Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Karolina Muchova nu știe cum a învins-o pe Sabalenka la Roland Garros! Prima reacție a cehoaicei

Nicu Savin

Publicat 08/06/2023 la 19:48 GMT+3

Karolina Muchova s-a calificat dramatic în finala de la Roland Garros, după ce a învins-o în 3 seturi pe Aryna Sabalenka, scor 7,6, 6-7, 7-5. Cehoaica a revenit de la 2-5, 30-40 în decisiv, iar la final nu a putut oferi o explicație pentru modul miraculos în care a reușit să câștige.

'I don't know what happened!' - Muchova post match

Credit imagine: Eurosport

Karolina Muchova este prima finalistă de la Roland Garros. Ceoaica a câștigat un meci dramatic în semifinale, contra Arynei Sabalenka, scor 7-6(5), 6-7(5), 7-5, după mai bine de 3 ore de joc. Partida a fost una agreabilă de la un capăt la altul, ambele jucătoare având pe rând șanse de a tranșa lucrurile în favoarea lor.
picture

Echilibru perfect la semifinala Sabalenka - Muchova, de la Roland Garros! Avem decisiv la Paris

Muchova a condus cu set și 2-0, dar Sabalenka s-a trezit la timp și a împins meciul în decisiv. Bielorusa a părut jucătoare mai proaspătă în prima parte a setului 3 și s-a desprins la 5-2, scor la care a avut și o minge de meci. Muchova a salvat-o, iar apoi a revenit uluitor și profitând de un val de erori ale adversarei a câștigat 5 game-uri consecutive și a obținut biletele pentru marea finală.

Karolina Muchova nu știe nici ea cum a reușit să o învingă pe Sabalenka la Roland Garros

La interviul acordat pe teren, în uralele publicului, Muchova s-a declarat uluită de modul în care a reușit să întoarcă soarta partidei, spunând că efectiv nu știe cum a revenit în meci.
"Chiar nu știu exact ce s-a întâmplat. Atmosfera, oamenii m-a împins pe toată durata meciului. E ceva incredibil, am încercat să lupt în continuare, nu știu cum s-a întâmplat, dar sunt foarte fericită.", a spus Muchova.
Mats Wilander a fost cel care a intervievat-o pe cehoaică, iar expertul a remarcat complexitatea jocului săi, subliniind că are un arsenal mare de lovituri și o strategie variată. Muchova a dat dovadă de o mare modestie, deși e conștientă de calitățile pe care le deține: "Am mai auzit oameni care mi-au spus asta, dar nu vreau să-mi intre în cap. Nu vreau să devin prea mândră, încerc să-mi fac jocul meu, lucrez la asta și mă bucur că a funcționat atât de bine și mulțumesc echipei, pentru că totul este o muncă de echipă".
Așadar, Karolina Muchova s-a calificat pentru prima dată în carieră într-o finală de Grand Slam. Acum, cehoaica își așteaptă adversara din marea finală de la Roland Garros, care se va alege dintre Iga Swiatek și Beatriz Haddad Maia, protagonistele celei de-a doua semifinale de la Paris.
Finala de la Roland Garros va avea loc sâmbătă, 10 iunie, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo