Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Capii de serie "au căzut ca muștele", la Roland Garros! 22 de favoriți, OUT în primul tur

Cristian Mihală

Actualizat 31/05/2023 la 08:09 GMT+3

Surprize mari în primul tur la Roland Garros 2023, acolo unde 22 de capi de serie au fost deja eliminați. Daniil Medvedev, favoritul 2, a părăsit competiția la masculin, în timp ce la feminin cele mai sonore nume care au fost eliminate au fost Barbora Krejcikova și Maria Sakkari.

Roland Garros | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Thiago Seyboth Wild

După 64 de meciuri jucate, Roland Garros 2023 și-a luat rămas bun de la un contingent important de capi de serie, atât masculin, cât și în competiția feminină. Tenisul este din ce în ce mai echilibrat și surprinzător, astfel că un total de 22 de favoriți au părăsit deja competiția (8 la masculin, 14 la feminin).

Medvedev, marea dezamăgire la Roland Garros 2023

Cu un sezon excelent pe zgură, care a culminat cu victoria din finala de la Roma, contra lui Rune (primul ATP 1000 al rusului pe suprafața roșie), Medvedev era văzut printre marii favoriți de la Roland Garros. Statutul era întărit de faptul că a evitat jumătatea superioară, unde au fost extrași Alcaraz și Djokovic, cei doi mari favoriți ai competiției.
Chiar și așa, capul de serie 2 a fost învins în prima rundă de Thiago Seyboth Wild, ocupantul locului 172 în clasamentul ATP. Rusul a avut 2-1 la seturi și părea desprins în câștigător, dar Seyboth Wild a reușit o revenire formidabilă și s-a impus cu scorul final de 7-6(5), 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-4, după mai bine de 4 ore de joc.
De 23 de ani nu se mai întâmplase ca unul dintre primii doi capi de serie să fie eliminați în primul tur la Paris. În 2000, Mark Philippoussis provoca o asemenea surpriză, învingându-l pe Pete Sampras.

Krejcikova, învingătoarea din 2021, eliminată de la French Open

Barbora Krejcikova, campioană în 2021 la Roland Garros, a fost eliminată la ediția din acest an încă din primul tur. Cap de serie numărul 13, Krejciova a cedat în fața ucrainencei Lesia Tsurenko (66 WTA), aceasta din urmă impunându-se cu 6-2, 6-4, după doar o oră și 29 de minute de joc.
Înfrângerea e cu atât mai surprinzătoare, cu cât cehoaica se anunța singură printre marile favorite de la Paris, înainte de startul competiției.
"La turneul de la Miami am spus că Iga Swiatek, Elena Rybakina și Aryna Sabalenka domină circuitul mondial. Dar cred că există și alte sportive extrem de consistente, capabile să le învingă pe marile scene ale lumii. Și cred că eu sunt una dintre aceste jucătoare.
Joc foarte bine de la începutul anului, am câștigat la Dubai, lucru care pare să fie uitat. Totul este doar despre aceste trei jucătoare și cred că e incorect. Nu mă înțelegeți greșit, Iga, Elena și Aryna merită atenție, au demonstrat pe teren de ce sunt în stare, dar cred că eu și alte sportive ca mine suntem ignorate, deși avem rezultate foarte bine", a spus Krejcikova pentru Eurosport înainte de startul competiție.
picture

Tsurenko - Krejcikova - Roland-Garros Rezumat

După un 2021 de excepție, în care a câștigat Roland Garros, Krejcikova a ajuns pe locul 2 WTA și se anunța principala adversară a lui Iga Swiatek, care a preluat fotoliul de lider WTA după retragerea lui Ash Barty. După un sfert la Australian Open, anul trecut, cehoaica de 27 de ani a avut un sezon în care a avut multe sincope, accidentându-se și apoi evoluând sub standardele cu care ne-a obișnuit.
Anul acesta, s-a impus la dublu la Australian Open, dar a câștigat și turneul de la Dubai, unde a trecut exclusiv de sportive de top: Daria Kasatkina, Petra Kvitova, Aryna Sabalenka, Jessica Pegula și Iga Swiatek. În finala de la Dubai, cehoaica nu i-a dat nicio șansă liderului mondial Iga Swiatek, de care a trecut, scor 6-4, 6-2.

Begu, singurul cap de serie în zona sa de tablou

Victorioasă în primul tur la French Open, Irina Begu are o șansă excelentă în capitala Franței. Ea are în față câteva tururi mult mai ușoare decât arătau "calculele hârtiei". Maria Sakkari, capul de serie numărul 8, și posibila adversară a româncei în turul 3, a părăsit competiția după ce a cedat un duel foarte echilibrat, cu Karolina Muchova, scor 6-7, 5-7.
Magda Linette (cap de serie 21) a fost învinsă de Leylah Fernandez, iar Belinda Bencic, campiona olimpică și cap de serie 12, a pierdut surprinzător în fața Elinei Avanesyan, o rusoaică clasată pe 134 WTA, ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser.
Ca atare, Irina Begu a rămas singurul cap de serie din acea zonă a tabloului de la French Open. În teorie, cea mai grea adversară pentru sportiva noastră e Karolina Muchova (43 WTA), pe care o poate întâlni în turul 3, dacă cele două vor merge mai departe.
Irina Begu nu a reușit încă să ajungă în sferturile de finală la o competiție de Grand Slam. Cele mai bune performanțe ale sale la acest nivel au fost optimile (Australian Open 2015 și Roland Garros 2016 și 2022).
Duelul Irina Begu - Sara Errani, din turul secund de la Roland Garros va avea loc azi, în jurul orei 16:00, pe Eurosport 2.
Capii de serie eliminați de la Roland Garros în primul tur
  • Félix Auger-Aliassime
  • Bernabé Zapata
  • Daniel Evans
  • Ben Shelton
  • Miomir Kecmanovic
  • Jan-Lennard Struff
  • Botic Van de Zandschulp
  • Daniil Medvedev
  • Marie Bouzkova
  • Victoria Azarenka
  • Barbora Krejcikova
  • Veronika Kudermetova
  • Anhelina Kalinina
  • Shelby Rogers
  • Petra Kvitova
  • Sorana Cîrstea
  • Maria Sakkari
  • Magda Linette
  • Belinda Bencic
  • Martina Trevisan
  • Karolina Pliskova
  • Shuai Zhang
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo