Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată clasamentul WTA, după Roland Garros. Schimbări minore pentru românce + Câte poziții va urca Muchova

Andrei Nicolae

Publicat 11/06/2023 la 11:16 GMT+3

Competiția feminină de la Roland Garros s-a încheiat sâmbătă, odată cu finala dintre Iga Swiatek și Karolina Muchova. În urma turneului de la Paris, se vor produce mai multe schimbări și salturi în ierarhia WTA, inclusiv cehoaica urmând să urce un număr semnificativ de poziții.

Așa a câștigat Iga Swiatek al treilea titlu la Roland Garros! Rezumatul victoriei cu Muchova

Grand Slam-ul de la Paris și-a desfășurat sâmbătă ultimul episod din acest an pe tabloul feminin, astfel că toate jucătoarele din ierarhia WTA au aflat câte poziții vor urca sau vor coborî în clasamentul general după French Open.
Schimbările din ierarhie le privesc atât pe jucătoarele din Top 10, care vor ocupa de luni alte locuri față de cele inițiale înainte de Roland Garros, dar și pe tenismenele din România care au participat la Paris.
Astfel, Iga Swiatek va rămâne lider mondial, după ce și-a apărat coroana de la Paris, în urma finalei cu Muchova. Poloneza are 8940 de puncte și este urmată de Aryna Sabalenka, care își păstrează și ea locul secund. Bielorusa va primi 415 de puncte după turneul de la Paris. Prima schimbare importantă vine la finalul podiumului WTA, unde Elena Rybakina va veni în locul Jessicăi Pegula, americanca urmând să coboare două poziții, până pe locul 5.
Tenismena din Statele Unite va pierde 300 de puncte, după ce a fost eliminată în turul al treilea de Elise Mertens, iar anul trecut a ajuns până în sferturile de finală. Rybakina va urca astfel pentru prima dată pe locul al treilea. Între cele două jucătoare se va afla Caroline Garcia, pe locul 4.
Ons Jabeur va trece și ea peste Coco Gauff pe locul șase, Maria Sakkari stagnează pe locul opt, Petra Kvitova va urca de pe 10 pe 9, iar ultimul loc din Top 10 este completat de Beatriz Haddad Maia, care va avea o ascensiune de patru poziții după semifinalele de la Paris.
Citește și:

Cât va urca Muchova în clasament + Ce schimbări vin pentru românce

Karolina Muchova, finalista de la Roland Garros, va avea un salt uriaș în ierarhia WTA după ultimul act jucat la Paris. Cehoaica va urca 27 de poziții în clasament și va primi 1170 de puncte, urmând să aibă un total de 2295. Astfel, Muchova va urca de pe locul 43 până pe 16, aproape de Top 10.
Româncele care au evoluat la Paris vor fi și ele supuse unor schimbări minore în clasamentul feminin. Irina Begu va coborî două poziții, până pe 29, după ce a pierdut în turul al treilea chiar în fața finalistei, Muchova.
Sorana Cîrstea va pierde 60 de puncte, însă va stagna pe poziția cu numărul 32, unde va avea 1267 de puncte. Ana Bogdan, deși a pierdut din primul tur în fața Camilei Osorio, va urca două poziții, de pe 63 pe 61, însă nu va primi niciun punct în urma competiției de la Paris.
Simona Halep, care este în continuare afectată de procesul ei privind dopajul de la US Open ce nu este judecat, a mai pierdut o poziție în ierarhia WTA, după ce nu a putut juca nici la Roland Garros. Constănțeanca a coborât de pe 35 pe 36 și a pierdut 70 de puncte, după ce nu și-a apărat rezultatul de anul trecut de la Paris, când a ajuns până în turul secund.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo