Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De ce poartă Novak Djokovic un plasture pe piept. Sârbii au dezvăluit adevăratul motiv la Roland Garros

Irina Aldea

Actualizat 01/06/2023 la 15:54 GMT+3

Novak Djokovic a purtat un plasture pe piept pe durata meciului cu Marton Fucsovics de la Roland Garros, iar jurnaliștii au fost foarte curioși să afle pentru ce este folosit. Sârbul a oferit un răspuns savuros care a ajuns viral pe rețelele de socializare, dar curiozitatea a rămas la un nivel crescut în privința plasturelui de pe pieptul lui Nole.

Djokovic - Fucsovics - Roland-Garros Rezumat

Novak Djokovic caută echilibrul perfect pentru organismul său, spunând adesea în trecut că pentru el, corpul este un templu. Djokovic a spus la Roland Garros că folosește energia lui Iron Man și oricât de amuzant ar suna, plasturele de pe pieptul său poartă numele de "Tao Patch" și transmite semnale către corp. Acesta este ultimul dispozitiv folosit de Novak pentru a-și măsura și a-și îmbunătăți randamentul pe teren.
Sârbul e într-o continuă căutare de noi metode prin care se poate îmbunătăți, căutând mereu să fie la 110% pe teren. Nu este tocmai surprinzător să-l vedem pe sârb purtând un plasture pe piept, asta pentru că Djokovic caută mereu metode alternative prin care să fie mai bun. Camerele de vedere au surprins ultima noutate despre el, un gadget straniu care a apărut atașat de pieptul său și pe care l-a purtat în timpul victoriei împotriva lui Marton Fucsovics la Roland Garros 2023. Dar despre ce este vorba cu adevărat?
CITEȘTE ȘI:

Ce este cu adevărat plasturele purtat pe piept de Novak Djokovic la Roland Garros

Nu este vorba tocmai de de sursa de energie a lui "Iron Man", în ciuda faptului că sârbul a glumit pe un ton relaxat despre asta la conferința de presă: "Când eram mic, îmi plăcea foarte mult Iron Man, așa că încerc să îl imit. Echipa mea mi-a oferit o nanotehnologie incredibil de eficientă pentru a mă ajuta să dau tot ce am mai bun pe teren. Este cel mai mare secret al carierei mele: dacă nu ar fi fost pentru asta, probabil că nu aș fi stat aici".
Dincolo de misterul plasat în jurul acestui plasture, Djokovic a spus adevărul: nanotehnologia se află în spatele plasturelui. Compania care creează aceste dispozitive a făcut anunțul pe rețelele de socializare. E vorba despre compania italiană Tao Patch, iar obiectivul său este de a îmbunătăți performanța sportivului. Dar cum?
Este vorba despre un nanodispozitiv tehnologic portabil care include două straturi de nanocristale responsabile cu transformarea căldurii corpului în impulsuri foarte slabe de lumină, ceea ce este cunoscut sub numele de "terapie prin lumină". Linia "sport" a acestei mărci, pe site-ul său, pretinde că trimite până la "130 de semnale terapeutice" către sistemul nervos. Este vorba, de asemenea, de o tehnologie menită să îmbunătățească postura corpului umanprin această fototerapie, vizând persoanele care petrec mult timp stând jos.
"Taopatch vă ajută organismul să se reechilibreze, ceea ce duce la un număr surprinzător de beneficii. Diferitele noastre protocoale pot ajuta cu diferite simptome, inclusiv îmbunătățirea posturii corpului uman, a echilibrului și a flexibilității, creșterea performanței atletice și reducerea stresului, a anxietății și a durerii cronice" - Așa este definit produsul pe site-ul propriu, un produs dezvoltat în Italia și care pretinde a fi "susținut" de diverse publicații medicale, inclusiv studii de la universități precum Torino, Palermo, Sassari sau Milano.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo