Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marta Kostyuk, distrusă după meciul cu Sabalenka de la Roland Garros! "Să o amendeze, merită huiduită"

Irina Aldea

Actualizat 29/05/2023 la 17:59 GMT+3

Marta Kostyuk – Aryna Sabalenka a fost un meci cu o încărcătură emoțională foarte ridicată, așa cum era de așteptat. Ucraineanca a refuzat să dea mâna la fileu cu adversara ei și a fost huiduită de publicul francez pentru gestul său. Dezbaterea dacă e sau nu corect ce a făcut Kostyuk e mai aprinsă ca niciodată.

Marta Kostyuk nu i-a strâns mâna Arynei Sabalenka și a fost huiduită la ieșirea de pe Chatrier

Aryna Sabalenka a debutat în forță la Roland Garros. Bielorusa a fost de departe jucătoarea mai bună de pe teren și s-a impus clar, scor 6-3, 6-2, după o oră și 11 minute de joc. La final, ucraineanca și-a respectat planul de a nu o saluta pe adversara sa și în arenă s-a produs un moment de confuzie.
Spectatorii din tribune au început să o huiduie pe ucraineancă, dar Sabalenka a crezut că înspre ea sunt îndreptate fluierăturile celor prezenți la meci. Bielorusa a avut un scurt dialog cu arbitrul de scaun, în care întreba nedumerită dacă reacția publicului o vizează pe ea. Răspusnul a venit imediat, deoarece fluierăturile s-au întețit în momentul în care Marta Kostyuk se îndrepta spre ieșirea din arenă.
CITEȘTE ȘI:

Marta Kostyuk, distrusă după meciul cu Sabalenka de la Roland Garros

Marta Kostyuk e una dintre cele mai vocale ucrainence în privința războiului din țara sa, însă mulți nu sunt deloc de acord cu pedepsirea sportivilor ruși și bieloruși doar pe baza naționalității lor. Kostyuk a atras după sine și laude, dar și foarte multe critici. Este și cazul fostului tenismen rus, Andrei Chesnokov, fost număr 9 ATP și semifinalist în 1989 la Roland Garros.
În vârstă de 57 de ani, Chesnokov a felicitate publicul francez pentru luarea de poziție în cazul Martei Kostyuk: "Cred că publicul a huiduit-o pe merit pe Kostyuk, fanii sunt grozavi pentru asta. În opinia mea, WTA ar trebui să o amendeze pe Kostyuk pentru comportament nesportiv, acest lucru este inacceptabil. Sabalenka nu i-a făcut nimic rău, este doar o sportivă, aceeași participantă la turneu, ca toți ceilalți. Sportul ar trebui să fie în afara politicii", a declarat Chesnokov într-un interviu pentru TASS.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo