Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, reacție uimitoare la Roland Garros, când a aflat că francezii o huiduiau de fapt pe Kostyuk

Irina Aldea

Actualizat 28/05/2023 la 15:43 GMT+3

Aryna Sabalenka s-a calificat fără probleme în turul secund de la Roland Garros, după ce a trecut în două seturi de Marta Kostyuk. La finalul meciului, ucraineanca nu s-a uitat la adversara ei și a trecut pe lângă ea fără să dea mâna. Publicul francez a observat atitudinea Martei și a huiduit-o pentru gestul său, dar Sabalenka a crezut că huiduielile sunt pentru ea.

Marta Kostyuk nu i-a strâns mâna Arynei Sabalenka și a fost huiduită la ieșirea de pe Chatrier

Aryna Sabalenka - Marta Kostyuk a fost un meci cu o foarte mare încărcătură emoțională, așa cum se anunța încă de la tragerea la sorți. Bielorusa a fost în mod clar jucătoarea mai bună de pe teren și s-a impus clar, scor 6-3, 6-2, după o oră și 11 minute de joc. La final, ucraineanca și-a respectat planul de a nu o saluta pe adversara sa și în arenă s-a produs un moment de confuzie.
Spectatorii din tribune au început să o huiduie pe ucraineancă, dar Sabalenka a crezut că înspre ea sunt îndreptate fluierăturile celor prezenți la meci. Bielorusa a avut un scurt dialog cu arbitrul de scaun, în care întreba nedumerită dacă reacția publicului o vizează pe ea. Răspusnul a venit imediat, deoarece fluierăturile s-au întețit în momentul în care Marta Kostyuk se îndrepta spre ieșirea din arenă.

Aryna Sabalenka, reacție uimitoare la Roland Garros, după ce a aflat că Marta Kostyuk e huiduită

La conferința de presă, Aryna Sabalenka a vorbit despre acel moment tensionat, dar și confuz, în care nu știa pe cine huiduie publicul prezent la Paris: "Nu am putut înțelege ce se întâmplă. Știm cu toții că fetele din Ucraina nu vor să dea mâna cu noi, așa că nu este un fel de surpriză pentru noi, dar probabil că publicul de astăzi a fost surprins. Ei au văzut în asta o lipsă de respect față de mine ca jucătoare, așa că de aceea a fost huiduită adversara mea.
Dar la început am crezut că mă huiduiau pe mine. Am fost puțin confuză și m-am întrebat: Bine, ce ar trebui să fac? Am vorbit cu echipa mea, să mă asigur că am înțeles bine. Apoi am cam înțeles ce se întâmplă și am mulțumit publicului, ca și cum mi-ar fi părut rău pentru ce am făcut la început. Cred că ea nu merită să părăsească terenul în acest fel. Cât despre război... știți deja părerea mea. Nimeni din această lume nu susține războiul. Nimeni. Dacă am putea să-l oprim, am face-o, dar nu putem face nimic", a spus Aryna Sabalenka la conferința de presă.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo