Alexander Zverev este primul semifinalist de la Roland Garros. Germanul a făcut un meci impecabil contra lui Carlos Alcaraz, pe care l-a învins în 4 seturi, scor 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7), după 3 ore și 21 de minute de joc. Ibericul a făcut câteva puncte spectaculoase, dar la capitolul constanță în meci i-a fost mult inferior lui Zverev.
Duelul a fost unul electrizant, mai ales pe final, când Zverev a servit pentru meci la 5-4 în setul 4, dar nu a reușit să închidă partida. A făcut-o însă în tie-break, după ce a salvat o minge de set a ibericului.
Citește și:
Wimbledon
Jannik Sinner a câștigat duelul tinerei generații contra lui Alcaraz și e în sferturi la Wimbledon
ACUM 19 ORE

Alexander Zverev, vorbe mari la adresa lui Alcaraz, după ce l-a învins în sferturi la Roland Garros

La finalul partidei, Zverev a avut un discurs care a stârnit râsete în tribunele de pe Philippe Chatrier. Germanul a spus că "a făcut pe el de frică" (n.r. referindu-se la momentul în care a Alcaraz putea trimite meciul în decisiv). În plus, Zverev a mărturisit că i-a spus lui Alcaraz la fileu că va câștiga de multe ori la Roland Garros, însă că speră că o va face el primul, înainte ca ibericul să ajungă de neînvins.
"Am făcut pe mine, ca să vă spun adevărul, dar știam că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu astăzi, de la începutul meciului. Și sunt foarte bucuros că am reușit să fac asta. Carlos a tot revenit, este un jucător extraordinar și i-am spus că va câștiga acest turneu de multe ori, nu doar o dată, dar sper să pot câștiga înaintea lui, înainte să înceapă să ne bată pe toți și nu avem nicio șansă.", a spus Zverev la interviul dat pe teren.
Zverev a ajuns pentru a 2-a oară în careul de ași la Grand Slam-ul parizian. Zverev a fost și anul trecut în semifinale, unde a pierdut în fața lui Stefanos Tsitsipas, după ce a condus cu 2-0 la seturi.
Victoria de azi cu Alcaraz a fost prima din cariera germanului în fața unui jucător de Top 10 ATP, la un Grand Slam. Zverev este abia al 4-lea jucător care l-a învins pe Alcaraz în 2022.
Pentru un loc în marea finală, Zverev va juca împotriva super duelului Novak Djokovic - Rafael Nadal, care are loc chiar acum, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
01/07/2022 LA 20:43
Wimbledon
Alcaraz defilează la Wimbledon! Ibericul l-a învins lejer pe Oscar Otte și s-a calificat în optimi
01/07/2022 LA 17:54