Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros, ziua 9 | Zverev, în sferturi, după victoria cu Dimitrov. Swiatek și Rune, mai departe

Dani Morar

Actualizat 06/06/2023 la 00:01 GMT+3

Roland Garros, ziua 9 | Iga Swiatek s-a calificat în sferturi luni după ce Lesia Tsurenko s-a retras la scorul de 5-1. Holger Rune a câștigat un meci nebun de cinci seturi cu Cerundolo, iar Zverev s-a impus fără emoții în fața lui Grigor Dimitrov.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

UPDATE | Alexander Zverev a obținut luni seară calificarea în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov în minimum de seturi, scor 6-1, 6-4, 6-3, după două ore și 19 minute de joc. Germanul a arătat un nivel de joc foarte bun și se va duela în continuare cu Etcheverry la Paris.
UPDATE | Tomas Martin Etcheverry s-a calificat s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, la Roland Garros. Argentinianul de pe locul 49 ATP, în vârstă de 23 de ani, l-a învins în optimi pe Yoshihito Nishioka (33 ATP) cu scorul de 7-6 (8), 6-0, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore de joc. În continuare, Etcheverry se va duela cu Zverev.
UPDATE | Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce Lesia Tsurenko a decis să se retragă la scorul de 5-1 pentru poloneză, după 29 de minute de joc. Ucraineanca a avut probleme fizice, iar echipa medicală a intervenit pe teren, luându-i tensiunea. Nu a mai putut continua, iar Swiatek merge mai departe, acolo unde o va întâlni pe Coco Gauff.
UPDATE | Holger Rune s-a calificat în sferturile de finală pentru al doilea an la rând la Roland Garros. Danezul în vârstă de 20 de ani a trecut în cinci seturi de Francisco Cerundolo cu scorul de 7-6 (3), 3-6, 6-4, 1-6, 7-6 (7), la capătul unui meci care a durat patru ore și 3 minute de joc. Rune se va duela în continuare cu Casper Ruud, finalistul de anul trecut.
picture

Holger Rune, victorie uluitoare la Roland Garros cu Cerundolo, după mai bine de 4 ore de joc

UPDATE | Coco Gauff, favorita numărul 6, s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce a trecut de slovaca Anna Karolina Schmiedlova cu scorul de 7-5, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 31 de minute de joc. Americanca în vârstă de 19 ani se poate întâlni în sferturi cu Iga Swiatek, campioana en-titre și liderul mondial din WTA, în ceea ce ar fi reeditarea finalei din 2022.
picture

Coco Gauff e în sferturi la Roland Garros! Americanca a învins-o pe Schmiedlova în optimi la Paris

UPDATE | Casper Ruud s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros după ce a trecut de Nicolas Jarry cu scorul de 7-6 (3), 7-5, 7-5, la capătul unui meci care a durat trei ore și 22 de minute de joc. Pentru norvegian urmează meciul cu învingătorul dintre Rune și Cerundolo.
picture

Jarry, punct epic câștigat la Roland Garros, în meciul cu Ruud. Aplauze la scenă deschisă

UPDATE | Final de meci între Sorribes Tormo și Haddad Maia. Cele două au fost aproape de a scrie istorie, fiind la doar 16 minute distanță de cel mai lung meci jucat vreodată la Roland Garros. Brazilianca s-a impus în 3 seturi, scor 6-7, 6-3, 7-5, după 3 ore și 51 de minute de joc.
Sorribes Tormo-Haddad Maia devine cel mai lung meci al sezonului. Cel mai lung de pana acum a fost Haddad Maia-Kalinina, la Roma, 3 ore si 41 de minute. Pentru Haddad Maia este o performanță cu atât mai incredibilă cu cât a devenit prima jucătoare din Brazilia care atinge faza sferturilor la Roland Garros din 1968 încoace.
UPDATE | Meci epic între Sorribes Tormo și Haddad Maia. Condusă cu set și 3-0, brazilianca a revenit uimitor și a împins partida în decisiv.
Se joacă de două ore și 25 de minute, iar scorul este 7-6(3), 3-6.
UPDATE | Ons Jabeur s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros, după o victorie scurtă, scor 6-3, 6-1 cu sportiva din SUA, Bernarda Pera.
Dublă finalistă de Grand Slam în 2022, tunisianca, numărul 7 WTA, o va întâlni în turul următor pe învingătoarea din duelul Sorribes Tormo - Haddad Maia.
Cu succesul de azi, Jabeur a devenit prima jucătoare din Africa (feminin și masculin) care bifează sfert de finală la toate cele 4 Grand Slamuri.
Știrea inițială

Roland Garros, ziua a 9-a, preview

Roland Garros, ziua 9 | Iga Swiatek în optimile turneului împotriva sportivei din Ucraina, Lesia Tsurenko. Partida se va disputa pe arena Suzanne Lenglen, după încheierea meciurilor Sorribes Tormo – Haddad Maia și Holger Rune – Cerundolo. Poloneza vine după succesul senzațional obținut în fața chinezoaicei Xinyu Wang. Ea a devenit doar a patra jucătoare din ultimii 10 ani care reușește un dublu 6-0 într-un meci de pe tabloul principal de la Roland Garros.
Adversara ei este fără set pierdut până în acest moment, după ce le-a eliminat rând pe rând pe Krejcikova, Lauren Davis (retrasă în setul secund) și Bianca Andreescu. Chiar și așa, cota sa la casele de pariuri variază între 12 și 16, în timp ce liderul mondial are o cotă de 1,03.
Ziua începe cu partidele Bernada Pera – Ons Jabuer și Sorribes Tormo – Haddad Maia, de pe tabloul feminin. Primul meci va avea loc pe Philippe Chatrier, iar al doilea pe Suzanne Lenglen, de la ora 12:00.
Citește și:

Holger Rune speră la un parcurs cât mai lung la Roland Garros

Rune este față în față cu istoria la Roland Garros și se numără printre cei 6 capi de serie care încă sunt în competiție. Norvegianul îl întâlnește pe argentinianul Fracisco Cerundolo, cel care l-a eliminat în turul 3 pe Taylor Fritz, cel care devenise inamicul numărul 1 al publicului din Paris.
O altă partidă foarte interesantă de pe tabloul masculin va avea loc între Grigo Dimitrov, locul 29 ATP, și Alexander Zverev, ocupantului locului 27 mondial. Neamțul a câștigat 3 din precedentele 4 întâlniri și e favorit și mâine, în meciul care încheie ziua la Roland Garros.
Partidele zilei de pe tabloul masculin la Roland Garros:
  • Nicolas Jarry – Casper Ruud
  • Holger Rune – Francisco Cerundolo
  • Tomas Martin Etcheverry – Yoshihhito Nishioka
  • Grigor Dimitrov – Alexander Zverev
Partidele zilei de pe tabloul feminin la Roland Garros:
  • Bernarda Pera – Ons Jabeur
  • Sorribes Tormo – Haddad Maia
  • Anna Schmiedlova – Coco Gauff
  • Iga Swiatek – Lesia Tsurenko
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol