Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Karolina Muchova, "una dintre cele mai complete jucătoare din lume"! Ce au remarcat experții după finala Roland Garros

Bianca Dumitru

Actualizat 10/06/2023 la 22:12 GMT+3

Karolina Muchova a pierdut astăzi finala de la Roland Garros, după ce a fost învinsă în trei seturi de Iga Swiatek. După meci, sportiva din Cehia a fost lăudată de Mats Wilander și Chris Evert, care au evidențiat câteva dintre calitățile jucătoarei de pe locul 43 WTA.

Muchova, punct ULUITOR în finalul setului 2 cu Swiatek! Așa a trimis finala Roland Garros în decisiv

Karolina Muchova a fost învinsă astăzi în finala de la Roland Garros, în trei seturi, de Iga Swiatek, scor 2-6, 7-5, 4-6, la capătul unei partide care a durat două ore și 49 de minute.
Sportiva clasată pe locul 43 în ierarhia WTA a început slab partida de pe Philippe-Chatrier, însă a revenit în setul secund de la 0-3 și a câștigat cel de-al doilea act. În decisiv, Muchova a ratat șansa de a se distanța de adversara ei, deși a făcut de două ori break-ul, de fiecare dată pierzându-și însă serviciul în game-ul imediat următor.
După meci, cehoaica a fost lăudată de adversara ei, dar și de experți. Mats Wilander și Chris Evert au evidențiat calitățile sportivei de 26 de ani, arătându-se convinși că aceasta va avea prestații solide pe iarbă.
Expertul Eurosport a spus că Muchova este una dintre cele mai complete jucătoare de tenis din lume, care poate pune probleme oricărei adversare.
"Karolina Muchova este o jucătoare incredibilă, s-ar putea să fie cea mai completă jucătoare de tenis din lume, așa că, cu puțină încredere, pe care evident că o are acum, poate deranja pe oricine.
Jocul ei pe un teren de iarbă de la Wimbledon va fi absolut senzațional, nu m-aș fi gândit niciodată că aici va fi locul în care va fi făcut prima ei finală de Grand Slam", a declarat Wilander.
Citește și:

Muchova, apreciată de Chris Evert

La rândul ei, Chris Evert a evidențiat faptul că Muchova are calități care o vor ajuta foarte mult în sezonul pe iarbă.
"Cred că Muchova a jucat mai bine când era în spate, a jucat cu libertate, a jucat cu putere, dar de îndată ce a fost înainte, a vrut să-și protejeze conducerea și a fost puțin ezitantă.
Deși ar putea regreta modul în care s-a desfășurat al treilea set, așa cum a remarcat Wilander, ea ar trebui să fie o forță puternică pe terenurile de iarbă, mai ales având în vedere că nu îi este frică să vină la fileu și că este foarte fericită să scurteze punctele cu volei de clasă mondială", a adăugat Evert.
picture

Așa a câștigat Iga Swiatek al treilea titlu la Roland Garros! Rezumatul victoriei cu Muchova

Finala masculină de la Roland Garros, în care se vor duela Novak Djokovic și Casper Ruud, este programată duminică, de la ora 16:00, și va fi transmisă în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo