinar și i-am spus că va câștiga acest turneu de multe ori, nu doar o dată, dar sper să pot câștiga înaintea lui, înainte să înceapă să ne bată pe toți și nu avem nicio șansă.", a spus Zverev la interviul dat pe teren.
Zverev a ajuns pentru a 2-a oară în careul de ași la Grand Slam-ul parizian. Zverev a fost și anul trecut în semifinale, unde a pierdut în fața lui Stefanos Tsitsipas, după ce a condus cu 2-0 la seturi.
Victoria de azi cu Alcaraz a fost prima din cariera germanului în fața unui jucător de Top 10 ATP, la un Grand Slam. Zverev este abia al 4-lea jucător care l-a învins pe Alcaraz în 2022.
Pentru un loc în marea finală, Zverev va juca împotriva super duelului Novak Djokovic - Rafael Nadal, care are loc chiar acum, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo