Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, prima reacție după eliminarea de la Roland Garros! "Nu am mai simțit niciodată așa ceva"

Bianca Dumitru

Actualizat 09/06/2023 la 22:00 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost învins în 4 seturi de Novak Djokovic în această după-amiază, în semifinalele Roland Garros, după ce s-a confruntat cu probleme fizice în startul setului 3. După meci, ibericul a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat, spunând că nu s-a gândit în niciun moment la retragere.

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic, din semifinalele Roland Garros

Carlos Alcaraz a fost eliminat în această după-amiază din semifinalele Roland Garros, după ce a pierdut în 4 seturi în fața lui Novak Djokovic, scor 3-6, 7-5, 1-6, 1-6, după 3 ore și 15 minute de joc.
Din păcate, risipa de efort depusă de iberic în multe momente din primele seturi i-a fost "fatală". La 1-1 în setul 3, ibericul a rămas "înțepenit" pe teren, acuzând probleme la gamba piciorului drept. Alcaraz nu putea cere intervenția medicului decât la pauza de după game-ul 3 și a decis să renunțe la game-ul în care urma să servească pentru a putea fi îngrijit.
picture

Scene dramatice la Roland Garros! Alcaraz a pierdut un game pentru a putea primi îngrijiri medicale

Astfel, Djokovic a făcut un break fără să joace și de acolo totul s-a năruit pentru liderul ATP, care nu a mai avut încrederea de a ataca punctele ca până în acel moment, pentru a nu risca o accidentare mai gravă.
După meci, Carlos Alcaraz a explicat ce s-a întâmplat, spunând că nu s-a mai confruntat niciodată cu o problemă fizică atât de intensă. Ibericul a dezvăluit că a avut crampe în tot corpul și că acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza tensiunii pe care a simțit-o pe tot parcursul partidei și a intensității jocului.
"Mi-a fost foarte greu. Nu am simțit niciodată ceea ce am simțit astăzi. Nu am simțit niciodată o asemenea tensiune. Am fost dezamăgit de mine. Într-un joc ca acesta, să încep simțindu-mă bine fizic și să am crampe la sfârșitul setului doi - începutul setului trei, a fost foarte dezamăgitor. Dar astfel de lucruri se întâmplă și trebuie să faci față.
Primele două seturi au fost foarte intense. Am avut crampe la braț, iar la începutul celui de-al treilea set, am început să am crampe în tot corpul, nu doar la picioare, și la brațe, peste tot.
Mi-a fost foarte greu să mă mișc în al treilea set. În setul patru, am avut o șansă mică, dar a fost foarte greu. Am început să am crampe în tot corpul. Cred că a fost din cauza tensiunii din meci. Am fost foarte nervos la începutul jocului.
Am fost tensionat în primele seturi. Primele două au fost foarte intense, cu schimburi frumoase, schimburi dificile, drop shot-uri, sprinturi... Djokovic are o combinație de stiluri de joc diferite, dar principalul lucru a fost tensiunea pe care am simțit-o în primele două seturi.
Mi s-a întâmplat să am crampe în timpul meciurilor, dar nu la acel nivel. Pot să vă dau un exemplu, meciul cu Stefanos Tsitsipas din 2021 la US Open. Am avut crampe și atunci, dar nu la această intensitate", a declarat Carlos Alcaraz, la conferința de presă.
Citește și:

Alcaraz: "Dacă m-aș fi retras, ar fi fost groaznic"

Liderul ATP a vorbit și despre cum s-a simțit pe teren împotriva lui Novak Djokovic. În plus, întrebat dacă s-a gândit să se retragă după problemele fizice, Alcaraz a spus că nu a luat deloc în considerare această opțiune, explicând că a avut multe de învățat din acest meci.
"Fără îndoială, nu este ușor să joci împotriva lui Novak. Este o legendă a sportului. Dacă cineva spune că vine pe teren să joace împotriva lui Novak fără să se simtă emoționat, minte!
Desigur, atunci când jucăm o semifinală, suntem foarte emoționați, dar cu atât mai mult când ne confruntăm cu Djokovic. Acesta este adevarul. Data viitoare când o să-l înfrunt pe Novak, sper să mă simt puțin diferit, dar voi fi totuși nervos!
Nu, nu m-am gândit niciodată să mă retrag într-o semifinală de Grand Slam, dacă m-aș fi retras ar fi fost groaznic pentru mine. În al patrulea set, m-am gândit că poate am 1% șanse să revin. Am avut puncte de break, apoi doar am continuat să joc. În mintea mea, nici în al patrulea set nu mă gândeam să mă retrag.
Ei bine, trebuie să înveți dintr-un meci de acest tip și dintr-o astfel de experiență. Aș spune că am învățat câteva lecții din acest meci. Voi încerca să mă asigur că nu mi se va mai întâmpla așa ceva într-un astfel de meci.
Trebuie să învăț din această experiență. Este ceva de care trebuie să mă ocup. Și bineînțeles, voi avea mai multă experiență în meciurile următoare", a completat ibericul de 20 de ani.
picture

Top 5 cele mai tari puncte ale meciului dintre Alcaraz și Djokovic, din semifinalele Roland Garros

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo