Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, întrebat cine e favorit în semifinala cu Djokovic, la Roland Garros. "Asta cred!"

Cristian Mihală

Publicat 07/06/2023 la 08:20 GMT+3

Carlos Alcaraz - Novak Djokovic este finala din semifinale, la Roland Garros. Numărul unu mondial este de părere că sârbul rămâne favorit, chiar dacă specialiștii îl văd cu prima șansă pe sportivul din Spania.

Carlos Alcaraz - Stefanos Tsitsipas, în sferturi la Roland Garros. Rezumatul meciului

Carlos Alcaraz a reușit unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei și l-a învins de o manieră categorică pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-2, 6-1, 7-6 (5), după două ore și 16 minute de joc. Ibericul a practicat un tenis încântător și l-a transformat pe elen într-un sparing-partner pe aproape întreaga durată a jocului.
Pentru Alcaraz este prima dată când ajunge în careul de ași la Roland Garros, acolo unde îl așteaptă un duel de gală, cu Novak Djokovic. Cei doi s-au întâlnit o singură dată până acum, Carlitos impunându-se anul trecut, în finala de la Madrid (6-7, 7-5, 7-6).
Lucrurile vor sta diferit acum, crede jucătorul iberic, Grand Slamurile necesitând o altă abordare. Cu 22 de turnee de Mare Șlem în palmares, Nole pleacă din postura de favorit, crede Alcaraz, chiar dacă specialiștii au altă părere. Bookmakerii îi oferă o cotă de doar 1,45 lui Carlitos, în timp ce un succes al lui Djokovic primește o cotă de 2,75.
"Este unul dintre cei mai buni din istorie și nu se pune problema dacă va ține pasul cu ritmul meu, ci mai degrabă invers; Djokovic va fi întotdeauna favorit în meciurile pe care le joacă. Ce mă uimește cel mai mult la Novak este modul în care lovește mingea și arsenalul său complet de lovituri. Te face să nu vezi niciun defect în tenisul lui și nivelul lui mediu este foarte ridicat, te obligă să-ți menții cel mai bun tenis pentru o lungă perioadă de timp.
Cred că faptul că are 45 de semifinalele de Grand Slam e foarte important, îi dă multă încredere și este favoritul. Oriunde va concura, va fi favoritul, în orice turneu, pentru că este o adevărată legendă. Nu spun asta pentru a pune presiune, asta cred. A câștigat de două ori aici și ar fi fost mult mai multe dacă nu s-ar fi întâlnit cu cel mai bun din istorie pe această suprafață", a spus Alcaraz.
Întrebat despre șansele sale vineri, numărul unu mondial a explicat că are încredere totală în jocul său și că parcursul de până acum îi dă un mare boost de moral înainte de duelul din "careul de ași".
"În acest moment mă simt unul dintre cei mai buni din lume și cred că o arăt prin nivelul jocului meu. Am o încredere enormă în toate aspectele jocului și mă simt grozav atât fizic, cât și psihic.
Pentru mine, este incredibil să fiu într-o semifinală de Grand Slam împotriva lui Novak. Îmi amintesc că am urmărit toate duelurile lui împotriva lui Rafa aici, la Paris, și îmi spuneam că într-o zi voi fi și eu acolo. Din fericire, acea zi a venit, deci este un vis devenit realitate. Voi încerca să îmi impun stilul de joc și să fac un joc grozav", a adăugat Carlitos.

Alcaraz, despre duelul cu Tsitsipas, de la Roland Garros

În privința partidei din sferturi, cu Tsitsipas, Alcaraz s-a declarat foarte mulțumit de nivelul arătat în primele două seturi. În manșa a treia și-a pierdut concentrarea, permițându-i grecului să revină de la 2-5, iar acest lucru s-a datorat unor momente în care și-a pierdut concentrarea.
"Astăzi tot ce am făcut mi s-a părut simplu, m-am simțit foarte confortabil în orice moment și am simțit că fiecare lovitură se duce unde mi-am dorit. Consider că a fost unul dintre cele mai bune meciuri din întreaga mea viață.
Cheia a fost să rămân concentrat pentru a evita greșelile. În fața unor astfel de jucători, pierderea concentrării pentru câteva minute te face să suferi și asta s-a întâmplat în setul 3. Eram pe cale să pierd setul trei și asta e o lecție pentru viitor. Mi-a plăcut foarte mult să joc tenis astăzi și îmi place să văd cum toată lumea vrea să-mi vadă meciurile. Aș dori să continui să inspir multă lume", a concluzionat murcianul.
În ultimii 30 de ani, doar Andrei Medvedev, Rafael Nadal și Novak Djokovic au ajuns în semifinale la Roland Garros la o vârstă mai fragedă decât Carlos Alcaraz (20 de ani și 23 de zile).
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo