Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imagini greu de privit la Roland Garros! Drama neștiută a chinezoaicei Shuai Zhang, una dintre favorite

Irina Aldea

Actualizat 28/05/2023 la 19:08 GMT+3

Shuai Zhang este prima favorită eliminată de la ediția din acest an a Roland Garros. Chinezoaica traversează o perioadă foarte slab din punct de vedere sportiv, ea bifând azi cea de-a opta înfrângere la rând. După meciul cu Frech, Zhang a izbucnit în lacrimi la conferința de presă, drama ei ieșind la suprafață.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Chinezoaica Zhang Shuai nu a reușit să câștige niciun meci pe zgură anul acesta. Veterana ajunsă la 34 de ani a fost eliminată pentru a treia oară consecutiv în primul tur, după ce a fost învinsă la Roland Garros de către poloneza Magdalena Frech (87 WTA) cu 6-1, 6-1 în prima zi de concurs al celui de-al doilea turneu major al anului.
Zhang, cap de serie numărul 29, care a ajuns până în optimile de finală la Roland Garros în 2020, a comis șapte duble greșeli, față de zero ale adversarei sale. Deși Zhang a salvat trei mingi de meci în cel de-al șaselea game al setului secund, când Frech servea pentru victorie, ea nu a reușit să își păstreze serviciul în game-ul următor. Astfel, poloneza s-a calificat mai departe după doar 49 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Shuai Zhang, dramă neștiută în circuitul WTA. Chinezoaica a plâns în hohote la Roland Garros

Important de precizat este că acesta a fost al optulea meci la rând la nivel WTA pe care Zhang îl pierde, ea încasând inclusiv o înfrângere cu un dublu 0-6 Strasbourg, săptămâna trecută. Jucătoarea chineză a izbucnit în lacrimi la conferința de presă, spunând că este epuizată psihic după trei ani dificili în care nu a putut călători în țara sa din cauza restricțiilor COVID-19.
"Zhang Shuai nu a putut să vorbească de plâns în conferința de presă în care a vorbit cu jurnaliștii chinezi. Nu a jucat la Jocurile Olimpice de la Toyko și a avut mari conflicte cu Federația Chineză de Tenis. Sub o presiune imensă și epuizată mental după aproape trei ani fără să se întoarcă în China...", a fost anunțul unui jurnalist chinez, pe rețelele de socializare.
"Nu am fost în cea mai bună condiție fizică, dar am putut deja să mă antrenez ca de obicei. Am simțit o durere în gât pe tot parcursul meciului, așa că sper să mă simt mai bine în meciul de dublu", a declarat Zhang înainte de izbucni în plâns în fața celor prezenți la conferința de presă. Ea va face pereche la dublu cu franțuzoaica Kristina Mladenovic, fostă nr. 1 mondial la dublu.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo