Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cât de mare este presiunea pe sportivii francezi la Roland Garros? Episodul povesit de Marion Bartoli

Andrei Nicolae

Publicat 27/05/2023 la 16:49 GMT+3

Roland Garros este una dintre cele mai frumoase competiții de tenis din an, unde cetățenii din Franța, dar și turiști, vin să își susțină favoriții. Grand Slam-ul de la Paris nu a mai văzut demult un câștigător francez nici la feminin, nici la masculin, iar Marion Bartoli a mărturisit un episod care poate reda presiunea pe care o resimte un sportiv care joacă "acasă" pe zgura din hexagon.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Marele șlem de la Roland Garros din acest an marchează 40 de ani de la ultimul triumf pe zgura de la Paris al unui tenismen francez, la masculin. În 1983, Yannick Noah cucerea "acasă" trofeul de la French Open, după o finală cu Mats Wilander, decisă în patru seturi.
De atunci și până acum, niciun sportiv nu a mai pus mâna pe trofeul de pe Philippe Chatrier la masculin. Nici la feminin situația nu este foarte bună pentru suporterii francezi, deoarece ultimul titlu cucerit de o tenismenă la Roland Garros a fost cel din 2000, când Mary Pierce se impunea în ultimul act.
Această statistică ridică anumite semne de întrebare cu privire la prestațiile jucătorilor francezi la Roland Garros. Deși sportivii sunt considerați ca fiind "acasă" și au publicul de partea lor, aceștia nu pot să dea cel mai bun randament. Marion Bartoli, fostă jucătoare franceză, a dezvăluit un episod care poate explica de ce sportivii din hexagon clachează chiar pe pământ natal.
Citește și:

Bartoli: "Nu vrei să dezamăgești"

Fosta câștigătoare de la Wimbleodon a rememorat un moment din 2011, când urma să joace semifinala de la French Open. Bartoli a dezvăluit presiunea pe care a simțit-o din partea întregului popor francez, acesta fiind probabil motivul pentru care sportivii nu perfomează la un nivel foarte bun la Paris. Emulația creată de francezi poate deveni astfel copleșitoare pentru jucători, aspect povestit și de Bartoli.
"Îmi aduc aminte când am avut șansa să fiu în semifinale în 2011, în dimineața meciului, la brutărie, mi-au spus (n.r. locuitorii): 'Haide, Marion, ăsta este anul (n.r. în care câștigi)!' și se întâmplă asta de la persoană la persoană până intri în arena care are steaguri franțuzești peste tot.
Oamenii sunt acolo să te susțină și tu nu vrei să dezamăgești, dar mai este și un adversar care vrea să te bată, nu este atât de ușor sincer", a declarat Bartoli, care a pierdut acea semifinală, potrivit We Love Tennis.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo