Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros, ziua 6 | Begu, învinsă clar de Muchova! Alcaraz, Djokovic și Tsitsipas, în oprimi

Dani Morar

Actualizat 03/06/2023 la 01:05 GMT+3

Roland Garros, ziua 6 | Irina Begu va juca în turul 3 împotriva cehoaicei Karolina Muchova. Românca este la doar un pas de calificarea în optimile celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Tot vineri joacă și liderii mondiali din clasamentele ATP și WTA, Carlos Alcaraz și Iga Swiatek, dar și Novak Djokovic, care îl înfruntă pe spaniolul Davidovich Fokina.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Primele 4 optimi de pe tabloul masculin
  • Carlos Alcaraz - Lorenzo Musetti
  • Sebastian Ofner - Stefanos Tsitsipas
  • Novak Djokovic - Juan Pablo Varillas
  • Karen Khachanov - Lorenzo Sonego
Primele 4 optimi de pe tabloul feminin
  • Karolina Muchova - Elina Avanesyan
  • Anastasia Pavlyuchenkova - Elise Mertens
  • Elina Svitolina - Daria Kasatkina
  • Sloane Stephens - Aryna Sabalenka
UPDATE | Juan Pablo Varillas l-a învins pe Humbert Hurkacz în 5 seturi, scor 3,6, 6-3, 7-6(3), 4-6, 6-2 și a devenit al doilea jucător din Peru care ajunge în optimile de finală la un turneu de Grand Slam. Predecesorul său a fost Jaime Yzaga, care a reușit această performanță de 4 ori. În runda următoare, sportivul de 27 de ani va avea un duel de gală, cu Novak Djokovic.
Varillas a devenit primul jucător din istorie care ajunge să jace partide de 5 seturi în primele sale 5 meciuri pe tablourile principale la Grand Slam-uri. La Paris el câștigase în decisiv și partidele cu Juncheng Shang și roberto Bautista Agut. Anul trecut, la prima sa prezență pe tabloul principal la un Grand Slam, peruanul a pierdit în 5 seturi în fața lui Auger-Asliassime. La fel s-a întâmplat și la Australian Open 2023, când a fost învins în același mod de Alexander Zverev.
UPDATE | Carlos Alcaraz s-a calificat en-fanfare în optimile de finală de la Roland Garros, învingându-l în 3 seturi pe Dennis Shapovalov, scor 6-1, 6-4, 6-2. Liderul mondial va juca în runda următoare cu Lorenzo Musetti, care i-a aplicat o corecție la fel de serioasă lui Cameron Norrie.
picture

Carlos Alcaraz l-a surclasat pe Shapovalov și e în optimi la Roland Garros! Rezumatul partidei

UPDATE | Karolina Muchova a învins-o pe Irina Begu cu 6-3, 6-2 și s-a calificat în optimile de finală. Pentru un loc în sferturi, cehoaica se surprinzătoarea Elina Araratovna Avanesyan (134 WTA). Rusoaica de 20 de ani a intrat pe tabloul principal din postura de lucky-loser și a ajuns în optimi după ce le-a învins pe Belinda Bencic, Leolia Jeanjean și Clara Tauson.
UPDATE | Irina Begu a cedat total în setul secund! Românca este condusă cu 4-1.
UPDATE | Irina Begu a pierdut primul set al duelului cu Karolina Muchova, scor 3-6. Până la 3-3 s-a mers cap la cap, dar apoi cehoaica a preluat controlul și a câștihat 3 game-uri la rând.
picture

Irina Begu a pierdut primul set al duelului cu Muchova de la Roland Garros

UPDATE | Primul moment de cotitură la Begu - Mochova! Românca și-a pierdut serviciul și este condusă cu 5-3 în primul set. În game-ul anterior, Irina a reușit unul dintre cele mai frumoase puncte ale meciului.
picture

Irina Begu, punct superb în duelul cu Muchova de la Roland Garros! Românca, foarte sigură pe ea

UPDATE | Start de meci echilibrat între Begu și Muchova. Cele două jucătoare au fost fără greșeală la servviciu și scorul este 2-2.
UPDATE | A început partida Irina Begu - Karolina Muchova! Sportiva din Cehia servește prima.
UPDATE | În scurt timp va începe partida Irina Begu - Karolina Muchova, pe arena Simonne Mathieu.
UPDATE | Stefanos Tsitsipas s-a calificat la pas în optimile de finală, după o victorie clară în fața lui Diego Schwartzman, scor 6-2, 6-2, 6-3. În runda următoare, elenul îl va întâlni pe surprinzătorul Sebastian Ofner, care l-a învins în 5 seturi pe Fabio Fognini.
UPDATE | Lorenzo Musetti s-a califcat fără probleme în optimile de finală, după o victorie în 3 seturi în fața lui CAmeron Norris, scor 6-1, 6-2, 6-4. Italianul va juca în runda următoare împotriva învingătorului din disputa Crlos Alcaraz - Dennis Shapovalova, ultima a zilei pe Arena Philippe Chatrier.
UPDATE | Magnificul Djokovic, în optimi la Roland Garros, după meciul turneului! Testat serios de Davidovich Fokina și fluierat de francezi la finalul setului doi, Nole a făcut un meci mare și s-a impus cu 7-6, 7-6, 6-2 Sârbul e la turație maximă spre al 23-lea Grand Slam și va juca în optimi cu Varillas sau Hurkacz!
picture

Așa a încheiat Djokovic disputa de colecție cu Davidovich Fokina, în turul 3 la Roland Garros

UPDATE | Sebastian Ofner face turneul carierei la French Open. Accidentat în ultimul an, austriacul a avut rezultate promițătoare în Challengeruri, după revenire, iar acum confirmă la cel mai înalt nivel.
Sportivul de 27 de ani clasat pe locul 118 ATP a trecut azi de Fabio Fognini, la capătul unui thriller de 5 seturi, încheiat cu 5-7, 6-3, 7-5, 1-6, 6-4 în favoarea austriacului. În turul următor, Ofner va juca împotriva învingătorului din duelul Schwartzman - Tsitsipas.
UPDATE | Sloane Stephens, finalista de la Roland Garros 2018, merge în optimile de finală, după un succes cu Yulia Putintseva, scor 6-3, 3-6, 6-2. În manșa următoare, sportiva din SUA o va întâlni pe Aryna Sabalenka, favorita 2 a competiției de la Paris.
UPDATE | Elina Avanesyan, numărul 134 WTA, a acces în optimile French Open, după o dispută de trei seturi, scor 3-6, 6-1, 7-5 cu daneza de 20 de ani Clara Tauson. În turul următor, rusoaica, ajunsă pe tablou din postura de lucky loser, o va întâlni pe învingătoarea din duelul Begu - Muchova.
UPDATE | Novak Djokovic îl conduce cu 7-6, 7-6 pe Davidovich Fokina, după o dispută pe muchie de cuțit, care a durat deja aproape 2 ore și 50 de minute.
picture

Irepetabil! Punct "extraterestru" între Djokovic și Davidovich Fokina, în tie-break-ul setului 2

UPDATE | Elina Svitolina își confirmă forma excelentă avută după naștere prin calificarea în optimile de la Roland Garros. Ucraineanca a revenit de la 0-1 la seturi în duelul cu Blinkova, calificându-se mai departe cu 2-6, 6-2, 7-5. În optimi, sportiva de 28 de ani, sfertfinalistă de 3 ori la French Open, o va întâlni pe rusoaica Daria Kasatkina.
picture

Svitolina, fluierată de francezi pentru ce a făcut la finalul meciului cu rusoaica Blinkova

UPDATE | Novak Djokovic a câștigat primul set al disputei cu Davidovich Fokina, din primul tur la Paris. De două ori cu break în spate, sârbul a revenit impresionant și a jucat din nou perfect în momentele cheie. S-a terminat 7-6 pentru sârb, după o oră și 23 de minute de joc.
picture

O oră și 23 de minute! Așa s-a încehiat un prim set incredibil între Djokovic și Davidovich Fokina

UPDATE | Cu victoria impresionantă de azi, Lorenzo Sonego a bifat primul său succes din carieră, după ce a fost condus cu 2-0 la seturi.
De asemenea, italianul a mai bifat o premieră pentru ultimii doi ani: Rublev e primul jucător de top 10 ATP învins de la...Rublev în 2021 (sferturile de la Roma).
UPDATE | Revenire de zile mari la Roland Garros, acolo unde Lorenzo Sonego a întors de la 0-2 la seturi duelul cu numărul 7 ATP, Andrey Rublev. Italianul s-a impus după 3 ore și 45 de minute cu 5-7, 0-6, 6-3, 7-6, 6-3.
În optimile de finală, Sonego va întâlni un alt rus, Karen Khachanov.
UPATE | Karen Khachavov a avut o misiune grea pentru a ajunge în optimile Roland Garros. Rusul a stat pe teren 3 ore și 45 de minute, înainte de a trece de australianul Thanasi Kokkinakis, scor 6-4, 6-1, 3-6, 7-6(5).
Pentru rus urmează un duel extrem de greu, cel mai probabil cu Andrey Rublev, numărul 7 ATP.
UPDATE | Aryna Sabalenka s-a calificat ca un tăvălug în optimile de finală de la Roland Garros: 6-2, 6-2 cu Rakhimova! Bielorusa e la cel mai bun turneu din carieră la Paris, unde nu trecuse niciodată de turul 3!
Ea o va întâlni în manșa următoare pe învingătoarea din disputa Sloane Stephens - Yulia Putintseva.
UPDATE | Anastasia Pavlyuchenkova, ajunsă pe 333 WTA după accidentarea care i-a dată bătăi de cap în ultimul an, s-a calificat în optimi la Roland Garros, după 4-6, 6-3, 6-0 cu Potapova (25 WTA).
În vârstă de 31 de ani, Pavlyuchenkova, finalistă la Roland Garros în 2021, a jucat în multe momente în seturile doi și trei ca în vremurile bune. În optimile de finală, ea o va întâlni pe Elise Mertens.
UPDATE | Favorita 3, Jessica Pegula, a fost învinsă categoric de Elise Mertens (favorita 28), în turul 3 de la Roland Garros. Belgianca nu i-a dat nicio șansă adversarei, impunându-se cu 6-1, 6-3, după o oră și 22 de minute de joc.
În turul următor, Elise, fostă semifinalistă la Australian Open (2018) o va întâlni pe învingătoarea din disputa Pavlyuchenkova - Potapova.
UPDATE | Daria Kasatkina s-a calificat în optimile Roland Garros, după ce a învins-o în doar 57 de minute pe Peyton Stearns (locul 69 WTA), scor 0-6, 1-6. Favorita nr. 9 de la Paris o va înfrunta în continuare pe câștigătoarea meciului dintre Anna Blinkova și Elina Svitolina.
UPDATE | Au început primele meciuri ale zilei, Peyton Stearns - Daria Kasatkina și Karen Khachanov - Thanasi Kokkinakis. Meciul de pe tabloul masculin este în direct pe Eurosport 1.

Irina Begu a obținut deja cel mai bun rezultat din carieră la Roland Garros, dar caută o performanță și mai mare și este gata să lupte pentru calificarea în optimi. Sportiva noastră, locul 27 WTA, va evolua în turul 3 împotriva Karolinei Muchova, cehoaica de pe locul 43 mondial.
Organizatorii au anunțat programul zilei de vineri de la Roland Garros, iar meciul dintre Irina Begu și Karolina Muchova e programat al patrulea pe terenul Simonne-Mathieu, după partidele dintre Khachanov – Kokkinakis, Blinkova – Svitolina și Musetti – Norrie. Prin urmare, meciul dintre Begu și Muchova va începe după ora 18, ora României.
Doar două întâlniri directe au existat până acum între cele două, românca impunându-se în ambele ocazii, pe zgură, la fel cum se va juca și de această dată. Pentru calificarea în turul 3, Begu și-a asigurat un cec în valoare de 152.694 de dolari, dar o eventuală calificare i-ar dubla încasările.
Tot pe tabloul feminin va juca și liderul WTA, Iga Swiatek. Poloneza o întâlnește pe Xinyu Wang, locul 80 în lume. Chinezoaica are o cotă de 18 la casele de pariuri, în timp ce Swiatek e mare favorită, având o cotă de 1,02.

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz joacă în 16-imile de la Roland Garros

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz își continuă duelul de la distanță, un posibil duel direct putând avea loc în semifinalele competiției. Ambii vor avea parte de partide mai dificile decât cele din primele două tururi.
Sârbul îl întâlnește pe spaniolul Davidovich Fokina, locul 34 ATP. Partida va avea loc pe Arena Philippe Chatrier, după încheierea a două dispute de pe tabloul feminin. Alcaraz joacă pe același teren împotriva canadianului Shapovalov, nu mai devreme de 21:15.
Meciurile zilei pe tabloul masculin la Roland Garros:
  • Altmaier – Dimitrov
  • Khachanov – Kokkinakis
  • Nishioka – Seyboth Wild
  • Zhang Zhizhen – Casper Ruud
  • Musetti – Cameron Norrie
  • Djokovic – Davidovich
  • Alcaraz – Shapovalov
Meciurile zilei pe tabloul feminin la Roland Garros:
  • Ekaterina Alexandrova – Haddad Maia
  • Danilovic – Jabeur
  • Elena Rybakina – Sorribes Tormo
  • Iga Swiatek – Xinyu Wang
  • Elise Mertens – Jessica Pegula
  • Blinkova – Svitolina
  • Rakhimova – Sabalenka
  • Muchova – Irina Begu
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol