Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Asta fac campionii!" Ce au spus Wilander și Evert despre victoria lui Iga Swiatek de la Roland Garros

Andrei Nicolae

Publicat 10/06/2023 la 20:56 GMT+3

Iga Swiatek a cucerit sâmbătă cel de-al treilea trofeu de la Roland Garros și al patrulea Grand Slam din cariera sa, după o finală disputată împotriva Karolinei Muchova. Poloneza a dat senzația că a pierdut controlul duelului la un moment dat, însă a revenit, aspect comentat și de Mats Wilander și Chris Evert după ceremonia de decernare a premiului.

#3 la Roland Garros, #4 la general: Iga Swiatek e campioană la Paris, după victoria cu Muchova

Iga Swiatek a câștigat astăzi cel de-al patrulea său titlu de Grand Slam din carieră, al treilea la Roland Garros, după ce a învins-o pe Karolina Muchova (locul 43 WTA) în trei seturi, scor 6-2, 5-7, 6-4, după două ore și 49 de minute de joc.
Liderul mondial a început foarte bine partida și s-a impus fără mari emoții în primul set și părea că o să aibă o misiune ușoară și în actul secund. Swiatek a pierdut însă un avantaj de 3-0 în setul 2 și a fost învinsă de Muchova, iar decisivul a fost foarte disputat.
Poloneza și-a pierdut de două ori serviciul în setul 3, a doua oară la scorul de 3-3. Muchova a avut șansa să facă 5-3 pe propriul serviciu, însă liderul mondial a revenit și a făcut rebreak, după care nu a mai greșit și a câștigat cu 6-4. Momentul din ultimul set a fost unul extrem de tensionat, deoarece dacă tenismena din Cehia și-ar fi câștigat serviciul, polonezei i-ar fi fost extrem de greu să mai revină de la 5-3 pentru adversara sa.
Citește și:

Wilander și Evert au analizat presiunea resimțită de Iga

Succesul lui Swiatek a fost comentat de Mats Wilander și Chris Evert, experți Eurosport. Atât septuplul câștigător al turneelor de mare șlem, cât și fosta tenismenă care a pus mâna pe 18 titluri de Grand Slam au vorbit despre cum a simțit presiunea Swiatek de-a lungul meciului, dar și despre cum a reușit să o gestioneze. Wilander a pus accentul pe jocul bun al Karolinei și pe cum a reușit poloneza să rămâna calmă, deși putea să își piardă cumpătul.
"A simțit cu siguranță presiunea. A fost o Iga Swiatek foarte emoționată pe care am văzut-o în aceste zile. Ceea ce este bine este că gestionează presiunea foarte frumos. Într-un anumit mod, putem spune că Muchova este cea care a animat finala. Iga Swiatek a fost prea bună în primul set totuși, avea 3-0 în al doilea și te gândeai 'Oh, nu, Iga e prea bună' Sunt impresionat de nivelul Igăi. Era terminată și a revenit. Din punct de vedere emoțional s-a controlat foarte bine."
Chris Evert a punctat și ea factorul emoțional, însă a ținut să precizeze că situația polonezei demonstrează că cei mai buni sportivi își arată caracterul când sunt sub presiune, conduși, sau la limită de a pierde.
"Emoțiile sunt de înțeles. Era într-un pericol atât de mare în acel set trei împotriva unei adversare formidabile. Dar asta fac campionii, când sunt cu spatele la zid, găsesc o cale de a câștiga și asta datorită ambiției imense. Cred că Karolina a jucat mai bine când era condusă, dar imediat ce a venit în față doar a vrut să își protejeze avantajul. Iga a venit cu lovituri incredibile, iar mie nu mi-a venit să cred. A lovit cu răzbunare în acele ultime game-uri."
picture

Oops! Iga Swiatek, fază de cascadorii râsului la Roland Garros. Ce a pățit la ceremonia de premiere

În urma acestui rezultat, poloneza a ajuns la 4 victorii în tot atâtea finale de Grand Slam disputate, performanță stabilită la vârsta pe care o avea și Nadal când reușea același lucru.
Finala masculină de la Roland Garros, în care se vor duela Novak Djokovic și Casper Ruud, este programată duminică, de la ora 16:00, și va fi transmisă în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo