Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ons Jabeur, despre nedreptatea uriașă de la Roland Garros: "Nu înțeleg un lucru! A fost groaznic"

Cristian Mihală

Actualizat 08/06/2023 la 10:48 GMT+3

Ons Jabeur s-a declarat dezamăgită de înfrângerea contra lui Haddad Maia, din sferturile Roland Garros, dar a vorbit la superlativ despre jucătoarea din Brazilia. În egală măsură, tunisianca a fost extrem de supărată că au existat multe locuri goale pe Philippe Chatrier la meciul de miercuri după-amiază.

Haddad Maia - Jabeur - Roland-Garros Rezumat

Jucătoarea braziliană de tenis Beatriz Haddad Maia, numărul 14 mondial, s-a calificat în premieră într-o semifinală de Mare Şlem, miercuri, după ce a învins-o neaşteptat pe tunisianca Ons Jabeur, cu 3-6, 7-6 (7/5), 6-1, la Roland Garros. La 27 de ani, Haddad Maia a devenit prima jucătoare braziliană care atinge acest stadiu la un turneu de Mare Şlem, de la debutul erei open, reuşind o victorie, după două ore şi 29 de minute, în faţa numărului 7 mondial.
Jabeur a dominat primul set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-3, iar actul secund a fost echilibrat, jucătoarele nereuşind să se desprindă înainte de tiebreak. Haddad Maia a ratat o minge de set la 6-5, iar apoi s-a impus în tiebreak, pe care l-a început cu 3-0. Jucătoarea sud-americană s-a impus clar în decisiv, cu 6-1, după ce a avut 3-0. Jabeur a fost superioară la mingile direct câştigătoare, cu 38-28, dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 42-39.
Dincolo de supărarea creată de ratarea calificării în "careul de ași", Jabeur s-a declarat extrem de dezamăgită de faptul că fanii francezi nu au venit la meci. Mulți și-au procurat bilete, dar au ales să participe doar la duelurile de pe tabloul masculin, barându-le oportunitatea tunisienilor de a o vedea la lucru pe Ons.
"M-am simțit mândră să îi văd pe tunisieni în mulțime, aclamându-mă, dar nu înțeleg un lucru: știu că nu erau bilete disponibile pentru meci și a fost groaznic să văd stadionul gol. Erau mulți alți tunisieni care voiau să vină să mă vadă jucând", a spus Ons Jabeur în conferința de presă.

Ons Jabeur, despre performanța de la Roland Garros + mesaj superb pentru Haddad Maia

În ceea ce privește partida propriu-zisă, finalista de la Wimbledon și US Open 2022 nu are multe regrete. Evident, și-ar fi dorit calificarea în premieră în semifinalele French Open, dar e mulțumită că a făcut tot ce a depins de ea pentru a produce cel mai bun tenis.
"Am încercat să arăt cel mai bun tenis al meu și cred că, în general, am jucat foarte bine în acest turneu. Chiar am dat totul. Am încercat să fiu 100% pregătită și cred că am făcut față cu brio. Dacă cineva mi-ar fi spus la începutul turneului: "Crezi că vei juca aici sferturile de finală?" probabil că nu aș fi fost foarte sigură de răspuns", a mai spus tunisianca.
Nu în ultimul rând, Jabeur a ținut să o felicite pe Haddad Maia pentru calificarea în penultimul act, considerând-o pe braziliancă o deschizătoare de drumuri pentru America de Sud, așa cum este și Ons pentru tenisul african. Beatriz a devenit prima jucătoare din Brazilia care ajunge într-o semifinală de GS, din 1968 până în prezent.
"Simt că povestea mea și povestea ei sunt puțin asemănătoare. Sunt foarte fericită pentru ea și pentru Brazilia. Sper că poate face mult mai mult pentru țara ei. Se descurcă grozav și face lucruri mari pentru tenisul feminin", a concluzionat a 7-a jucătoare a lumii.
În penultimul act, Haddad Maia o va înfrunta azi pe Iga Swiatek (1 WTA), într-o confruntare transmisă în direct de Eurosport 1 după prima semifinală a zilei, Muchova - Sabalenka (ora 16:00)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo