Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka s-a resemnat în "războiul" cu sportivele din Ucraina: "Nu-mi mai irosesc energia!"

Irina Aldea

Publicat 26/05/2023 la 16:39 GMT+3

Aryna Sabalenka este, potrivit unor studii aplicate pe rețelele de socializare, una dintre cele mai detestate tenismene din circuitul feminin. Bielorusa este adesea criticată de ucrainence pentru că nu adoptă o poziție vehementă în cazul războiului Rusiei în Ucraina.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Aryna Sabalenka se pregătește de zor pentru debutul la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Bielorusa a cucerit titlul la Australian Open la începutul anului, iar pe zgură a triumfat la Madrid, astfel că are încredere înainte de meciul de deschidere de la Paris. Aryna Sabalenka va debuta împotriva ucrainencei Marta Kostyuk, ceea ce va reprezenta un meci plin de încărcătură emoțională.
Marta Kostyuk, a 39-a jucătoare a lumii, a fost foarte vocală în privința războiului din Ucraina și a cerut ca sportivele din Rusia și Belarus să fie interzise în circuit, dar WTA nici nu se gândește la o astfel de măsură drastică. Aryna Sabalenka de cealaltă parte a transmis în repetate rânduri că nu poate control războiul, dar dacă ar putea-o face, l-ar opri fără să stea pe gânduri.
CITEȘTE ȘI:

Aryna Sabalenka s-a resemnat în "războiul" cu sportivele din Ucraina

În ciuda tuturor declarațiilor contr-război pe care le-a avut, Sabalenka tot nu a scăpat de criticile colegelor din Ucraina: "Mi-aș dori să depindă de mine ca războiul să înceteze. Înțeleg de ce tenismenii ucraineni nu vor să dea mâna cu mine, știu că se confruntă cu criticile compatrioților lor dacă o fac.
Părerea mea este că politica nu ar trebui să fie atât de prezentă în sport, dar le înțeleg poziția și nu am nicio problemă. Dacă este mai bine pentru ei să nu-mi strângă mâna, o accept. Dacă sunt oameni care mă urăsc pentru că sunt din Belarus, nu pot face nimic pentru a schimba asta și vreau să nu-mi mai irosesc energia pentru asta", a afirmat Aryna Sabalenka, o mare favorită la titlul de la Roland Garros 2023.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo