Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benoit Paire, după înfrângerea cu Norrie din primul tur de la Roland Garros: "E ridicol"

Alex Masgras

Publicat 29/05/2023 la 19:56 GMT+3

Benoit Paire s-a plâns de mingile folosite la Roland Garros, după eliminarea din primul tur. Francezul l-a condus pe Cameron Norrie cu 2-1 la seturi, dar a pierdut duelul de pe Suzanne-Lenglen, în ciuda faptului că a fost susținut de fanii francezi pe toată durata partidei.

Paire - Norrie - Roland-Garros Rezumat

Benoit Paire a fost aproape de a produce o surpriză în primul tur de la Roland Garros. Francezul, ajuns pe locul 149 ATP, l-a întâlnit în turul inaugural de la Paris pe Cameron Norrie (13 ATP). Francezul a condus cu 2-1 la seturi, iar în setul decisiv a avut un avantaj de un break la 3-1 și 4-2. Cu toate acestea, Norrie a reușit să revină și să obțină calificarea în turul secund cu 7-5, 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, după 3 ore și 36 de minute de joc.
La finalul partidei de pe Suzanne-Lenglen, Benoit Paire a recunoscut superioritatea adversarului său, dar s-a plâns de mingile care se folosesc la Roland Garros. Francezul consideră că acestea nu sunt rezistente și că este nevoie de multă forță în lovituri pentru a putea închide punctele.
Citește și:

Benoit Paire, după eliminarea de la Roland Garros:"E păcat că am jucat cu astfel de mingi"

"E ridicol, mingile se fac mai mari în două secunde, mingile noi nu rezistă nici măcar un game, sunt niște prostii. Dar nu acesta este motivul pentru care nu am câștigat, cu toate că nu poți juca tenis cu acest tip de mingi. Nu poți ataca și nu poți avansa.
E un stil diferit de tenis, e nevoie de multe calități fizice, lupta e câștigată de cel care poate ține mai mult mingea în joc din spatele terenului. Jocul meu se bazează pe serviciu și pe lovituri puternice, dar mingea nu se mișcă, e groaznică. Trebuie să o lovești foarte tare, altfel nu se mișcă.
Roland Garros este unul dintre cele mai bune turnee din lume și noi jucăm cu aceste mingi, dar azi am pierdut pentru că a fost mai bun Cameron. E păcat că am jucat cu astfel de mingi", a declarat Benoit Paire, potrivit Punto de Break.
Cameron Norrie, calificat în turul al doilea de la Roland Garros, va trebui să se confrunte din nou cu publicul francez în runda următoare, deoarece îl va întâlni pe Lucas Pouille. Francezul de pe locul 675 ATP l-a învins din nou pe Jurij Rodionov (134 ATP), jucător pe care l-a învins și în ultimul tur al calificărilor și care a ajuns pe tabloul principal din postura de Lucky Loser. Pouille s-a impus duminică cu 6-2, 6-4, 6-3.
Turneul de Grand Slam de la Roland Garros este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și în aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo